Fotóhónap 2010

{module 34}

A fesztivál az elmúlt időszakban a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. Sikerült felhívnia a figyelmet a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére, nemcsak a tágabb értelemben vett vizuális művészetek iránt érdeklődők, de az egyre szélesebb nagyközönség körében is.

Fotóművészeti fesztivál

A 2010-es esztendő külön aktualitását az adja, hogy Lucien Hervé születésének századik évfordulója alkalmából egy nagyszabású életmű kiállítást kerül megrendezésre Judith Hervével, a művész özvegyével és a Szépművészeti Múzeummal együttműködve.

A Magyarországon született, de külföldön világhírűvé vált fotográfusok egyike Lucien Hervé, aki életművét már francia fotográfusként hozta létre. Le Corbusier munkásságát alkotó módon követte végig, de ezen kívül is az építészeti fotográfiában végzett munkássága a legjobban ismert, bár művészete igen szerteágazó volt. Ennek ellenére Magyarországon még a teljes életmű áttekintő bemutatása nem történt meg, ezt a hiányt pótolná a fotófesztivál fő kiállításaként megrendezendő tárlat.

További hat tárlat adja a Fotóhónap 2010 központi rendezvényeit, amit a közel harminc csatlakozó kiállítás és egyéb fotóművészeti rendezvény tesz teljessé.

Bővebb információ: Fotóhónap 2010

{{share}}

{module 34}

Tagged under:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top