Megalakult az UHD Alliance – CES 2015

Az UHD Alliance az eszközök és a tartalom szempontjából is meghatározza a prémium minőségi kategória szabványait.

Vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok az idei CES-en jelentették be az UHD Alliance létrehozását. Céljuk, hogy új szabványokat határozzanak meg a képi szórakoztatás világának következő generációs fejlesztéseihez, s ezzel segítsék a video technológiák innovációját, beleértve a 4K és az ennél nagyobb felbontású, nagyobb dinamikatartományú, szélesebb színskálával rendelkező és lenyűgöző 3D térhatású audio megoldásokat.

Az UHD Alliance létrehozásakor a fogyasztó volt a figyelem középpontjában: a szövetség prémium kategóriás ultranagy felbontású tartalmakról és eszközökről nyújt tájékoztatást a minőségi otthoni szórakoztatás érdekében. A szövetség arra is figyel, hogy tökéletesen illeszkedő, integrált és csúcsminőségű UHD környezetet lehessen nyújtani a fogyasztók számára a rendszer minden elemére vonatkozóan. A prémium kategóriás UHD tartalmakat és eszközöket egyértelműen fogják jelölni, így a vásárlók a boltban is könnyen felismerhetik őket.

A szövetséget olyan globális nagyvállalatok hozták létre, mint például a Samsung Electornics Co., a DIRECTV, a Dolby, az LG Electronics Inc., a Netflix, a Panasonic Corporation, Ltd., a Sharp Corporation, a Sony Visual Product Inc., a Technicolor, a Walt Disney Studios, a Twentieth Century Fox és a Warner Bros. Entertainment.

Az UHD technológia fejlődésével egyre több figyelmet szentelünk a csúcsminőségű UHD tartalmaknak és eszközöknek. A szövetség egyrészt ösztönzi az UHD tartalmak fejlesztését, másrészt megmutatja, hogy mely televíziók kínálják a legjobb prémium kategóriás UHD vizuális élményt.

Hyunsuk Kim, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának elnöke

A televíziók innovációja, valamint a minőség fejlesztése gyors ütemben zajlik, ahogy az egyértelműen látszik a CES kiállításon is. Az UHD Alliance segít a fogyasztók számára beazonosítani azokat a termékeket és tartalmakat, amelyek valódi UHD élményt kínálnak.

Mike Dunn, a Twentieth Century Fox Home Entertainment elnöke

Az UHD Alliance garantálja, hogy a folyamat valamennyi eleme – kezdve a gyártástól, a forgalmazáson és a tartalomfogyasztáson át, egészen az eszközök lejátszási képességéig – megfeleljen a prémium kategóriás szabvány követelményeinek. A következő hónapokban a társulás azon fog dolgozni, hogy egy olyan technológiai tervet dolgozzon ki, amely elősegíti az UHD technológia gyors fejlődését világszerte.

Tagged under: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top