Lélegzetelállító képminőség már mobiltelefonnal is

A Samsung bemutatta legújabb, okostelefonokhoz fejlesztett 12 megapixeles képszenzorát, amellyel jelentősen növelhető a mobiltelefonnal készített képek minősége.

A már tömeggyártásban készülő 1,4 μm pixel alapú képérzékelőt a DSLR kamerákból ismert Dual Pixel technológiával szerelték fel. A technológia villámgyors autofókuszt, illetve gyenge fényviszonyok mellett is prémium minőségű képek készítését teszi lehetővé.

Az új képérzékelőnk professzionális autofókusz teljesítményt eredményez a mobilkészülékekben, hiszen mind a 12 millió pixel egy fázisérzékelő autofókusz (phase detection auto-focus (PDAF)) felderítőként funkcionál. A felhasználók az esemény pillanatában azonnal, a fényviszonyoktól függetlenül rögzíthetik okostelefonjaikkal a mindennapjaik történéseit és az életük fontos pillanatait.

Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI marketingért felelős igazgatóhelyettese

A Samsung új képszenzora a Dual Pixel technológiának köszönhetően két, a pixel jobb és bal felén elhelyezett fotodiódát alkalmaz. Ezzel szemben a hagyományos képszenzorokban mindössze a pixelek 5 százaléka rendelkezik egy olyan fotódiódával, amely a fény fázisérzékelése érdekében a fényrészecskéket mérhető fotoárammá tudja alakítani. A Dual Pixel képszenzorban tehát már minden egyes pixel képes érzékelni a felfogott fény fáziskülönbségeit, ami jóval gyorsabb autofókuszt tesz lehetővé. Ennek a korszakalkotó fejlesztésnek hála a Samsung új képérzékelője tiszta és éles képeket eredményez még rossz fényviszonyok között fotózott mozgó tárgyak esetén is.

A képérzékelő emellett a Samsung ISOCELL technológiáját is alkalmazza, amely az egyes pixelek közé vékony fizikai határvonalat húzva elszigeteli a fotódiódákat, ezáltal csökkenti a túlcsordulást, és maximalizálja a képszenzor működését.

A kimagasló teljesítmény és a lehető legkisebb méret érdekében az új képérzékelőt csúcskategóriás chip-stacking technológiával készítették. A Dual Pixel képszenzor egy 65 nanométeres (nm) érzékelőt és egy 28 nm-es logikai chipet ötvöz magában, hogy korunk keskeny okostelefonjaiba integrálva egyedülálló fotózási élményt nyújtson.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top