A Canon öt termékét díjazták a 2016-os TIPA-n

A világ fényképészeti magazinjait tömörítő szövetség, a Technical Image Press Association (TIPA – Fotótechnikai Lapok Világszövetsége) minden évben díjazza az elmúlt 12 hónapban megjelent fotós és videós termékeket, többek közt fényképezőgépeket, objektíveket és nyomtatókat.

A szervezet az idén öt különböző kategóriában találta a Canon termékeit a legjobbnak.

A TIPA 2016-on az alábbi termékei bizonyultak a legjobbnak

A legjobb professzionális, nagyfelbontású DSLR fényképezőgép: Canon EOS-5DS R

A Canon EOS-5DS R típusjelzésű középformátumú modellje óriási felbontású, 50,6 megapixeles képérzékelővel készül, amely alul áteresztést kiiktató szűrővel is kiegészül, ezzel is fokozva a képek élességét és tisztaságát. Az 5DS R-rel maximális felbontás mellett másodpercenként 5 képkockás sorozatfelvételt, vagy 1080p felbontású, 30 képkocka/másodperces rátájú videót lehet rögzíteni. A gép különlegessége a Dual Digic 6 képfeldolgozó processzor, és a továbbfejlesztett tükörrezgést csökkentő rendszer, amely nem csak az éles fotók készítésében segít, de még a zárkioldás hangját is lágyítja. Ezen a modellen 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérés-érzékelő található, az élességállítást pedig 61 pontos autofókusz segíti. A gép 3,2 colos átlójú ClearView II LCD kijelzője pedig 100 százalékos képátfogást biztosít, kezelőfelülete igény szerint testreszabható.

A legjobb fotós/videós professzionális fényképezőgép: Canon EOS-1D X Mark II

Az EOS-1D X Mark II már a Canon új, 20,2 megapixeles felbontású, teljes képmezős CMOS képérzékelőjével került piacra, amely Live View módban másodpercenként 16 képkockás, teljes AF-/AE-követéssel pedig másodpercenként 14 képkockás fotósorozatot tud készíteni. A Dual Digic 6+ képfeldolgozó rendszernek köszönhetően ezzel a modellel akár 60 képkocka/másodperces rátával rögzített 4K-felbontású videót is fel lehet venni az 1D X Mark II-vel, 1080p felbontás mellett pedig 120 képkocka/másodperces rátával is tud mozgóképet rögzíteni. A fejlett AI Servo AF II+ technológiával és a továbbfejlesztett EOS Intelligens nyomkövető és felismerő rendszer együttműködésével az EOS-1D X Mark II kivételesen éles és pontos autofókuszt biztosít. Az 1D X Mark II CFast 2.0™ memóriakártyával is használható, amely 170 tömörítetlen, 14 bites RAW-képből álló folyamatos sorozat rögzítését teszi lehetővé. A fényképezőgéphez opcionálisan megvásárolható vezeték nélküli adóvevő a jelenlegi leggyorsabb wifiszabványt, az IEEE 802.11ac-t is támogatja.

A legjobb könnyen kezelhető kompakt fényképezőgép: Canon IXUS 285 HS

A Canon számára továbbra is fontosak a könnyedén zsebrevágható méretű, de mégis teljes funkcionalitást kínáló modellek, hiszen ezek nagyságrendekkel jobb képminőséget biztosítanak egy okostelefon kamerájánál. Az IXUS 285 HS 3 colos LCD-kijelzőt és 12-szeres optikai zoomot kínál, és képstabilizátorral is rendelkezik. CMOS képérzékelője 20,2 megapixeles, a DIGIC 4+ képfeldolgozó rendszer pedig gyenge fényviszonyok között is jól teljesít, és lehetővé teszi akár 1080p felbontású videók felvételét is. A fotók megosztása a beépített wifi és NFC technológiáknak köszönhetően okostelefonon vagy táblagépen keresztül is pofonegyszerű.

A legjobb haladóknak szánt kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G5 X

A Canon PowerShot G5 X egy professzionális funkciókkal felszerelt kompakt gép, 1,0 típusú, 20,2 megapixeles CMOS érzékelővel és DIGIC 6-os képfeldolgozó processzorral. Akár másodpercenként 6 képet lehet készíteni vele sorozatmódban, videóból pedig 1080p felbontást képes felvenni akár 60 képkocka/másodperces rátával. A gép a Canon EOS-sorozatú gépekhez szánt Speedlite vakuinak mindegyikével kompatibilis. Optikája 24-100 milliméteres (kisfilmes értékre átszámítva), nagy fényerővel rendelkezik (f/1,8-2,8). A 4,2-szeres optikai nagyítást kínáló objektív rendkívül közelre, akár 5,08 centiméteres távolságra is képes élességet állítani. A G5 X elektronikus keresője (EVF) nagyfelbontású, 2,36 millió képpontot használ, és lefedi a teljes képmezőt. Az EVF 120 hertzes képfrissítésnek köszönhetően, szinte késleltetés nélkül közvetíti a valós képet. Ha a felhasználó elveszi a szemét az elektronikus keresőtől, a gép automatikusan a hátoldali, kihajtható, 3 colos LCD-re váltja át a képet.

A legjobb fotónyomtató: Canon imagePROGRAF PRO-1000

Az imagePROGRAF PRO-1000 professzionális tintasugaras nyomtatóval akár A2-es méretben is tökéletes minőségű fotókat lehet kinyomtatni. A tizenkét tintás Lucia Pro tintarendszerrel a nyomtatás hűen visszaadja a képek eredeti színeit. A nyomtató matt-fekete és fotó-fekete fúvókái megakadályozzák a használt hordozótípus alapján történő váltás következtében fellépő tinta- és időpazarlást. Új fejlesztésű, mikrokapszulás alapanyagnak köszönhetően szélesebb színskálát és dinamikatartományt biztosít a PRO-1000-es, ráadásul a sötétebb területek részletei is láthatóvá válnak a 10×15 cm-es lapoktól az A2-es méretig. A nagy kapacitású, 80 ml-es tintapatronoknak köszönhetően ritkábban kell tintát cserélni, a könnyedén kicserélhető karbantartó kazetta pedig növeli a nagy mennyiségű nyomtatás hatékonyságát. A nyomtató elején keresztül mind a 12 tinta egyszerűen betölthető a lebillenthető fedél alá.

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top