Panasonic HX-A1 kamera

Rendkívül kompakt kialakítás, könnyű és strapabíró konstrukció – ez az új Panasonic HX-A1 kamera, az igazi kalandoroknak szánt modell. A Panasonic új outdoor kamerája lehetővé teszi, hogy a kalandjairól készült felvételeket élőben továbbítsa bárhová a világon.

A Panasonic bemutatta HX-A1 típusú outdoor kameráját, amely sisakra, ruhára és számos egyéb helyre is felerősíthető. Így extrém körülmények között is tetszése szerinti felvételeket készíthet, miközben mindkét keze szabad marad.

A kamera bármilyen tok nélkül 1,5 m mélységig vízálló, 1,5 méteres magasságig ütésálló , -10 °C-ig fagyálló, porállósága pedig megfelel az IP6X szabványnak . Az új Panasonic márkájú kamera tehát kiválóan használható vadvízi evezés és síelés közben vagy extrém versenyeken.

A HX-A1 modell a tartós kivitel mellett a kép minőségével is magára vonja a figyelmet – a másodpercenkénti 60 képkockás felvételi sebességnek köszönhetően 1280 x 720 pixeles felbontásban egyetlen részlet sem marad ki a gyorsan mozgó jelenetekből. Ha netán e sebesség (a standard sebesség kétszerese) mégis kevésnek tűnne, a kamera 848 x 480 pixeles felbontásban másodpercenként 120 képet is képes készíteni, ami lehetővé teszi a felvételek lassított lejátszását.

A sötétben is látó kamera

Az ultrakompakt HX-A1 kamera súlya mindössze 45 g, így egy masszívabb fejlámpa mellett olykor észre sem vehető. Külön infravörös fényforrással és éjszakai Glasscover üzemmóddal rendelkezik, tehát kiválóan alkalmas éjjeli felvételek készítésére is. Használhatja ismeretlen barlangok feltárásakor, amelyekbe nem jut le természetes fény, vagy éjjeli vadak erdőben való megfigyelésére.

Felvétel bármilyen szögből

A beépített Wi-Fi portnak köszönhetően a kamera gond nélkül csatlakoztatható okostelefonhoz vagy tablethez, amelyek kijelzőjén a Panasonic Image alkalmazás segítségével követheti a jelenetet. Így könnyen megállapíthatja, hogy a kamera megfelelő szögben van-e rögzítve. A felvétel azonnal megosztható a YouTube, Facebook, Twitter és a Flickr típusú közösségi hálózatokon, így közeli hozzátartozói és barátai is megcsodálhatják az Ön teljesítményét.

Ezen kívül a Wi-Fi kapcsolaton keresztül a HX-A1 kamera néhány más, 2015-ös Panasonic modellcsaládba tartozó kamerával is összekapcsolható, így egyidejűleg két különböző szögből is készíthető felvétel. A HX-A1 modellel készített kép tehát a másik kamera kijelzőjén egy külön ablakban jelenik meg, a két felvétel pedig egymásba illeszthető. Ez pedig számos, korábban nem sejtett filmkészítési lehetőséget tár a készülék tulajdonosa elé. Egy időben készíthet felvételt például egy snowboardosról és az ő szeme elé táruló lejtőről. Vagy az autót vezető versenyzőről és egyúttal az előtte lévő pályáról. Csakis Öntől függ.

USB-csatlakozóval a készülék webkameraként is használható. A VW-HMA1 fejpánttal kombinálva a felhasználó az interneten megoszthatja a körülötte lejátszódó jelenetet, pontosan úgy, ahogy azt saját szemével látja.

A több mint tíz darab praktikus tartozék bővebb lehetőségeket kínál a felvételek készítéséhez.

A Panasonic HX-A1 kamera alapcsomagja egy multifunkciós kamerarögzítőt (VW-MKA1) és egy kameraállványos rögzítőt (VW-CTA1) tartalmaz. Ezek segítségével a kamera biztonságosan rögzíthető például szemüvegre, hátizsákra, sisakra stb.

Ezen kívül – felár ellenében – számos opcionális kiegészítő tartozék is rendelkezésre áll:

Panasonic HX-A1 kamera kiegészítők

  • Dupla tartószerkezet (VW-TMA1): Csatlakoztatható a HX-A1 kamerához és az infravörös lámpához is, amely sötétben megkönnyíti a felvételek készítését. Az adapter segítségével esetleg két kamera is csatlakoztatható egymáshoz oly módon, hogy a kamerák objektívjei ellenkező irányba mutatnak.
  • Szíjra helyezhető rögzítőelem (VW-): Lehetővé teszi a kamera szíjra, övre vagy karabinerre való rögzítését.
  • Fejpánt (VW-HMA1): Lehetővé teszi a kamera fejre való felerősítését (a bal vagy a jobb oldalon).
  • Kapocs (VW-CLA100): Lehetővé teszi a kamera sapka sildjére stb. való felerősítését.
  • Tapadókorong (VW-SCA100): Lehetővé teszi a kamera egyenes felületen – pl. szörfdeszkán vagy hajó fedélzetén – való rögzítését.
  • Kormányra szerelhető tartó (RP-CMC10): Lehetővé teszi a kamera kerékpár vagy motorkerékpár kormányára való rögzítését.
  • Szélzajszűrő (VW-WJA100): Megszünteti a szél okozta zajt a mikrofonban.
  • Erősebb akkumulátor (VW-BTA1): Lehetővé teszi a kb. 2 óra 45 percig tartó folyamatos felvételkészítést . Könnyű és vízálló kivitelben készül, használata nem igényel speciális tokot (IPX8 szabvány)
  • Multifunkciós öv (VW-MBA100): Viselhető vállon, de hátizsákra is csatlakoztatható. Mobiltöltővel kombinálva is használható, amely meghosszabbítja a felvételkészítés idejét.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top