TIPA Innovációs Díj 2011

{module 34}

Az igazi áttörésnek számító félig áteresztő tükör technológiát a Sony α55 és a33 tipusú készülékeiben alkalmazta először. A fejlesztés lehetővé tette az akár 10 kép/mp felvételi sebességet „Continuous Priority AE” (folyamatos AE prioritás) módban, miközben folyamatos autófokuszt biztosít még a gyorsan mozgó tárgyak fényképezése közben is.

Idén a Sony egy második a „Legjobb profi kamera” díjat is bezsebelt a NEX-VG10E kamerával.

“Ez a kamera gyakorlatilag a tökéletes képalkotó rendszer, mivel egyaránt képes kiszolgálni a fotós és videós igényeket. Az új NEX-VG10 kamera és a NEX-5 fényképezőgép ugyanazokra az elektronikai megoldásokra épül, mint például az Exmor HD CMOS APS-C méretű szenzor vagy az E-bajonettes zárrendszer. Ugyanakkor a kamera elképesztő videós teljesítményt nyújt 24Mbps sebességű AVCHD formátumú képrögzítésének köszönhetően.„– áll a szakmai zsűri hivatalos értékelésében.

Technikai információk

Félig áteresztő tükör technológia: az újraértelmezett sebesség

A Sony az α55 és α33 esetében alkalmazta először a félig áteresztő tükör technológiát, amely innovatív optikai fejlesztés a felvételkészítés új dimenzióit mutatta meg. A hagyományos DSLR fényképezőgépekkel szemben az SLT készülékekben egy fix, félig áteresztő tükör elosztja a fénysugarat a fő képszenzor illetve egy különálló fázisérzékelős autofókusz szenzor között.

Az igazi áttörésnek számító félig áteresztő tükör technológiával, az α55 géppel akár 10 kép/mp felvételi sebességet is el lehet érni (α33: 7kép/mp). Az SLT gyors és precíz autofókuszt biztosít még mozgó tárgyak esetében is, akár Full HD videofelvételt akár fényképet készítünk.

Handycam® NEX-VG10E: a világ első cserélhető objektíves HD kamerája a fogyasztói piacon

A 25 évnyi folyamatos fejlesztői tapasztalat birtokában megalkotott NEX-VG10E a világ első, nem professzionális célra készített HD kamerája, amelyen az objektívek cserélhetők. A meglévő E-bajonettes objektívek mellett a NEX-VG10E tulajdonosai az A-bajonettes DSLR objektíveket is használhatják az opcionális LA-EA1 adapterhez csatlakoztatva.

A Handycam® NEX-VG10E moziminőségű full HD videofelvételre képes, nagy mélységű sztereó hangzással. A 14,2 megapixeles ExmorTM APS HD CMOS szenzor – amely kb. 19,5x nagyobb, mint a hagyományos kamerákban alkalmazott érzékelők – lenyűgöző felvételeket biztosít. A NEX-VG10E ugyanakkor kompakt és könnyen kezelhető.

 

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top