Az LG G3 okostelefon fotós tesztje

Az okostelefonok tudásban, funkcionalitásban mára messze meghaladják amit egy mobiltelefontól elvár az ember. Az LG legújabb G3-as modelljénél alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy mit tud, mint fényképezőgép.

Természetesen az nem várható el egy telfontól, hogy professzionális lehetőségeket biztosítson a fotózáshoz, és a videó alkalmazásokban.

Az LG készülékének első szembetűnő funkciója a Quad HD kijelző, ami 3,6 millió pixelt sűrít be a 5,5″-os kijelzőjébe. Az biztos, hogy nagyon jó a kijelzőre ránézni, a fotókat, videót visszanézni rajta, vagy akár csak az internetet böngészni.

A G3-ba egy 13 MegaPixeles kamerát építettek be, ami felbontásban bőven sok is egy telefonhoz, főleg szem előtt tartva, hogy már HDR felbontásban is 5 MB-os fotókat készíthetünk. Ezeket a fotókat általában a telefonon, laptopon, vagy számítógépen nézzük vissza, ahol ez a felbontás bőven elegendő. Ha óriásplakátot akarunk nyomtatni úgyis profi fényképezőgéppel fogunk fotózni, illetve megbízunk egy profi fotóst, hogy készítse el a képeket.

A legérdekesebb funkció a lézeres autófókusz, amire kíváncsiak voltunk. Ezzel a funkcióval gyorsabb a fókuszálási idő, mivel a tárgy távolságát a rendszer lézerrel méri be. Ez különösen akkor érdekes, ha fotó módban több képet is készítünk egymás után (sorozatfelvétel), ráadásul ezt mozgásban tesszük, mert ez lehetővé teszi, hogy a tárgy mindíg fókuszban maradjon. Videó módban szintén érdekes, hogy milyen gyorsan tud a felvétel közben reagálni a rendszer az elmozdulásokra, milyen hamar fókuszál a kamera.

A képet többféleképpen is exponálhatjuk. A „hagyományos” módon (már ami hagyományosnak mondható egy mobiltelefonnál), megérintve az exponálás gombot, vagy megérinthetjük a kiválasztott tárgyat is a kijelzőn, ezáltal a rendszer erre a pontra állít fókuszt és expozíciót. Emellett azt is mondhatjuk a telefonnak, hogy „csííííz” és erre a telefon exponálni fog (amennyiben a funkció engedélyezve van a beállításoknál). Kipróbáltuk. Működik. Ez amolyan 21. századi távkioldó.

Az előlapi kamera 2,1 MegaPixeles és nagyobb látószöggel rendelkezik, ezáltal többen is beleférnek egy „Selfie” fotóba, illetve egy videótelefon alkalmazásnál nem kell jobban eltartani, hogy beleférjünk a videó ablakba.

Az LG itt is előrukkolt egy hasznos funkcióval; ha ökölbe szorítjuk a kezünket elindítjuk az időzítőt, ami hasznos lehet, ha nem akarjuk, hogy az egyik kezünk állandóan benne legyen a „Selfie”-ben, vagy többedmagunkkal akarunk a képen lenni és nem tudjuk a kijelzőt megérinteni.

Tipp: Az előlapi kamerát használva a kijelzőt használhatjuk derítésnek, hogy egy kicsit jobban mergvilágítsuk magunkat. A G3 kijelzője ilyenkor fehérbe megy át és vakuként funkcionál.

Összességében a LG G3-assal egész jó fotókat lehet készíteni. De ettől még továbbra is tartjuk azt az álláspontunkat, hogy egy telefon még mindíg nem helyettesít egy digitális fényképezőgét. Nem is ez a feladata. De ha munkába menet, mindennapi tevékenységünk közben nincs éppen nálunk a fényképezőgép, de zsebünkben van a telefon, akkor ezzel minden gond nélkül megoldhatjuk fotózási helyzetünket. Annál egy kicsit többet is.

LG G3 okostelefon fotó funkciók

  • Panoráma mód – 180 fokos panoráma fotó készíthető
  • Kettős kamera – egyszerre fotóz a 2 kamera, a képek egymásba ágyazva menti el
  • Mágikus fókusz – a fókusztávolság utólag beállítható a fotón
  • HDR – dinamikus tónus üzemmódban a kamera több felvételt készít és ezekből szoftveresen állítja elő a szerinte legmegfelelőbb fotót
  • Az előlapi kamera nagyobb képérzékelővel és fényrekesszel ellátva
  • Optikai képstabilizátor (OIS)
  • Dupla LED vaku
  • Lézeres fókusz állítás – kevés fénynél is pontosabb, gyorsabb fókuszálás
  • Kijelző felbontás: 2560 x 1440 (QHD)
  • Kijelző méret: 5.5″
  • Hátlapi kamera: 13MP
  • Képfelbontás (MP): 13MP(4160×3120), W10M(4160X2340), 9M(3120X3120), 3M(2048X1536)
  • Előlapi kamera (VT): 2.1MP
  • Digitális zoom: 8x
  • Maximum videofelbontás – képkocka/másodperc: UHD(3840×2160), FHD(1920×1080), HD(1280×720), 120HD(SLOW MOTION 1280×720)

Fotó galéria

LG G3 videók

Tabán – Budai vár

Alagút – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top