Szerencsefüggőség e-fotó pályázat és kiállítás

A Szerencsejáték Zrt. együttműködésben a kArton galériával országos e-fotó pályázatot hirdet magyarországi és határon túli magyar fotósok részére, több témakörben és kategóriában, összesen 4,1 millió forint összdíjazással.

Minimum az 50 legjobb, vagy maximum a 100 legjobb kép díjazásban részesül.

A pályázat kiírója a Szerencsejáték Zrt.

A pályázat témakörei:

1. A szerencse pillanatai

A szerencse, szerencsés pillanatok, szerencsés események témával két kategóriában lehet pályázni fejenként maximum 5 db fotóval.

2. A függőség

A függőség témakörben tematikus megkötés nélkül, két kategóriában lehet pályázni, kategóriánként maximum 5 db művel.

Pályázó a pályázatra való nevezéssel, a pályázat díjának reményében lemond a beküldött műhöz kapcsolódó vagyoni jogairól, melyek a nevezéssel, külön jogügylet nélkül átszállnak a pályázat kiírójára, a Szerencsejáték Zrt-re.

Egyéb díjak

A fenn kiemelt fődíjakon felül a fotók díjazására további, összesen 2,5 millió forint kerül felosztásra a képek minőségétől és számától függően.

A díjak kifizetésének feltétele, hogy a díjazott írásban elfogadja a díj átvételét és megerősítse a vagyoni jogainak átadását a pályázat kiírójára.

Technikai paraméterek

Tekintve, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt művek nagyméretű printjei a kArton galériában rendezett hagyomá-nyos kiállításon is szerepelnek, illetve egy reprezentatív válogatásból nyomtatott kiadvány készül, érdemes a weben szokványos paraméterektől a következők szerint eltérni:

A fotó készítésekor az ajánlott méret álló formátumnál kb. 2500 px széles, fekvőnél kb. 3500 px széles, 300 dpi felbontásban; az ajánlott formátum JPEG;
A pályázatra 1 évnél nem régebbi, a nyomtatott sajtóban vagy annak webmellékletében és önálló webújságban még nem publikált munkákat lehet beadni a szerencse@karton.hu e-mailcímre.

A kép- és videófájloknak tartalmazniuk kell a pályázó nevét. A munkák mellett egy .doc vagy .docx fájlban fel kell tüntetni a következő adato-kat: témakör, kategória, a mű címe, név, lakcím, telefonszám, e-mail cím.

A beküldött műveket szakmai zsűri válogatja a Szerencsefüggőség című kiállítás oldalára, valamint díjazza. A zsűri a közízlést vagy kisebbségek jogait stb. kifejezetten sértő, továbbá a szerzői-jogi szempontból aggályos vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárja. A zsűrizéséről e-jegyzőkönyv készül – a díjazott művek esetében a szavazatok számarányának feltüntetésével, esetleg rövid indoklással. A jegyzőkönyvet a kiállítás megnyitó-díjátadó rendezvénye után publikáljuk a www.szerencsejatek.hu/fotopalyazat oldalon.

Az e-kiállítás hivatalos megnyitó-díjátadó rendezvénye 2014. október 16-án, 19 órakor lesz a kArton galériában (1054 Budapest, Alkotmány u.18.), ahol a legjobb 50 mű – köztük a díjazott alkotások – 2014. november 14-ig lesznek láthatók.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázatra való nevezésével, a pályamunkák beküldésével hozzájárul a fenn nevezett, nyomtatott kiadványban, a hagyományos kiállításon valamint az online felületen való közzétételhez.

A pályázaton csak 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt.

A pályázaton a Szerencsejáték Zrt. munkatársai és azok hozzátartozói nem vehetnek részt.

A pályázaton való részvétellel a pályázók egyben kijelentik, hogy a benyújtott pályaművek tekintetében teljeskörű jogosultsággal rendelkeznek és a pályaművek nem sértik senkinek a jogát (pl.: személyhez fűződő jogok, képmás elkészítéséhez és felhasználására vonatkozó jogosultság, tulajdonjog, szerzői jog, stb.) és elfogadják a részvételi feltételeket.

Részletes technikai paraméterek és információk a www.szerencsejatek.hu/fotopalyazat

Beadási határidő: 2014. augusztus 31-e, éjfél.

kArton galéria
1054 Budapest
Alkotmány u. 18.
Tel.: +361 472 00 00.

Szakmai tanácsadás: zsuzsi.benko@karton.hu

Tagged under:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top