Canon ME20F-SH Full HD videokamera alacsony megvilágtás mellett is

A Canon bemutatta a Canon ME20F-SH professzionális, többfunkciós videokamerát, amely képes rendkívül alacsony megvilágítású környezetben is élénk színű felvételeket készíteni.

Az iparágon belül páratlan, a 4 milliót is meghaladó maximális ISO értékkel (+75dB) büszkélkedő ME20F-SH-t úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb méretű legyen, ugyanakkor jó minőségű, professzionális szintű Full HD felvételeket lehessen készíteni vele.

Az ME20F-SH-val olyan körülmények között is lehet felvételeket készíteni, amelyre korábban nem volt lehetőség, s így ideális választás az olyan speciális alkalmazásokhoz, mint például a vadon élő állatokról éjszaka készített tévéműsorok, mélytengeri kutatások, barlangfeltárások, valamint csillagászati és egyéb megfigyelések. Azáltal, hogy a kamerát ideiglenes helyekre is fel lehet állítani, és távirányítással is működik, a dokumentum- és természetfilm-készítők hosszú távú projekteket és eseményeket is rögzíthetnek minimális számú személyzet alkalmazásával. Mivel az ME20F-SH speciális igényekhez és használatra lett tervezve, ezért csak egyes forgalmazó partnereknél lesz kapható.

Első osztályú infravörös funkció

Az alacsony megvilágítás melletti filmezéshez gyakran infravörös megvilágításra is szükség van, ezzel a módszerrel viszont hagyományosan csak fekete-fehér felvételeket készíthetünk. Az ME20F-SH lenyűgöző, nagy fényérzékenységű technológiája viszont rossz fényviszonyok mellett és infravörös megvilágítás nélkül is lehetővé teszi a színes, alacsony zajszintű Full HD videók rögzítését.

Kivételesen magas fényérzékenység

A rendkívül alacsony intenzitású környezeti fény melletti használatra tervezett ME20F-SH egy új fejlesztésű 35 mm-es Full Frame formátumú 2,26 MP-es CMOS érzékelővel és egy DIGIC DV4 processzorral is fel van szerelve. Az érzékelő pixelei és kiolvasó áramkörei a Canon saját fejlesztésű technológiáit használják a csökkentett zajszint és a kivételesen magas fényérzékenység eléréséhez, aminek révén 0,0005 luxnál alacsonyabb fényintenzitás mellett is lehet filmezni. A Canon Cinema EOS kameráihoz hasonlóan az ME20F-SH-nál is megtaláljuk a Canon Log és Wide DR beállításokat, amelyek széles dinamikus tartományt (800%) tesznek lehetővé, ezzel pedig jó minőségű felvételeket garantálnak különböző környezeti megvilágítás mellett, kiegészítő fények használata nélkül is.

Csatlakoztathatóság

Az ME20F-SH többféle csatlakoztathatósági lehetőséget is kínál más gyártók készülékeihez filmfelvétel vagy távmegfigyelés céljából, valamint kompatibilis a kamera teljes körű távirányítását lehetővé tevő Canon RC-V100¹-zal is.

A képrögzítési lehetőségek teljes tárháza

Az új ME20F-SH a Canon Cinema Lock funkcióval rendelkező EF bajonettzárát alkalmazza – a Cinema EOS C500-hoz hasonlóan –, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a vállalat által kínált cserélhető objektívek széles körű használatát. Azáltal, hogy a fogyasztók a képrögzítési, illetve az alkalmazásokhoz igazodó igényeik alapján választhatják ki az ideális objektívet – s ezzel figyelembe tudják venni az olyan szempontokat is, mint például a látószög vagy a fényesség szintje –, a többfunkciós kamera a képrögzítési lehetőségek teljes tárházát kínálja.

A Canon ME20F-SH legfontosabb jellemzői

  • Jó teljesítmény rendkívül alacsony fényviszonyok mellett is (ISO: 4 millió)
  • Jó minőségű Full HD 1080p/1080i/720p filmfelvétel
  • Rugalmas kezelhetőség automatikus és egyéni beállításokkal
  • Kompatibilis egy sor EF objektívvel
  • Lehetőség van a kamera beállításainak, valamint a beépített ND és IR blokkszűrők távoli kezelésére is
  • Kis méret és alacsony súly a könnyebb használat érdekében

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top