Utólagos fókusz állítás a Panasonic fotóin

A Panasonic „Post Focus“ néven olyan új műszaki megoldás kifejlesztésén dolgozik, amelyen köszönhetően a fotósok egyszerűen és gyorsan kiválaszthatják a már kész fénykép tetszőleges, utólag élesíteni kívánt részét.

Az új funkció a 4K Photo technológia további javítása keretén belül kerül kifejlesztésre. Ennek köszönhetően a felhasználóknak nem kell tartaniuk az életlen felvételektől, és a rendszer a legkülönbözőbb fényképek készítése során nagyban növeli a kreatív alkotói szabadságot.

Az új funkció mögött a DFD (Depth From Defocus) gyors és pontos automatikus képélesítés technológia, valamint a már említett 4K Photo rendszer kombinációja rejlik. A nagy teljesítményű Venus Engine processzornak köszönhetően a 4K (kb. 8 megapixel) felbontású fényképek másodpercenként 30 képkocka sebességgel kerülnek elmentésre, miközben az objektív a felvétel megközelítőleg 50 különböző területén végez utánélesítést.

A Post Focus technológiának köszönhetően a fotósok e gyors egymásutánban rögzített képekből kiválaszthatják az élességének köszönhetően legmegfelelőbbet. A funkció ezen kívül a legkülönbözőbb fotográfiai műfajokban, például táj- és portréfotózás során kreatív célokra is használható. Ha egy felvétel több élesítési szintet tartalmaz, az eredmény rendkívül eredeti és hatásos kép lehet.

A Post Focus funkció alkalmazása rendkívül egyszerű. A fényképek visszanézésekor a fotós egyszerűen csak megérinti az élesíteni kívánt területet (amelynek a felvételen egyáltalán nem kell élesnek lennie), és a kijelzőn megjelenik a választásának megfelelő kép.

A Post Focus funkció a LUMIX DMC-GX8 és LUMIX DMC-FZ300 modellek frissített firmwarének 2015 végén vagy 2016 elején válik a részévé , és a gyártó további modelljei esetében is hozzáférhetővé kívánja azt tenni.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top