Manfrotto Digital Director

A Manfrotto a NAB 2015-ös kiállításán mutatta bey különleges újdonságát a Digital Directort. Az Apple-certifikációval rendelkező interface abban segít, hogy intuitívan menedzseljék a fotó és videó készítés munkamenetét a kamera beállítástól kezdve a képek megosztásáig.

A Digital Director megbízható asszisztens az előképes megjelenítésben, az utómunka folyamat menedzselésében és nagyfokú integritást biztosít. Ezen tulajdonságaiért megkapta a NAB Leginnovatívabb Termék Díját 2015-ben.

A videó a Digital Director működését mutatja be

A Digital Director három fő részből áll: a felhasználó iPad-jéből, egy Apple-certifikációval rendelkező Digital Director iPad tartóból, amely beépített mini-processzorral rendelkezik és a Digital Director Applikációból. A három komponens közösen dolgozik azért, hogy a fényképezőgép felett teljes kontrolt biztosítson közvetlenül az iPad-en keresztül.

A Digital Director szíve az iPad tartó, ami biztosan tartja az iPad-et és egy kábelen át csatlakoztatja azt a kamerához. A processzor teszi lehetővé az előkép megjelenítését fotózáskor vagy videózáskor, illetve segíti a gyors letöltést, amikor a teljes méretű JPEG-eket áttölti a kamera memória kártyájáról az iPad-re.

A Digital Directort arra tervezték, hogy a fényképezést megkönnyítse: a 10 méteres USB kábel teljesen megbízható kapcsolatot hoz létre a Canon vagy Nikon DSLR és az iPad között, ami mindig stabil is marad ellentétben a WiFi kapcsolatokkal. Ráadásul bárhova helyezhetjük a gépet, az irányítása a távolból kényelmes marad.

Digital Director tulajdonságok

  • A Digital Directorral beállíthatóak a Nikon vagy Canon DSLR gép fő funkciói, mint a fókusz, expozíció, záridő, iso, fehéregyensúly stb. – így a beállítások helyett a kreativitásra koncentrálhat a fotós.
  • A nagyfelbontású fotók azonnal letölthetőek közvetlenül az iPad-re, az utómunka rögtön kezdhető. Az applikáción keresztül is lehet vágni, forgatni, expozíciót módosítani, kontrasztot és fényerőt szabályozni, hisztogramm és EXIF információkat ellenőrizni, besorolni, értékelni és menteni a képet.
  • Élőkép megjelenítése az iPad képernyőjén: A fotósok és videósok sokkal részletesebb, nagyobb felületen irányíthatják a kamerát köszönhetően a nagy és jobb felbontású kijelzőnek. A Digital Directorral az iPad Air külső monitorként funkciónál.
  • Az iPad retina display-én történő vezérléssel valós időben lehet a beállításokat kezelni. Az Interaktív Fókusznak köszönhetően a felhasználó bárhol a képernyőn választhat fókuszt. A digitális zoom kinagyítja a választott pontot, ami biztosítja az éles és pontos fókuszt.
  • A Digital Director az első olyan kamerát és iPadet összekötő applikáció, ami nem Wi Fi-n, hanem kábelen megy. A kábelen minden jel gyorsabban és megbízhatóbban ér célba, így meggyorsítja és megkönnyíti a munkát. Ráadásul semelyik másik hasonló applikáció nem rendelkezik Apple certifikációval.

Bővebb info: Manfrotto website

Tagged under: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top