Oszd meg a fotókat egyszerűen, azokkal, akik igazán fontosak

A digitális fényképezőgépek és okostelefonok, valamint a fényképmegosztó és közösségi oldalak elterjedésével minden eddiginél könnyebben lehet képeket készíteni és megosztani azokat a távoli családdal és a barátokkal. Szerencsére az új generációs Smart Kamerákkal az élmény megosztásához elég egy gyors kattintás és pár gombnyomás.

Lehet, hogy a barátok és a család távol élnek, de bármikor egyszerűen tarthatod velük a kapcsolatot a modern technológiákkal, például e-mailen, videohívással, chattel, közösségi oldalakon és, ami a legfontosabb: digitális fényképekkel. Készíts, ossz meg és nyomtass fotókat, hogy megmutathasd élményeidet azoknak, akik igazán fontosak a számodra, bármilyen messze is legyenek tőled.

Három tuti tipp fényképmegosztáshoz

  1. Lőj sokat, ossz párat A digitális fényképezés egyik legnagyobb előnye, hogy nem szab korlátokat többé a filmtekercs 36 kockája, hanem több gigabájtnyi hely áll a rendelkezésedre a memóriakártyán. De azért bánj óvatosan a nagy szabadsággal. Még ha 50 képet is készítettél a gyermekedről a játszótéren, a barátok és a család jobban értékel majd öt igazán jól sikerült képet, mint egy teljes sorozatot.
  2. Válaszd ki, hol küldöd Számtalan módon lehet digitális képeket megosztani, ezért érdemes végiggondolni, kinek szánod a fotókat, és hol lehet őket elérni. Van aki az szereti, ha e-mailben csatolmányként kap képet, mások viszont szívesebben nézegetnek fotókat a közösségi oldalakon, például a Facebookon. Ha szűkebb körben osztanád csak meg a képeket (és szeretnéd, hogy a család és a barátok egyszerűen rendelhessenek papírképet is a fotókból) válassz egy online fotószolgáltatást, mint, amilyen a Shutterfly, amelyen saját „családi” megosztó oldalt hozhatsz létre, amelyen a családtagok biztonságosan tudnak képeket feltölteni és nézegetni, sőt, papírképet is rendelhettek egymás fotóiból.
  3. Éld át retrót papírképpel Emlékszel még, milyen volt, amikor a fényképeket a kezedben tarthattad. Ez az élmény még mindig létezik. Természetesen a távolba szakadt rokonok örülnek a digitális élménybeszámolóknak is, de mégiscsak van abban valami különleges, amikor a postaládában vár egy papírképekkel teli boríték. Az idősebb rokonok különösen nagyra értékelik majd ezeket a nyomtatott küldeményeket, amelyeket megmutathatnak barátaiknak, bekeretezhetnek vagy kitűzhetnek a hűtőajtóra.

Kamerafunkciók az egyszerűbb megosztásért

A digitális képeket könnyű megosztani, de egy kifejezetten megosztásra tervezett fényképezőgéppel még egyszerűbb lesz a folyamat. Például a Samsung WB250F Smart Kamera számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyekkel még könnyebben juttathatod el a képeket a kameráról a családodhoz és a barátokhoz.

  • AutoShare: Az AutoShare alkalmazáson keresztül a Smart Kamera automatikusan másolatot készít minden fotóról az okostelefonodon. Így nem csak automatikus biztonsági mentésed lesz minden képről, de egyszerűbben tudod őket e-mailhez csatolni vagy feltölteni okostelefonod adatkapcsolatával, ha éppen nem vagy Wi-Fi-kapcsolat közelében.
  • MobileLink: A Samsung MobileLink alkalmazással képeket és teljes albumokat választhatsz ki és küldhetsz át bármilyen Androidos okostelefonra, iPhone-ra vagy tabletre, anélkül, hogy MMS-hez vagy e-mailhez csatolnád őket. A kamera automatikusan menti, ha valamit megváltoztatsz egy albumban az okostelefonodon.
  • DirectLink: Alakítsd egyéni igényeidre a kamerádat, és rendeld hozzá a leggyakrabban használt funkciókat a DirectLink Wi-Fi gyorsgombhoz. A DirectLinkkel egyetlen gombnyomás az AutoShare, a MobileLink, a közösségi megosztás, a Remote Viewfinder, az AutoBackup, a felhőtárolás, az e-mail és a többi fontos funkció.
  • Közösségi megosztás és e-mail A közösségi megosztás és az e-mail segítségével azonnal felteheted a legjobban sikerült képeket és videókat a kedvenc közösségi oldaladra egyenesen a Smart Kameráról. Csatlakozz a Wi-Fi kapcsolaton keresztül, töltsd fel a tartalmakat, majd írd meg a címkéket és a kommenteket. A közösségi oldalakon, például a Facebookon kívül, számtalan más oldalra is posztolhatsz képeket: Blogger, Picasa, YouTube és még sok más honlap.
  • AutoBackup: Az AutoBackup funkcióval vezeték nélkül továbbíthatsz fényképeket és videókat a számítógépedre, még akkor is, ha az éppen ki van kapcsolva. Egyszer kell csak megadnod a beállításokat, és onnantól a kamera Wake-on-LAN funkciójával képes lesz bekapcsolni a számítógépet. Miután elkészül a biztonsági mentés, a kamera kikapcsolja a számítógépet, hogy energiát takarítson meg.

Ha a család és a barátok nem lehetnek ott az élet nagy pillanatainál, vagy éppen az apró örömöknél, egy megosztott képpel őket is az élmény részesévé teheted. Az egyszerű megosztáshoz tervezett, megfelelő fényképezőgéppel pedig mostantól még könnyebben tarthatod mindenkivel a kapcsolatot.

Tagged under: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top