Sylvia Plachy – Mikor Lesz Holnap

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház következő eseménye Sylvia Plachy – Mikor Lesz Holnap című fotókiállítása, mely 2015. február 15-től április 19-ig látogatható.

A közel 110 fotográfiát bemutató kiállítást Sylvia Plachy fotográfus és Csizek Gabriella kurátor válogatta össze és most először látható Európában. A kiállítás címe a fotográfus gyermekkorából választott mondat: ezt kérdezgette esténként elalvás előtt édesanyjától. Később már csak magában mondta, hangtalan. A tervek szerint következő kötetének a címe is ez lesz.

A fotókiállítás képei egész életművének válogatása. A tárlat rendezése is inkább a költészethez áll közel. Az egyes falak a verssorok, a termek a versek és a kiállítás egésze áll össze verssé, versekké. Az asszociációk, érzések, jelentések nyomán összeálló képsorok olykor fájdalmasak, végtelenül magányosak, máskor pedig mosolyt fakasztanak. A művek mintegy fele még nem jelent meg sem nyomtatásban, sem pedig kiállításokon.

Sylvia Plachy fotókiállításán nem csak fotók mutatkoznak be először a Mai Manó Házban, hanem ADrien Brody édesanyjáról készített filmetűdje is, mely a kiállítás különlegessége lesz.

Sylvia Plachy – Mikor Lesz Holnap fotókiállítása

2015. február 15. – április 19.
Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest
Nagymező utca 20.
Tel.:+36 1 473 2666
honlap: www.maimano.hu

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top