Már öt M.ZUIKO Pro objektív a látókörben

Idén öt objektívre bővül az Olympus díjnyertes M.ZUIKO PRO sorozata, mely valódi professzionális teljesítményt nyújt a Mikro-NégyHarmad rendszerre jellemző kisméretű és könnyű kivitelben.

Az egyedülállóan fényes M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO mellett másik PRO objektív is forgalomba kerül az idén. Egy nagylátószögű zoom, valamint egy fixfókuszos szuper-teleobjektív, mely még fejlesztés alatt áll.

Az Olympus prémium PRO sorozata jelenleg két objektívet kínál. A nagyteljesítményű 12-40mm 1:2.8 modell igencsak látványos debütálást hozott a sorozatnak, 2014-ben ugyanis az EISA a Legjobb kompakt rendszer zoom objektívnek (Best Compact System Zoom Lens) választotta. A sikeres bemutatkozást követően, 2014 őszén jelent meg a PRO sorozat első zoomos teleobjektívje.

Minden M.ZUIKO PRO objektív tervezése és kivitelezése a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően történik, így az Olympus optikai fejlesztő részleg által valaha elért legmagasabb szintű képminőség valósulhat meg velük. A kiemelkedő hordozhatóság által a PRO objektívek különösen alkalmasak a gyors, spontán fotózáshoz – és ehhez a robusztus, vízálló kivitel, valamint a villámgyors autofókusz-rendszer is jelentősen hozzájárul.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO mintadarabja február közepén, a Yokohamában megrendezésre kerülő CP Plus Show-n kerül bemutatásra a nagyközönség számára. Tervezett piacra kerülése 2015 nyara.

Extra fényerős Fisheye PRO (8mm)

Bár a pontos méretei még nem kerültek nyilvánosságra, annyi bizonyos, hogy ez a szupergyors 1:1.8 PRO objektív egyedülállóan kompakt és könnyű kivitelt kap – főleg a tükörreflexes rendszerek hasonló objektívjeivel összehasonlítva – az építési minőség pedig tökéletes objektívet eredményez majd. A kategóriájában páratlan, a világ legfényerősebb halszem optikája titulust már előre viselő objektív kiváló optikai teljesítményt nyújt szinte bármilyen körülmények között.

Akár profi, félprofi, vagy igényes hobbifotósokról legyen szó, az első PRO Fisheye objektív tulajdonosai garantáltan lenyűgöző, dinamikus, különleges extra-nagylátószögű képeket fognak készíteni. A látkép- és égfotózáshoz ideális objektív egyedülálló hangulatot kölcsönöz a vele készült sportfotóknak és a remek közelképeknek is – valamint a csoportképeknek, a beltéri fotózáshoz és az építészeti témákhoz.

Fejlesztés alatt áll az objektívhez megfelelő, búvártok-csatlakozó rendszer, amivel a természet szerelmesei akár a tenger szintje alól fotózhatják az éjszakai égboltot.

Díjnyertes PRO (12-40mm)

Az első M.ZUIKO PRO objektív fogadtatását legjobban talán az EISA zsűrijének értékelése foglalja össze: a ‘Legjobb kompakt zoom objektív 2014-ben (Best Compact Zoom Lens of 2014)’ díj odaítélése. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektív a bírák szerint „gyors, időjárásálló standard zoom, lenyűgöző optikai tulajdonságokkal, masszív, minőségi felépítéssel és kiváló élességállítási képességekkel, mely a manuális fókusz és a csendes, gyors AF ötvözésével dolgozó fókuszvezérlésnek köszönhető. Ráadásul ez egy különösen kompakt kivitelű objektív, főleg, ha figyelembe vesszük a gyors, 1:2.8 fényerős rekeszt.” A 12-40mm gyújtótávolság mindent lefed a látképektől az épületfotókig, a portréktól az általános fotózásig – és minden esetben első osztályú képminőséget biztosít.

Nagyteljesítményű tele PRO (40-150mm)

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO zoom objektív igencsak kitűnik azzal – hogy sehonnan sem tűnik ki. jóval kisebb és könnyebb, mint egy tipikus APS-C, vagy full-frame objektív, mely ugyanolyan paramétereket és teljesítményt nyújt. De van még itt más is: páratlan DUAL VCM fókuszrendszere által szinte észrevétlenül lett világrekorder. Ez az első rendszer, mely két kiváló minőségű lencsetagot kettős lineáris motorral vezérel – ezáltal elképesztően gyors és csendes, ami rendkívül fontos a vadvilág, az emberek és minden, fényképezőgépre érzékeny, alapvetően gyorsan változni, mozogni képes téma esetében. Igen nagy gyújtótávolság-tartománnyal büszkélkedhet, valamint 1:2.8 legnagyobb fényerővel és mindössze 70cm tárgytávolsággal – ráadásul mindkét jellemző minden gyújtótávolságnál érvényes. Az egyszerű kezelés érdekében egy igény szerinti funkcióval felruházható Fn gomb, manuális fókuszváltó kar és elcsúsztatható objektívvédő található rajta.

Nagylátószögű zoom PRO (7-14mm)

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO 1:2.8 fényerőt kínál majd minden gyújtótávolságon és mindent tud majd, amit egy M.ZUIKO PRO objektívnek tudnia kell – por és cseppálló, kompakt és könnyű lesz. Előre láthatóan 2015 nyarától kapható a boltokban.

Szuper-tele PRO (300mm)

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4 PRO szuper-teleobjektív fejlesztés alatt áll. Az időjárásálló, könnyű, kiváló hordozhatósággal megáldott, extrém-kompakt objektív első osztályú képminőséget garantál, így tökéletes a profi felhasználáshoz.

A termék regisztrálásával és a MyOlympus tagságra online történő jelentkezéssel az M.ZUIKO PRO objektívek tulajdonosai a kötelező jótállási időn felül hat hónap jótállási idő hosszabbítást élvezhetnek.

Az M.ZUIKO DIGITAL PRO sorozat jellemzőiről és kiegészítőiről az Olympus weboldalán olvashat.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top