Panasonic LUMIX DMC-GH4R fotó/videó hibrid fényképezőgép

Az IFA nemzetközi szórakoztatóelektronikai nagyvásáron a Panasonic bemutatta a népszerű DMC-GH4 modell továbbfejlesztett változatát, az új rendszerű LUMIX DMC-GH4R rendszer fényképezőgépet. A régebbi típus tulajdonosai szoftverfrissítés révén láthatják azt el azt az új funkciókkal.

A V-Log L rendszerű cserélhető objektívekkel felszerelt rendszer fényképezőgép jelentős mértékben kiterjeszti a fényképezés, és különösen a filmfelvétel határait.

A népszerű és díjnyertes DMC-GH4 típusra épülő új LUMIX DMC-GH4R különösen az igényes minőségű videók szerelmeseinek, illetve a profi filmeseknek kínál alapvető újdonságokat. A fényképezőgép és a kamera határán található hibrid modell mostantól korlátlan forgatást tesz lehetővé 4K ultranagy felbontásban (Cinema 4K: 4096 x 2160 24 kép/mp., ill. QFHD 4K: 3840 x 2160 akár 30 kép/mp MOV/MP4 formátumban). További újdonságot jelent a V-Log L gammagörbe rendszer támogatása. Természetes a LUMIX G termékcsaládba tartozó kompakt fényképezőgépekre jellemző gazdag funkcionális felszereltség és a nagy teljesítmény is.

Az új funkciók a régebbi LUMIX DMC-GH4 modellek tulajdonosai részére is rendelkezésre állnak, a használatukhoz elég telepíteni a fizetett szoftverfrissítést. A DMW-SFU1 szoftverkulcs megvásárlását követően a készülék firmware-je 2.3 verzióra frissíthető, aminek révén a DMC-GH4 tulajdonosai hozzáférést szereznek egyebek mellett a V-Log L rendszerhez is.

Az új modell (vagy a frissített szoftvert használó LUMIX DMC-GH4) a profi, illetve az igényes amatőr videósok csúcsminőségű társa. A 4K felbontás lehetővé teszi korábban soha nem tapasztalt minőségű videofelvételek készítését, a V-Log rendszernek köszönhetően a felhasználók az eddig csak professzionális operatőrök számára fenntartott, csúcsszínvonalú színvisszaadást és pontosságot élvezhetnek.

A gazdagabb funkcionális felszereltség mellett az új modell az utómunkálatok során a színekkel rugalmasabb munkavégzést segítő kibővített dinamikus tartománnyal rendelkezik. A 4/3 kategóriás érzékelővel kombinálva a V-Log L rendszer 12 EV tartományba tartozó gammagörbe munkát kínál, ami biztosítja a túlexponált részek megelőzését, valamint az árnyékmentes rajzolatokat.

A LUMIX DMC-GH4R ezen kívül támogatja a professzionális film- és televíziós munkavégzéshez használt Panasonic Varicam kamerarendszert. A Varicam rendszer és a DMC-GH4R modell V-Log L rendszerének gammagörbéi ugyanis a filmek digitalizálása terén elismert standardot képviselő Cineon görbékhez hasonló jellemzőkkel rendelkeznek. Mindegyik esetében tehát azonos LUT referencia színtáblázat használható.

A Panasonic LUMIX DMC-GH4R egy kompakt, könnyű és mindeközben robusztus fényképezőgép, amelynek műszaki adatai megfelelnek a régebbi DMC-GH4 modell adatainak.

A Panasonic LUMIX DMC-GH4 modell firmwarjének frissítése

  1. Vásárolja meg a DMW-SFU1 szoftverkulcsot
  2. Frissítse a GH4 firmwarjét 2.3 verzióra
  3. Mentse el a GH4 modell sorozatszámát az SD-kártyára SERIAL.LST fájlként
  4. Töltse fel a SERIAL.LST fájlt a megvásárolt frissítő szoftverkulccsal az adott weboldalra. Ekkor hozzáférést szerez az aktiválókulcshoz (ACTIVE. LST fájl)
  5. A fényképezőgépbe importáláshoz mentse el az ACTIVE.LST fájlt az SD-kártyára
  6. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép menüjében (Photo Style) új lehetőségként megjelent a V-Log L opció

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top