Canon Irista – új felhő alapú képkezelő, tároló platfom

A Canon bemutatta az Irista platformot – egy olyan fejlett, felhő alapú képkezelő és –tároló platformot, amellyel a felhasználók minden eddigitől eltérő módon érhetik el, élvezhetik és kezelhetik a fotókönyvtáraikat.

Manapság ezrével készítjük a digitális fényképeket, amelyeket azután több eszközön szétszórva tárolunk. Az Irista azért készült, hogy segítsen az összes képet egyetlen központi helyre gyűjteni. Az Irista segítségével könnyedén megtaláljuk bármelyik fotónkat, emlékünket – függetlenül attól, hogy milyen eszközzel készítettük: fényképezőgéppel vagy okostelefonnal.

Az Irista négy fő vásárlói igényre koncentrál

  • Egyszerű használat: Egy fotógyűjtemény ahol bármelyik fotó gyorsan és könnyen megtalálható
  • Állandó kapcsolat: Közvetlen megosztási lehetőség a népszerű közösségi hálózatokon; az ajánlások és hozzászólások nyomon követése
  • Inspiráció: Egyetlen hely a képek interaktív kezeléséhez, a fényképezési tudás csiszolásához és ahhoz, hogy a képekből a lehető legtöbbet lehessen kihozni.
  • „Gyeplő a kézben”: Minden kép biztonságosan tárolható egyetlen helyen úgy, hogy bármikor és bárhonnan elérhető

A Canon képkezelési szakértelmére épülő Irista kialakításának és az általa nyújtott páratlan felhasználói élménynek köszönhetően minden embernek szól, aki kézben akarja tartani az emlékeit.

A szolgáltatás sokféle fájltípust támogat, nincs fájlméret-korlát, és automatikusan feltölti a képgyűjtemények új darabjait. Az elegáns felhasználói felületen nagy teljesítményű keresési index is található, amellyel sokféle feltétel alapján lehet képet keresni. A letisztult elemeket használó megjelenésnek része egy személyre szabható időszalag, valamint egy címkékkel működő szűrés, amely megkönnyíti a képek megtalálását dátum, hely, egyedi felhasználói címke, objektívtípus és egyéb jellemzők alapján. A Facebook® és Flickr integráció révén a felhasználók mindkét platformon közzétehetik a képeket, és közvetlenül az Irista felületéről követhetik nyomon a hozzászólásokat.

„Az emberek több képet készítenek több eszközön, mint valaha, de ezeket sokszor nehéz élvezni, ha több helyen vannak tárolva” – mondta Alessandro Stanzani, a Canon Europe Consumer Imaging csoportjának vezetője. „Az Iristával olyan platform született, amely megoldja ezt a problémát. Jelenleg ez az egyetlen ilyen fajta szolgáltatás, és teljes egészében a felhasználói igények figyelembevételével készült – a béta fázisban kapott rengeteg visszajelzés alapján. Az Irista felbecsülhetetlen értékű erőforrás mindazoknak, akik szeretik a képeiket, és a jövőben egyre csak jobb lesz, ahogy újabb és újabb szolgáltatásokkal bővítjük majd.”

Az Irista mindenkinek a rendelkezésére áll a különféle igényekhez illeszkedő, többszintű tárolási lehetőségekkel. A kezdő szinthez 10 GB felhőtár-kapacitás jár, teljesen ingyen. Itt az alkalmi vagy hobbifotósok teljesen kihasználhatják az Irista platform minden funkcióját, ideális helyet találnak a könyvtárak vagy a fotó projektek kezeléséhez. A képzettebb, lelkes amatőr vagy profi fotósok, akiknek nagyobb tárhelyre van szükségük, két további tárolási szint (50 GB vagy 100 GB) közül választhatnak, havi vagy éves díjért.

Az Irista előfizetési díjai

  • Max. 10 GB: Díjmentes, teljes funkcionalitás
  • Max. 50 GB: Havi 4,99 EUR, vagy évi 49,00 EUR
  • Max. 100 GB: Havi 10,99 EUR, vagy évi 109,00 EUR

Az Irista összes szolgáltatása már működik. Feliratkozni itt lehet: www.irista.com

Tagged under: , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: Canon EOS 1300D belépő DSLR fényképezőgép - Photonet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top