Új generációs 3M mikroprojektorok

{module 34}

A számos kommunikációs újdonságot tartalmazó eszközök közös tulajdonsága a korábbi modellhez képest kétszeresére, 30 lumenre emelt fényerő, a két darab, 0,75 wattos hangszóró és a kétórás akkumulátor üzemidő. Mindkét eszköz SVGA natív felbontást biztosít, az elérhető képméret pedig 10 és 80 hüvelyk között váltakozik a fényviszonyok függvényében. Emellett azonban a két termék célcsoportja némileg különbözik.

Az MP160-as főleg azoknak készül, akik csak alkalmanként szeretnének bemutatót tartani a 150x65x30.5 mm-es készülékkel. Az olcsóbb MP160-as használatához mindenképp szükség van egy külső jelforrásra, ami azonban akár egy mobiltelefon is lehet. Az MP160-as tehát valóban „csak” egy projektor, és az asztali vetítőktől elsősorban méretei különböztetik meg. Esetében a fejlődés leginkább − a projektoroknál kiemelkedően fontos − fényerőben mutatkozik meg.

Az MP180-as modell az, ami miatt valóban új generációról, korszakváltásról beszélhetünk. A vetítő 150 mm x 65 mm x 33 mm méretével és 338 gramm súlyával ugyan kissé nagyobb lett az MPro 150 nevű elődmodellhez képest, de tudása méreténél sokkal nagyobbat nőtt. Bizonyos szempontból a készülék egy teljes laptopot helyettesít. 4 GB belső memóriája mellett micro SD kártyabemenetet és USB portot is találunk rajta, a memória bővítésének tehát inkább csak elméleti határai vannak.

Felnőtt, de kicsi maradt

A fájlformátumok és kódolások közül az MP180-as a DOC, PPT, XLS, TXT, PDF, BMP, JPG, MP4, MP3, PAL, NTSC, H.264, AMR, AAC lejátszására önállóan is alkalmas.

Abszolút újdonság a nagyobbik modell vezérlőfelülete, melyet gombok helyett egy színes érintőpanellel oldottak meg. Az adatok feltöltésében a már említett USB csatlakozó mellett a beépített Wi-Fi és Bluetooth csatlakozók is segítenek, így információinkat vezeték nélkül is bármikor mozgathatjuk. A fizikai csatlakozók közül a már említetteken kívül az MP180-at VGA, Composite Video, Component Video, Audio Out (3.5mm Stereo jack) csatlakozókkal látták el. Ezek segítségével a projektort könnyen csatlakoztathatjuk laptophoz, netbookhoz, okostelefonhoz, fényképezőgéphez, videokamerához, DVD lejátszóhoz, játékkonzolhoz, mp3 lejátszóhoz, és minden más, digitális kép- vagy hangforráshoz.

Kiegészítőként az MP180-hoz Apple csatolóegység, autós töltő és távirányító is tartozik, a már megszokott háromlábú mini állvány pedig a kábelekkel együtt a kezdőcsomag része.

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top