Flash Doktor – a családi fotók megmentője

Piacra került, és január 1-től már megköthető az utazási irodákban és az interneten a KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flash típusú adathordozón tárolt adataink elvesztése esetén mentesít bennünket pár száz forint biztosítási díj ellenében az adatmentés több tízezer forintos költségétől. A világ egyik legfejlettebb adatmentési technológiai hátterét a KÜRT Zrt. biztosítja a szolgáltatáshoz.

Nincs bosszantóbb, mint amikor a nyaralás vége felé hibaüzenetet kapunk a digitális fényképezőgépünktől vagy a videokameránktól, és a memóriakártyán megörökített több száz élmény többé nem elérhető. Ez nem is annyira rendkívüli eset, hiszen a flash típusú memóriakártyák, amelyeken a digitális fényképezőgépek, kamerák a képeket, adatokat rögzítik, kialakításuk, technológiájuk következtében előbb-utóbb tönkremennek. Ha megtörtént a baj, eddig mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, ha meg akartuk menteni elveszett, pótolhatatlan felvételeket.

A speciális technológiák és az unikális tudású szakemberek rendelkezésre állnak az adatmentéshez, de az igénybevételük nem olcsó. A megoldás, mint annyi más hasonló esetben, a biztosítás. Ezért fejlesztette ki a KÜRT Zrt. és Európai Utazási Biztosító Zrt. közösen a Flash Doktort, amely egyszerű és olcsó megoldás az ilyen adatvesztések kezelésére. A súlyos tízezrek helyett csupán néhány száz forintos biztosítási díj ellenében kapjuk vissza elveszett értékeinket.

Hogyan működik a rendszer? Amikor utazásra készülődve biztosítást kötünk, vagy ellenőrizzük, hogy éves biztosításunk fedezi-e kockázatainkat a tervezett utazáson, könnyedén kiegészíthetjük a szolgáltatásokat a Flash Doktor biztosítással. A biztosítás online alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is különleges eseményekhez (például: esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, nincs más dolgunk, mint felhívni a kárrendezőt, és a biztosító fedezi az adatmentés költségeit. A meghibásodott memóriakártyát a KÜRT Zrt. adatmentő szakemberi veszik kezelésbe, akik 20 éves tapasztalatukat és világhírű technológiájukat vetik latba, hogy visszakaphassuk legkedvesebb emlékeinket.

A KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. a magyar piacon elsőként fejlesztett ki adatvesztésekre specializált biztosítási csomagot, melyet továbbiak követnek majd. A Flash Doktor az első, de nagy kockázati területet lefedő termék, amely egy eddig teljesen kezeletlen kockázatra nyújt biztosítást. A szolgáltatást kifejlesztők terveik szerint a közeljövőben az otthonainkban vagy munkánk során használt további adattárolók meghibásodásaira is kialakítanak biztosításokat, ilyenek például a számítógépekben, laptopokban és szórakoztató elektronikai készülékekben található merevlemezek. „Biztosak vagyunk abban, hogy az adatbiztosítás gyors és hathatós segítséget ad a váratlan adatvesztési helyzetekre. Így a pihenés és kikapcsolódás napjai felesleges traumák nélkül, gondtalanul telhetnek. Külön öröm, hogy ehhez a KÜRT olyan innovatív partnert talált, mint az Európai Utazási Biztosító Zrt., így a további biztosítási csomagok sikerességét illetően nincsenek kétségeim.” – mondta Szekeres Gábor a KÜRT Zrt. adatmentés üzletágának vezetője.

Tagged under: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top