Leica DG Nocticron 42.5mm / F1.2 ASPH

F1.2 ultragyors, portréfotózásra kimondottan alkalmas, fix közepes gyújtótávolságú teleobjektív.

A Panasonic bemutatta az új LEICA DG NOCTICRON 42.5mm / F1.2 ASPH. / POWER O.I.S. (H-NS043) Mikro Négyharmados szabványra épülő (35 mm-es filmes megfelelés: 85 mm), LUMIX G fényképezőgépekhez készült objektívet. A „NOCTICRON” nevet a Leica Camera AG az új objektív megkülönböztetésére vezette be. Az objektív rendkívül gyors, F1.2 rekesznyílású, és beépített optikai képstabilizátorral (POWER O.I.S.) rendelkezik.

A közkedvelt, 42,5 mm-es, közepes telefotó gyújtótávolság különösen alkalmas a térhatás érzékeltetésére portréfotózáskor. Ezt a tulajdonságot, valamint a gyors rekesznyílást kihasználva, tulajdonosa gyönyörű, lágy fókuszú, lenyűgöző és kreatív képeket készíthet. Az objektív két aszférikus lencsét használ, egy ED (extra alacsony szórású) és egy UHR (ultra-magas törésmutatójú) lencsét, amely minimálisra csökkenti a szférikus abberációt és torzulást. A tükröződést szinte teljesen kiküszöböli a különösen alacsony törésmutatójú, nano technológiával készült bevonat az objektív lencséjének felszínén. A kimagasló kontraszt és felbontás garanciája a nagyszerű belső fókuszáló rendszer, míg az újonnan kifejlesztett léptetőmotor a csendes és gyors fókuszálásról gondoskodik.

A beépített POWER O.I.S. nemcsak a kicsi és gyors, hanem az erőteljes és lassú bemozdulások korrigálására is képes, így még gyenge megvilágítás mellett is kiváló képeket készíthetünk az új objektívet használatával.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top