Panasonic LUMIX DMC-FZ300 kompakt ultrazoom fényképezőgép

A Panasonic bemutatta az ultrazoomos kompakt modellek termékcsaládjába tartozó Panasonic LUMIX DMC-FZ300 modelljét, melynek fő jellemzői a hatalmas gyújtótávolság, gyors válaszidő és 4K felbontású videofelvételek készítése.

A fényképezőgép legfontosabb előnye az f2,8 fényerejű, kivételesen nagy (25-600 mm) gyújtótávolság-tartományú LEICA DC objektív. A hosszú zoom segítségével a felhasználók bármilyen helyzetben kiváló minőségű képeket készíthetnek a fontos pillanatokról még a legnehezebb környezeti feltételek esetén is. Ezt segíti a készülék fokozottan ellenálló kivitele is, amelynek köszönhetően a fényképezőgépnek nem árt sem a nedvesség, sem a por.

További újdonságot jelentenek a 4K felbontású videofelvételekkel kapcsolatos fejlett lehetőségek is, mint például a 4K Photo funkció. A LUMIX DMC-FZ300 semmilyen helyzetben nem okoz csalódást a tulajdonosának, fényképezzen akár szabadon élő félénk állatokat, vagy fontos pillanatokban bővelkedő sportversenyt.

A csúcsminőségű LEICA DC objektív minden eseményt közel hoz

A 25-600 mm tartománynak megfelelő gyújtótávolságú LEICA DC objektívvel a távoli események is hirtelen kézzel fogható közelségbe kerülnek. A teljes zoom-tartományra jellemző, jelentős f2,8 fényerőnek köszönhetően ezen felül rövid expozíciós időkre, és ezért nagyobb fókusztávolság esetén is éles rajzra számíthatunk. Az óriási gyújtótávolság-tartomány és a legújabb öttengelyű Hybrid O.I.S. optikai stabilizátor kombinációja szinte minden helyzetben kiváló élességű képet nyújt. Így például a távolban lévő fákon ülő madarakról, vagy tengerparton játszó gyermekekről is könnyen készíthetők kiváló minőségű felvételek. A Light Speed automatikus élesítésnek köszönhetően a felhasználó soha nem mulasztja el a kioldógomb lenyomásának optimális pillanatát. Az élesítést ezen túlmenően az új Depth From Defocus (DFD) technológia is gyorsítja, amely két különböző élességű kép összehasonlításából számolja ki a gyújtótávolságot.

4K felbontás mindenkinek

A új Panasonic DMC-FZ300 4K felbontású, azaz a hagyományos Full-HD értékkel szemben négyszeres mennyiségű pixelt használó videofelvételek készítését teszi lehetővé. Ennek felel meg a kép minőségében tapasztalható különbség is – a felvétel szinte életre kel a szemünk előtt. Fontos újdonság a 4K fotó funkció is, amely teljesen megváltoztathatja a megszokott fényképkészítést. 4K Pre-Burst, 4K Burst és 4K Burst Start&Stop üzemmódokban ugyanis a 4K minőségű videofelvétel tetszőleges képkockájából egy 8 megapixeles kép vágható ki. A kioldógomb lenyomásához tehát nem kell az ideális pillanatra várni – elég elindítani a felvételkészítést, és a felhasználó biztos lehet benne, hogy semmilyen fontos pillanatról nem marad le. Ez különösen érvényes az olyan megismételhetetlen pillanatok esetében, mint például a felszálló madarak, vagy vízből felugró halak.

Kiváló teljesítmény gyenge fényviszonyok esetén is

A Panasonic LUMIX DMC-FZ300 12 megapixeles High Sensitivity MOS érzékelővel és új Venus Engine processzorral rendelkezik, amely kombináció a képadatok pontos és gyors feldolgozását nyújtja. Az eredmény kiváló képminőség még gyenge fényviszonyok melletti fényképezés esetén is. Az érzékenység állítható tartománya ISO 100-6400, ami bőven elegendő a fényképezéshez alkonyatkor, vagy akár egy sötét erdőben is.

Még jobb kezelhetőség és minden környezetben praktikusan használható kivitel

A képminőség mellett jelentősen javult a fényképezőgép szerkezeti kialakítása is. A LUMIX DMC-FZ300 így bármilyen úton tökéletes útitárs lehet. A nedvességgel és porral szemben ellenálló kivitelnek köszönhetően nem kell aggódni a nehéz időjárási körülmények miatt, és a tökéletes felvételek készítésére lehet összpontosítani. Minden terepen jól jön az OLED technológiát alkalmazó, 1 440 000 pont felbontású, 0,7x képarányú, és a mozgást gyorsan átrajzoló elektronikus Live View Finder (LVF) kereső, akárcsak az 1 040 000 pont felbontású kihajtható, Dual Dial rendszerű érintőképernyő.

Gazdag funkciókínálat minden felhasználó számára

A LUMIX DMC-FZ300 számos olyan modern funkciót kínál, amelyek fényképezés vagy videofelvétel-készítés közben jelentősen bővítik a felhasználók rendelkezésére álló lehetőségek sorát, valamint a gazdag konnektivitási lehetőségeknek köszönhetően a kész felvételek megosztását az interneten és a közösségi oldalakon. Manuális üzemmódok széles skálája áll rendelkezésre, így a felhasználó a fényképek végső kinézetét maradéktalanul az ellenőrzése alatt tarthatja. Hála a beépített Wi-Fi portnak nem csak a fényképek és videók továbbíthatók egyszerűen az internetre, hanem a fényképezőgép távirányítójaként vehetők igénybe a mobil készülékek (telefon vagy táblagép) kijelzői is. A mobil készülék kijelzőjén a legkülönbözőbb paraméterek beállítására nyílik lehetőség (blende, idő, érzékenység, stb.), miközben puszta érintéssel lehet élesíteni vagy kioldani. A fényképezőgépet így egyszerűen használhatja olyan helyzetekben is, ahol az Ön jelenléte zavaró (például vadon élő félénk állatok fényképezése vagy filmezése során).

Panasonic LUMIX DMC-FZ300 főbb paraméterek

  • 12 kép/mp (folyamatos fókuszálás esetén 6 kép/mp) sorozatkép készítés
  • 3,5 mm-es mikrofon csatlakozó bemenet
  • Kontraszt-ellenőrzést használó, 240 kép/mp képátviteli sebességű autofókusz
  • RAW formátumú fényképezés lehetősége
  • Makró üzemmód: élesítés 1 cm (legszélesebb) – 1 m (leghosszabb) fókusztartományban

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top