Leica M Edition 60 limitált szériás fényképezőgép

A photokina 2014 szakkiállításon egy szigorúan limitált, különleges Leica M Edition “Leica 60” kiadással ünnepelte a Leica a legendás távmérős rendszer születésének 60. évfordulóját.

Hódolat a fotózás művészetének

1954-ben jelent meg az M3, az első M-kamera, amely magán viselte a Leica M-rendszer alapvető jellemzőit: a legeslegjobb optikai és mechanikai pontosságot és a fotózáshoz szükséges legfontosabb paraméterekre tekintő fokozott figyelmet. Ma, 60 évvel később a műszaki innováció és a klasszikus kamera nélkülözhetetlen ismérvei teszik a LEICA M Edition “LEICA 60” kiadást oly egyedivé és vonzóvá.

Négy fontos dolog

Egyszerűsítés mint a fotózás művészetének ünnepe. A négy fontos dolog, amelyekkel a pillanatot megörökítjük: zársebesség, fényrekesz, élességállítás és ISO érzékenység. A LEICA M Edition “LEICA 60” fokozottan összpontosít a fotózáshoz legszükségesebb alapokra. A monitor helyén csak az ISO beállító tárcsát találjuk. Minden felvétel kizárólag RAW fájlként DNG formátumban kerül elmentésre. Felvétel közben a LEICA M Edition “LEICA 60” ugyanazt a figyelmet és munkamódszert igényli, mintha analóg géppel fotóznánk. A képérzékelő és az elektronika a jelenlegi legfejlettebb technológia csúcsát képviselik lehetővé téve, hogy a fotográfus teljesen belemerüljön a témára való koncentrálásba és a különleges pillanat megragadásába. A felesleges műszaki dolgoktól mentes alkotás teszi a fotografálás művészetét oly halhatatlanná.

Az idő múlásától érintetlenül

A tökéletesség ihlette a nemesebb vizuális jelenlétet. A kivételesen igényes minőségű kivitelezés a LEICA M Edition “LEICA 60” kiadás egyik legfőbb jellegzetessége. A kamera és az objektív minden látható fém része erős, kimunkált rozsdamentes acélból készült az ellenálló-képesség, a tartósság és a múlhatatlan értékre törekvés igényével. A LEICA M Edition “LEICA 60” selymes ragyogása miatt páratlanul vonzó. Különleges domborítású, antracit mintájú valódi bőr bevonata adja megjelenésének teljességét.

Szebb, mint korának szelleme

Nem újra feltalálni, hanem újra elképzelni kellet. A legendás kamera születésének évfordulója ihlette a LEICA M Edition “LEICA 60” megjelenését egy szigorúan limitált kiadásban a múlt és a jövő legjobbját egyesítve. A különleges kiadást az Audi Design csapata hozta létre egy klasszikust átváltoztatva egy jövőbe vezető koncepcióba. Tiszteljük a fotózás művészetének legjavát, eredetének visszatérését a digitális fotózás jövőjével tökéletes egységben! Az exkluzív készlet a Leica M (Type 240) digitális kamerából és a Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH. fényerős objektívból áll.

Doboz a kicsomagolás élményéhez

Szigorúan korlátozva 600 példány áll rendelkezésre világszerte. A LEICA M Edition “LEICA 60” kamerák és objektívek egyedi, 001/600 és 600/600 közötti számozással rendelkeznek. Az M-kamera ezen kívül „Leica 60” és „ Leica Camera Wetzlar” vésettel is rendelkezik a különleges kiadás jelentőségének megjelölésére. Bőrből és acélból készült prémium tok védi mindazt, ami régóta legendává vált. A fotós szem számára csakis az maradt, ami mindig is volt – összehasonlíthatatlan és lényeges.

Bővebb információ: Leica Budapest
illetve Leica Budapest Facebook

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top