Nikon D5500, dönthető érintőképernyős D-SLR fényképezőgép

A Nikon bemutatta új, D5500 elnevezésű modelljét, amely az első dönthető érintőképernyővel felszerelt DX formátumú fényképezőgép. A könnyű, nagy tudású és rendkívül hordozható D-SLR segítségével élete legjobb képeit készítheti el.

A gyors mozgások rögzítésétől a gyenge fényben történő fényképezésen át a nagyméretű nyomatok vagy látványos videók elkészítéséig a D5500 tökéletes választás az olyan kreatív alkotók számára, akik még többet szeretnének kihozni a fotózás élményéből. A fényképezőgépre szerelt nagyméretű, DX formátumú képérzékelőnek, valamint a széles, 100–25 600 közötti ISO-tartománynak köszönhetően most még könnyebben készíthet borotvaéles, tiszta felvételeket. Mindezt egy sokoldalú, a modellel kompatibilis NIKKOR objektívvel kiegészítve áthatóan tiszta képeket rögzíthet. A fotók és a videók nagy méretben kinyomtatva, illetve nagy képernyőn megjelenítve is torzításmentesen, élethűen adják vissza a világ azon darabját, amit megörökített rajtuk.

A D5500 jóval könnyebb és vékonyabb az elődjénél, továbbá új, egy darabból álló kialakítással és mély markolattal rendelkezik – mintha az Ön kezére szabták volna. Az érzékeny, dönthető érintőképernyővel egy okostelefonhoz hasonlóan vezérelheti a készüléket, a beépített Wi-Fi-kapcsolat révén pedig gyerekjáték a kiváló minőségű fényképek megosztása.¹ Remek teljesítmény, mobilitás és kényelem: a D5500 modellel elérhető közelségbe kerül a tökéletesség.

Izgatottan várom, mi mindenre használják majd a D5500-as típust. Az okostelefonok megjelenése forradalmasította a kreatív fényképezés világát, és ezzel a D-SLR készülékkel a fényképezés iránt érdeklődők még tovább fejleszthetik szakmai tudásukat. Az új dizájn és a készülék ergonómiája egyszerűen kiváló, az érintőképernyő pedig rendkívül érzékeny: a fényképezőgépet már a legelső alkalommal kényelmes használni. És ami ennél is fontosabb: a Nikon által kifejlesztett, sokoldalú képalkotó technológiának köszönhetően magától értetődő, hogy a D5500 minden helyzetben pazarul teljesít majd.

Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere

Sosemvolt szépségű felvételek

Felejtse el az elmosódott képeket! Mostantól élénk, részletgazdag, figyelemre méltó képeket készíthet. Ami a kívánt felvétel elkészítését illeti, a D5500 kiváló teljesítménye garantálja, hogy soha nem lesz csalódott a végeredménnyel. A speciálisan, optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül tervezett képérzékelő a lehető legtöbbet hozza ki a 24,2 megapixeles felbontás által kínált lehetőségekből, a készülék pedig – különösen NIKKOR objektívvel kiegészítve – lenyűgözően részletgazdag felvételeket készít. A 100–25 600 közötti ISO-tartomány biztosítja, hogy rossz fényviszonyok között is ragyogó minőségű fényképeket és videókat készíthessen, így Önt sem a hely, sem az idő nem korlátozza majd az alkotásban. A Nikon 39 pontos automatikus élességállítási rendszere és a középen elhelyezkedő, kilenc kereszt típusú érzékelő mindig bevetésre kész, bárhol is helyezkedjen el a téma; az akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel funkcióval pedig minden mozdulat és arckifejezés a megfelelő pillanatban örökíthető meg, akkor is, ha gyorsan zajlanak az események. A Nikon EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere gyors működést, fejlett zajcsökkentést és minőségi videofelvételt garantál, így nyugodt lehet az emlékezetes pillanatok megörökítésekor, sőt tovább is alakíthatja a kész felvételeket.

Magától értetődő működtetés

Érintőképernyős vezérlés, dönthető képernyős kreatív felület és beépített Wi-Fi-kapcsolat: a D5500 kihozza tulajdonosa kreatív énjét. A nagyméretű, elforgatható monitort kifordítva, megdöntve vagy elforgatva készített képekkel megmutathatja, milyennek látja a világot, az érzékeny érintőképernyőre koppintva pedig beállíthatja az élességet és fényképezhet, illetve módosíthatja a rekesz, az ISO-érzékenység vagy a záridő értékét. Pöccintéssel átlapozhatja a felvételeket, csippentéssel pedig a megjelenítés közben kicsinyítheti vagy nagyíthatja a képet. Válassza ki kedvenc képeit, majd ossza meg őket a beépített Wi-Fi¹ segítségével: a minőségi felvételek lenyűgözik majd a közönséget. Az érintőképernyős vezérléssel járó előnyök a kereső használatával történő fényképezés közben is érvényesülnek. Ez az Érintéses Fn funkciónak köszönhető, amellyel villámgyorsan, egyetlen pöccintéssel módosíthatja a legfontosabb beállításokat. Az Érintéses Fn funkcióhoz akár nyolc beállítást is hozzárendelhet; ilyen például az élességpontok, az AF mező módok, a rekesz, valamint az ISO-érzékenység. Fontos tudni, hogy a Wi-Fi funkcióval a fényképezőgép távvezérlése is megoldható a csatlakoztatott intelligens eszközről: az elforgatható monitornak és a csodás képminőségnek köszönhetően a készülékkel készített önarcképeket mindenki megbámulja majd.

Sokoldalú kreativitás

A D5500 készülék egy sokoldalú, a kreatív ötletek megvalósítására kiválóan alkalmas eszköz. Ha az alkalom videokészítésért kiált, a D-videó funkcióval egyenletes minőségű, részletgazdag, Full HD felbontású videoklipeket rögzíthet, akár 50p/60p képkockasebességgel. A fényképezőgép kiemelkedő teljesítményt és borotvaéles képet biztosít (videók esetén mindkettő elengedhetetlen), a rögzítés pedig a külön videofelvétel gomb megnyomásával azonnal elindítható. A fényképek készítéséhez nélkülözhetetlen pontosság eléréséhez nézzen a keresőbe, így valós időben, késlekedés és a figyelme elterelődése nélkül követheti a kiválasztott témát. Hogy a fényképezés még egyszerűbb legyen, a D5500 automatikusan azonnal megjeleníti az éppen elkészült képet az LCD monitoron, ahogy levette a szemét a keresőről. Ha szerkeszteni szeretné az elkészült képet, a Nikon második generációs Picture Control rendszerével álló- és mozgóképek esetén egyaránt teljes körűen szabályozhatja az élesítést, a kontrasztot, a fényerőt, a színárnyalatot és a színtelítettséget. Összesen hét mód áll a rendelkezésére, köztük az új Egyenletes beállítás, amely a csúcsfényes és árnyékos területeken egyaránt megőrzi a kép összes részletét, és megtartja a gazdag tónusinformációkat, így magától értetődő választás, ha a rögzítés után még retusálni szeretné a felvételeket.

NIKKOR, vaku és rendszerkompatibilitás

A NIKKOR objektívek biztosította kiváló minőség jelenti a Nikon D-SLR készülékek egyik fő előnyét a többi fényképezőgéppel szemben – a D5500 modell pedig a DX formátumú objektívek mindegyikével kompatibilis. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoomobjektívektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektíveken át a rendkívül hordozható telefotó-objektívekig minden alkalomra találhat megfelelő objektívet. Bármelyiket is választja közülük, pontosságuk és rugalmasságuk révén mindegyik kiaknázza majd a fényképezőgép remek, 24,2 megapixeles felbontását, így Ön élénk színű, nagy kontrasztú fényképeket készíthet, vagy moziszerű effektusokkal kísérletezhet videofelvétel közben. Az objektívek mellett a Nikon vakuk, például az SB-300-as típus, új lehetőségeket teremtenek a kreativitáshoz, az SB-500-as pedig beépített, nagy fényerejű LED-lámpával is rendelkezik – így élmény a videokészítés. A videók hangsávja sem kerülhet háttérbe a képminőséggel szemben: a Nikon külső sztereó mikrofonjaival tiszta és éles hang érhető el a videofelvételeken.

Nikon D5500 fő jellemzők összefoglalása

 • Hihetetlen képminőség: 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül
 • Nagyszerű teljesítmény gyenge fényben: 100–25 600 közötti ISO-érzékenység
 • Elforgatható monitor: nagyméretű (8,1 cm-es), széles megtekintési szögű és nagy, 1 037 000 képpontos felbontású LCD kijelző
 • Érzékeny érintőképernyő: élességállítás és fényképezés, valamint a beállítások (pl. rekesz, ISO-érzékenység és záridő) módosítása koppintással
 • Érintéses Fn funkció: gyorsan, egyetlen ujjmozdulattal módosíthatja a kulcsfontosságú beállításokat, amikor a kereső használatával készít fényképeket
 • Beépített Wi-Fi: a jól sikerült fényképek egyszerű megosztása kompatibilis okostelefonon vagy táblagépen keresztül
 • Áramvonalas kialakítás: egy darabból álló szerkezet és mély markolat. Kb. 124 × 97 × 70 mm, tömege pedig mindössze 420 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
 • 39 pontos AF-rendszer: középen kilenc kereszt típusú érzékelővel
 • Továbbfejlesztett kontrasztérzékelő AF: élő nézet használata közben 20%-kal gyorsabb a D5300-as modellnél
 • Gyors és hatékony EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer
 • Sorozatfelvétel legfeljebb 5 kép/másodperc sebességgel
 • Full HD videók: a készülék az 1080/50/60p, illetve a Full HD/60p felbontást támogatja
 • Picture Control 2.0: nélkülözhetetlen eszköztár az Ön elképzeléseinek megfelelő fényképek és videók elkészítéséhez. Az eszköztár része az új Egyenletes beállítás, amely maximális dinamikatartományt biztosít
 • Beépített sztereó mikrofon: kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal
 • Kereső: kb. 95%-os képfedés és kb. 0,82-szeres nagyítás
 • 10 speciális hatás állóképekhez és videókhoz
 • 16 motívumprogram mód
 • Kreatív eszközök: retusálás menü, sorozatkészítési funkciók, HDR fényképezés, időzített felvételkészítés, vignettálás vezérlése
 • Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek teljes választékával, valamint egyes Nikon vakukkal
 • Kompatibilis a WR-R10/WR-T10 vezeték nélküli távvezérlőkkel

¹ Ha intelligens eszközét szeretné fényképek fogadására alkalmassá tenni, töltse le rá az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást. A Wireless Mobile Utility az iOS™ és Android™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és a Google Play™ vagy az Apple App Store™ áruházból tölthető le intelligens eszközeire. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top