Frissítések Olympus OM-D tulajdonosoknak

Az Olympus OM-D fényképezőgépek használói hamarosan olyan „teljesítménynövelő” frissítéseket tölthetnek le, melyek az Olympus legizgalmasabb újításait teszik elérhetővé.

A frissítések jelenleg is fejlesztés alatt állnak, de hamarosan a zászlóshajó OM-D E-M1 és a többszörös díjnyertes OM-D E-M5 Mark II részére is letölthetők lesznek.

Az ingyenes frissítéseket az Olympus Digital Camera Updater segítségével szerezhetjük meg. Az új firmware verzió is remekül jelzi az Olympus törekvéseit, melyek a high-end OM-D sorozat helyét biztosítják töretlenül a teljesítmény és használhatóság területén, a cserélhető objektíves gépek (Interchangeable Lens Camera – ILC) kategóriában. A frissítések előre láthatóan 2015. november végétől érhetők el és tölthetők le.

E-M1 Ver. 4.0 frissítés

A többszörös díjnyertes OM-D E-M1 a valaha bemutatott legfejlettebb tükör nélküli rendszerfényképezőgép volt megjelenésekor, 2013-ban. Az ősszel már kézzel fogható, új frissítés pedig továbbra is biztosítja a megkezdett utat. Az Olympus Capture teljes kompatibilitásának biztosítása mellett az új frissítés a tulajdonosoknak – jellemzően profi és félprofi fotósoknak egyaránt – lehetővé teszi 18 jelentős fejlesztés birtokba vételét. A frissítés különösen a videofelvétel funkciók és a professzionális munkafolyamatok kibővítésére épül. Kiemelt jellemzők:

  • Focus Stacking
    Lélegzetelállító makrók éles szélekkel és hatásos mélységélességgel – mindezt a mindössze egy kioldással nyolc felvételt készítő, majd a felvételeket összedolgozó funkció segítségével.
  • Még több felvételi sebesség
    Lejátszáskor – az autentikus mozi-élmény elérése érdekében – elmosódás-mentes videókat rögzíthetünk 24, 25, illetve 30fps felvételi sebességgel is.
  • Videofelvétel változtatható 5-tengelyes képstabilizátor-védelemmel
    Választható mechanikus, vázba épített képstabilizátor-használat, vagy egy másik mód, mely elektronikus IS támogatást is biztosít.
  • Movie Info kijelzés
    Videofelvétel közben az LCD kijelzőn a legfontosabb információk láthatók – például a hisztogram, szintmérők, hang szintek, illetve time code.
  • Halk üzemmód – elektronikus zár
    Váltás teljesen csendes elektronikus zár használatára videók felvételekor, illetve képek rögzítésekor olyan környezetben, ahol bármiféle zaj problémát okozhat.

E-M5 Mark II Ver. 2.0 frissítés

A mindössze 6 hónapja bemutatkozott OM-D E-M5 Mark II az E-M1 frissítésével érkező legújabb jellemzőket ugyancsak most kapja meg. A világ leghatékonyabb 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátorával ellátott E-M5 Mark II tulajdonosai már most élvezik az egyedülálló, elmosódás-mentes állókép- és videofelvétel lehetőségeit – akár gyenge fényviszonyok esetén is. Az ősszel érkező firmware verzió viszont még tovább javítja ezt a képességet. Az E-M5 Mark II Ver. 2.0 firmware kiemelt jellemzői:

  • New Picture üzemmód
    Ez a speciális, színekkel dolgozó eszköz a videók szerkesztését végtelenül leegyszerűsíti.
  • Focus Bracketing
    Kevésbé erőteljes mélységélesség esetén igen hatékony funkció. Az automatikusan, kisebb fókusztávolság-eltérésekkel készített sorozat képei közül mi választhatjuk ki a legjobbat.

A két fényképezőgép új jellemzőiről bővebb információ az Olympus Downloads weboldalon található.

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top