Az új Nikon D7200 DX formátumú D-SLR fényképezőgép

A Nikon bemutatta a D7200-as új digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a DX formátumú kategória zászlóshajóját. A gyors, sokoldalú, könnyen csatlakoztatható és kifinomult kamera segítségével lenyűgöző állóképek és kiemelkedő minőségű videók készíthetők.

A Nikon elismert FX modelljeinél jól bevált szolgáltatásokat kínáló D7200 kielégíti az elhivatott fotósok minden igényét. Ez a fényképezőgép minden olyan fotós álma, aki kivételes képeket szeretne készíteni egy könnyű D-SLR fényképezőgéppel.

A D7200 a Nikon legendás professzionális fényképezőitől örökölt automatikus élességállítási rendszernek köszönhetően garantálja a pontos témabemérést, akár -3 Fé érzékenységig – ez az első DX formátumú fényképezőgép, amely ilyen lehetőséget kínál. Ennek tökéletes kiegészítése a széles ISO-tartomány és a gyors sorozatfelvételi sebesség is, így sötétben is éles képeket készíthet, és kristálytiszták maradnak az éjszaka rögzített videojelenetek.

A fénycsóvás fotózást és az időzített videofelvételt kínáló szolgáltatások tovább bővítik a kreatív lehetőségeket, ahogyan a kompatibilis DX és FX NIKKOR objektívek széles skálája is.

A D7200 emellett az első olyan Nikon D-SLR, amely kompatibilis az NFC (Near Field Communication) technológiával. A felhasználók mostantól eldönthetik, hogy a lenyűgöző állóképeket az NFC-kapcsolat vagy a fényképezőgép Wi-Fi funkciójának használatával továbbítják intelligens eszközeikre.

Ha filmezésre kerül a sor, a sokoldalú videorögzítési szolgáltatások és a fényképezőgép könnyű DX váza miatt a D7200 tökéletesen kiegészíti bármely stáb felszerelését. A külön videobeállítási menü, a speciális hangvezérlési funkciók és a legújabb generációs Picture Control-beállítások kivételes rugalmasságot kínálnak. A fényképezőgép emellett kompatibilis a Nikon új, külön megvásárolható ME-W1 vezeték nélkül mikrofonjával, amely akár 50 méteres távolságból is kristálytiszta hangot képes rögzíteni.

A csúcskategóriás D7200 a kiválóság garanciája. A kifinomult szolgáltatáskészletnek köszönhetően a tapasztalt fotósok és az alapszintű D-SLR fényképezőgépekről továbblépők számára egyaránt ideális választás. A kategóriaelső automatikus élességállítási rendszer, a lenyűgöző ISO-teljesítmény és a gyors képfeldolgozó rendszer minden helyzetben biztosítja a kiemelkedő minőségű felvételeket. A legendás Nikon ergonómia, valamint a kompatibilis DX és FX formátumú objektívek nyújtotta szabadság a biztosíték arra, hogy a fotós tökéletesen megvalósíthassa az elképzeléseit. Minden eddiginél könnyebb a fényképek átvitele a fényképezőgépről, a speciális videorögzítési funkcióknak köszönhetően pedig a D7200 izgalmas választás mindazok számára, akik hordozható rendszerrel szeretnének filmezni.

Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere

Valósítsa meg az elképzeléseit

A D7200 nyújtotta inspirációval minden eddiginél merészebb elképzeléseket valósíthat meg. A nagy DX formátumú képérzékelőnek, az EXPEED-4 képfeldolgozásnak, valamint a 100 és 25 600 közötti ISO-tartománynak köszönhetően a képek dinamikai tartománya rendkívül széles, azok zajszintje alacsony, a színátmeneteik pedig gazdagok.

Bármilyen témáról nyomdai minőségű, 24,2 megapixeles fényképek készíthetők, és a videofelvételek még sötétben is kristálytiszták maradnak. A fényképezőgép hihetetlen rugalmasságát a Nikon FX formátumú modelljeitől örökölt professzionális automatikus élességállítási rendszer is erősíti, amelynek köszönhetően az elképzeléseket nem korlátozza a téma vagy a helyszín.

Az akár -3 Fé érzékenységű (ISO 100 mellett, 20 °C hőmérsékleten) Multi-CAM 3500 II 51 pontos automatikus élességállítási rendszer még sötétben is hihetetlen pontossággal fókuszál. Középen a tizenöt kereszt típusú érzékelő kivételes témabemérést biztosít, az egyik középső pont pedig f/8-kompatibilis, amely további objektív-telekonverter kombinációkat tesz használhatóvá.

DX-formátumban akár 6 kép/mp, az 1,3x-os kivágási funkció használatával pedig akár 7 kép/mp sebességgel is fényképezhet; a fényképezőgép nagyméretű átmeneti tárolója akár 27 darab 12 bites RAW-képet és akár 100 kiváló minőségű JPEG-et is képes rögzíteni a nagy sebességű sorozatfényképezés során. Az 1,3x-os kivágási funkcióval kibővítheti NIKKOR objektívjei telefotó átfogását, és az automatikus élességállítási rendszer 51 élességpontja pedig a teljes képterületet lefedi.

Moziélmény – ahogyan Ön szeretné

A Nikon professzionális fényképezőitől örökölt videofunkciókat kínáló D7200 egy nagy teljesítményű filmkészítő eszköz. A fényképezőgép akár 25p/30p képkockasebességgel képes teljes HD felbontású videók rögzítésére, az 1,3x-os kivágási mód pedig 1080/50p/60p rögzítést tesz lehetővé. A külön videomenünek köszönhetően egy helyen elérhető az összes videobeállítás, a felvétel pedig a kettős SD-kártyafoglalatra rögzíthető, illetve ezzel egy időben HDMI-kapcsolaton is továbbítható egy külső rögzítőeszközre vagy monitorra.

M módban az automatikus ISO-szabályozás használatával zökkenőmentes átmenet érhető el a sötét és világos területek között, a Zebra módban megjelenik a csúcsfények pontos helye, az Egyenletes Picture Control-beállítással történő fényképezés pedig megkönnyíti a színátmenetek kezelését az utómunka során. Ezenkívül, mivel a hangminőség alapvető fontosságú a filmminőség szempontjából, a fényképezőgép speciális hangszabályozási funkciókat kínál; például elérhetővé vált a hangtartomány kiválasztása (széles/beszédhang), valamint csökkenthető a szélzaj a beépített mikrofonnal felvett hangok esetében.

Külső mikrofonnal való hangrögzítés esetén a Nikon új, külön megvásárolható ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával közvetlenül a hangforrásnál készíthet felvételt, amellyel tovább javíthatja a videofelvétel minőségét. A mikrofon adó- és vevőrendszere is képes hangrögzítésre, így amellett, hogy a hangot kizárólag a mikrofonnal rögzíti, lehetősége van arra is, hogy a mikrofont és a vevőt egyszerre használja. Így rögzítheti csak a saját hangját, csak a téma hangját, illetve rögzíthet akár egy beszélgetést is.

A megosztás következő szintje

A D7200 a Nikon első olyan D-SLR modellje, amely a Wi-Fi mellett az NFC-kommunikációt is támogatja. Ha szeretné a fényképeit egy NFC-kompatibilis intelligens eszközre küldeni, egyszerűen érintse a D7200 fényképezőgépet az eszközhöz, és azonnal továbbíthatja a fényképezőgép LCD monitorán látható képet. Másik lehetőségként a beépített Wi-Fi funkcióval is feltöltheti a lenyűgöző fényképeket a kompatibilis okostelefonokra vagy táblagépekre. Ehhez elég csupán a Nikon ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazását letöltenie az intelligens eszközére.

A beépített Wi-Fi funkció révén a fényképezőgép zárjának távolról történő kioldására is használhatja az intelligens eszközét, amely nagyban leegyszerűsíti a fényképezőgép különböző nézőpontokból történő pozicionálását. Még inkább kézbe veheti az irányítást a vezeték nélküli üzemmódban történő fényképezésnél a WR-R10 vezeték nélküli jelvevő és a WR-T10 vezeték nélküli jeladó révén; a WR-1 vezeték nélküli távvezérlő használatával akár a fényképezőgép beállításait is vezérelheti. Az Ethernet- és vezeték nélküli LAN-csatlakozáshoz a külön megvásárolható UT-1 adatküldőt és a WT-5 vezeték nélkül jeladót kell csatlakoztatni.

Felfedezés, alkotás, kísérletezés

Számos funkció kihasználja a D7200 modellt vezérlő technológia lehetőségeit, így nyugodtan kísérletezhet, és megvalósíthatja a kreatív elképzeléseit. Felvételkészítés közben a 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos, állítható színmegjelenítésű monitoron bármely irányba eltolható a színegyensúly és a fényerő, a fotós egyéni igényeinek és a megszokott munkafolyamatának megfelelően. A kereső egy OEL-kijelzőelemmel is rendelkezik, amely energiatakarékos módon biztosít fényes, nagy kontrasztú információ-megjelenítést.

Akár állóképekről, akár videókról legyen szó, a Nikon második generációs Picture Control rendszere értékes szerkesztési eszközöket kínál. A használatával teljes körűen szabályozni lehet az élesítést, a kontrasztot, a fényerőt, a színárnyalatot, a tisztaságot és a színtelítettséget. Az Egyenletes beállítás használata teljes szabadságot nyújt az utófeldolgozás során, amellyel megőrizhető az összes képrészlet és gazdag színinformáció a csúcsfényes és az árnyékos területeken egyaránt. Az új Tisztaság beállítással pontosan szabályozhatja a kontrasztot a finom részletek elkülönítése érdekében. A modell által kínált további kreatív funkciók között szerepel az időzített videofelvételi funkció, amely révén egyszerű menüműveletekkel érhetők el gördülékeny expozícióátmenetek. Emellett lenyűgöző minőségű fénycsóvás fotókat készíthet a Sorozatfelvétel kioldási módban, 4 másodperces vagy hosszabb záridővel. Egyszerűen csak rögzítsen annyi képet, amennyit a memóriakártyák és az akku élettartama lehetővé tesznek.

Ismerkedjen meg a kreatív lehetőségekkel: NIKKOR objektívek és Nikon vakuk

A D7200 fényképezőgéppel való fotózáskor rendelkezésre áll a Nikon DX formátumú objektívek teljes, illetve az FX objektívek széles választéka. Kivételesen nagy felbontó képességüknek köszönhetően a NIKKOR objektívek minden területen nagy elismertségnek örvendenek a professzionális fotósok körében. A DX formátumú objektívek kis mérete valódi előnyt jelent telefotózáskor, illetve amikor kényelmesen szeretne utazni. 1,3x-os kivágás módban 1,3x-osára bővíthető a DX-objektív átfogása, és csaknem megduplázható az FX-objektívek telefotó effektusa. Ha például 1,3x-os kivágás módban fényképez az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G használatával, akkor az átfogás 390 mm-re bővíthető.

A kreatívabb vakus fotózás érdekében a D7200 kompatibilis számos, a Nikon piacvezető Kreatív Megvilágítási Rendszerét használó vakuval. A beépített vaku vezérlőfunkciójának köszönhetően akár két, külön megvásárolható vakukból álló Nikon segédvakucsoportot is képes vezeték nélkül irányítani. Készítsen kiegyensúlyozottabb képeket bonyolult megvilágítási helyzetekben az SB-700 modellhez hasonló, kisméretű vakukkal. Filmekhez vagy közeli állóképekhez próbálja ki a beépített nagy fényerejű LED lámpával rendelkező SB-500 vakut.

Bővebb info: www.nikon.hu

Nikon D7200 főbb jellemzők

 • 24,2 megapixeles DX formátumú érzékelő: készítsen széles dinamikai tartományú, alacsony zajszintű és gazdag színátmenetű képeket.
 • EXPEED 4: a fényképezőgép általános teljesítményének növelésével ér el kimagasló hatást.
 • Profi AF-teljesítmény: Multi-CAM 3500 II 51 pontos AF-rendszer. -3 Fé-ig érzékel (ISO 100, 20 °C hőmérsékleten).
 • Széles ISO-tartomány: fotózzon magabiztosan bármilyen fényben 100 és 25 600 közötti szabványos ISO-tartományban.
 • Gyors sorozatfelvétel: akár 6 kép/mp sebesség DX-formátumban, 7 kép/mp 1,3x-os kivágás esetén. Akár 27 különálló, 12 bites RAW-képet és akár 100 kiváló minőségű JPEG képet is rögzíthet a nagysebességű sorozatfényképezés során.
 • Korlátlan sorozatfelvétel: készítsen képeket Sorozatfelvétel kioldási módban 4 másodperces vagy hosszabb záridővel, és rögzítsen annyi képet, amennyit csak a memóriakártyák, illetve az akkumulátor lehetővé tesznek.
 • Időzített videók: az időzített videofelvételek esetén zökkenőmentesek az expozícióátmenetek.
 • Egyszerű csatlakoztathatóság: a Wi-Fi¹- és NFC-kompatibilitás (Near Field Communication) megkönnyíti a felvételek megosztását.
 • D-videó: DX formátumban akár 25p/30p képkockasebességű, teljes HD felbontású videók rögzítésére is képes, az 1,3x-os kivágási mód pedig 1080/50p/60p rögzítést tesz lehetővé. A külön videó menünek köszönhetően videofelvételi beállításait egy helyen tárolhatja.
 • Hi-fi hang: a fejlett hangvezérlési lehetőségeknek köszönhetően professzionális hangzású videofelvétel készíthető.
 • 1,3x-os kivágás: extra telefotó átfogás, sebesség és szélesebb AF-képfedés.
 • Picture Control 2.0: hét Picture Control-beállítás közül választhat. Az Egyenletes beállítás maximális dinamikatartományt biztosít a könnyebb utómunkához, a Tisztaság beállítással pedig a részleteket lehet finomhangolni.
 • Világos kereső: nagyjából 100%-os képfedés és kivételes szabadtéri láthatóság, még erős háttérfény esetén is.
 • Szabályozható színmegjelenítésű monitor: tükröződésgátló bevonatú, 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos RGBW LCD monitor. A színegyensúly és a fényerő bármely irányba eltolható.
 • Strapabíró és megbízható: ellenáll a pornak, az időjárási viszonyoknak és a vízcseppnek. A zárszerkezetet 150 000 kioldással teszteltük.
 • Beépített vaku: intelligens i-TTL vakuvezérléssel és vezérlő funkcióval.
 • Energiatakarékos kialakítás: az ultrakompakt és könnyű EN-EL15 lítium-ion akkumulátor egyetlen töltésével 1110 állóképet és akár 80 percnyi videofelvételt rögzíthet.
 • Adattároló: két SD-kártyafoglalat biztosítja a zökkenőmentes fotózást. Mindkét kártyafoglalat kompatibilis a nagy kapacitású SDXC- és UHS-I-kártyákkal.
 • Mellékelt szoftver: a kreatív folyamat a fényképezés után sem ér véget. A speciális Nikon szoftver átfogó megközelítést kínál a fényképek és videoklipek importálására, szerkesztésére és megosztására.

Tagged under: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top