Új firmware az OM-D E-M1 zászlóshajóhoz

Megjelent az Olympus legújabb firmware frissítése az OM-D E-M1 fényképezőgéphez, mely két új jellemzővel bővíti a többszörös díjnyertes vezérmodell szolgáltatáskínálatát.

A frissítés 9 fps folyamatos autofókuszt kínál az OM-D gépek sajátjaként megismert Dual Fast AF kiegészítéseképpen, mely minden képre újra és újra elvégzi az élességállítást – így tűéles felvételeket biztosít, bármiféle elmosódás nélkül. Az új frissítésnek köszönhetően az E-M1 kompatibilis az OI.Share legújabb verziójával (v2.5), ezáltal a Live View funkció videofelvétel esetén is a WiFi-n keresztül csatlakoztatott okostelefonról használható. A frissítés ingyenesen letölthető az Olympus Digital Camera Updater weboldalról.

A D-SLR-eket megelőzve

A 2013-ban bemutatkozó, Mikro-NégyHarmad formátumú OM-D E-M1 a valaha készült egyik legfejlettebb kompakt rendszerfényképezőgép. A hagyományos tükörreflexes gépeket a méret, súly és a képminőség terén is megelőzve igen széleskörű elismerésnek örvend a profi fotósok körében – nem is beszélve a neves díjakról. Legutóbb az iF Product Design Award 2014 díját nyerte kompakt, könnyű kivitele és az ikonikus design által. Korábban a Product of the Year 2013 díjat hozta el a dpreview magazintól.

Az új, távolról is használható Live View videofelvétel funkció segítségével a gép használói több beállítást is megadhatnak az okostelefonról, WiFi-n keresztül – például a felvételi módot. Emellett az elektronikus vezérlésű objektívek zoom beállítása, a felvétel gomb aktiválása, illetve a felvételek gyors átvitele is megoldható az alkalmazás használatával. A kapcsolódás igen egyszerűen, a fényképezőgép kijelzőjén megjelenő QR kód segítségével történhet.

A kényelmes méretek mellett az E-M1 a világ egyik leggyorsabb autofókusz rendszerével és 5-tengelyes képstabilizátorral rendelkezik – mely ideálissá teszi a spontán, kézből történő videofelvételre és fotózásra. Az új firmware által kínált folyamatos AF és 9fps sorozatfelvétel mellett az OM-D a lehető legjobb teljesítményt hozza ki az objektívekből az automatikusan átváltó fáziseltérés és kontraszt AF rendszer által.

Profi munka

Az OM-D E-M1 által rögzített RAW fájlok az Adobe Photoshop Lightroom 3/4/5, Adobe Photoshop CS5.x/CS6/CC/CC 2014 és Adobe Camera Raw 6/7/8 programokkal tökéletesen használhatók – az Adobe Systems frissítésnek köszönhetően, mely a firmware frissítéssel együtt jelenik meg. Az Adobe frissítés tartalmazza a legújabb objektívek profiladatait mind az Olympus NégyHarmad, mind pedig a Mikro-NégyHarmad sorozatban – így nagy pontossággal kompenzálja az esetleges torzítást, árnyékolást, illetve kromatikus aberrációt.

Exkluzív E-M1 garancia és szerviz

Az Olympus OM-D E-M1 tulajdonosai a MyOlympus rendszerében történő termék regisztrációval hat hónap jótállási idő hosszabbítást élvezhetnek. Az Olympus fényképezőgépek vezérmodelljéhez ‘Service Plus’ szolgáltatás is jár, természetesen csak a regisztrált E-M1 tulajdonosok számára. A jótállási idő hosszabbítás a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási idő végétől kezdődik.

Az OM-D E-M1 jellemzőiről az Olympus OM-D E-M1 speciális weboldalán találhat további információt.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top