EISA díjas a Panasonic digitális fényképezőgépe és 4K felbontású kamerája

A Panasonic két modellje kapta meg a nemzetközileg elismert Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) legjobb termékeknek járó díjait. A Panasonic LUMIX DMC-G7/G70 fényképezőgép és a Panasonic HC-WX970/979 kamera fontos nemzetközi díjakat nyertek.

A „2015-2016-os szezon legjobb európai digitális fényképezőgépe” díjat a LUMIX DMC-G7/70 digitális fényképezőgép, a „2015-2016-os szezon legjobb európai digitális videokamerája” díjat pedig a Panasonic HC-WX970/979 nyerte. A szövetség mindkét esetben nagyra értékelte a Panasonic modellek digitális képi ábrázolás terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét, valamint a cég folyamatos innováció érdekében tett erőfeszítését.

A 2015-2016 legjobb európai digitális fényképezőgép: Panasonic LUMIX DMC-G7/70

Nem is olyan régen a 4K felbontás még csak a profi filmesek kiváltsága volt. A LUMIX G7 azzal nyerte meg magának az EISA zsűrijét, hogy elérhetővé tette e szabványt a nagyközönség számára. Olyan felvételek készítésére alkalmas, amelyek hosszú évek múlva is lenyűgöző minőséget képviselnek majd, az egyes képkockák pedig önállóan, kiváló minőségű fényképként is felhasználhatók. Egyszóval a LUMIX DMC-G7/70 egyszer s mindenkorra megváltoztatja a fényképek világát.

A G7 egy a fényképezőgép és a kamera közötti kiváló hibrid modell, amelynek segítségével a felhasználók rendkívül kedvező áron készíthetik 4K felbontású videofelvételeiket.” A gazdag funkcionális felszereltség egyebek között mikrofonbemenet, illetve focus peaking funkciót kínáló, azaz a tárgyak körvonalát kijelölő és kiemelő kijelzőt is találunk. A fényképezés szerelmesei sem lesznek azonban csalódottak – a fényképezőgép további előnyei közé tartozik a 4/3 méretű, 16 megapixel felbontású érzékelő, az OLED típusú és 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, az ISO 100-25600 tartományban mozgó maximális (kibővített) érzékenység, a másodpercenként 8 képkocka készítésére alkalmas sorozatfelvétel funkció, valamint az akár 1/16000 mp expozíciós időt is kínáló csendes elektronikus zár. A kényelmes vezérlést a jobb kéz számára kialakított masszív fogás, két beállító tárcsa, valamint a kihajtható és elforgatható érintőképernyő biztosítja. A Panasonic G7/G70 kiváló választást jelent különösen az igényes amatőr videósok számára.

A zsűri indoklása, hogy miért a LUMIX DMC-G7/70 nyerte a „2015-2016-os szezon legjobb európai digitális fényképezőgépe“ díjat

A 2015-2016 legjobb európai digitális videokamera: Panasonic HC-WX970/979

A 2015-2016 legjobb európai digitális videokamera: Panasonic HC-WX970/979

A világpiacon szabadon rendelkezésre álló első videokameraként a Panasonic HC-WX970/979 magas dinamikus tartományban (HDR), 1080p, azaz Full HD felbontású felvételkészítést tesz lehetővé. Ez lehetővé teszi az extrém fényerő és az árnyékos részek közötti lényegesen nagyobb kontraszt melletti felvételkészítést. A díjnyertes Panasonic videokamera további egyedülálló tulajdonságai közé tartozik például a kijelző szélén található kiegészítő objektív, amely lehetővé teszi az egyidejűleg két különböző szögből felvett felvétel készítését, illetve esetenként az operatőr bevonását is a felvételbe. A második felvétel ebben az esetben mint kép a képben jelenik meg.

Ha az amatőr filmesek 4K felbontású kamerára vágynak, minden bizonnyal szívesen nyúlnak majd a Panasonic HC-WX970/979-ért. Olyan elérhető árú modellről van szó, amelynek kompakt teste számos jól sikerült funkciót kínál. A kivételes funkciók közé tartozik a két különböző szögből forgatott felvétel. A Leica Dicomar fő objektív mellett (amely ideálisan egészül ki a 18,91 megapixel felbontású érzékelővel) a kamera a 7,6 cm átmérőjű kihajtható érintőkijelző szélén még egy másik, elforgatható objektívvel is rendelkezik. Ily módon egyidejűleg két különböző felvétel készíthető, a másik kamera által készített felvétel a főfelvétel sarkában, önálló ablakban jeleníthető meg. A kép minőségéről és a zökkenőmentes átmenetekről nagy teljesítményű optikai stabilizátor, valamint a megdőlt horizontot automatikusan kiegyenlítő Level Shot funkció gondoskodik. Ezen kívül számos felvétel-készítési üzemmód és motívum program, pl. magas dinamikus tartomány (HDR) is rendelkezésre áll.

EISA zsűri összefoglalója

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top