Olympus Tough akció-fényképezőgép

Szuper-strapabíró és rendkívül sokoldalú használatra kész, az új Olympus TG-Tracker akció-fényképezőgépe kiegészítő adatokkal növeli a felvételkészítés értékét. Tíz évvel azután, hogy az Olympus először rejtett komoly képalkotó képességet egy rendkívül masszív burkolat mögé, a TG-Tracker repíti a minden körülmények között használható fényképezőgépek kínálatát új magasságokba – és mélységekbe.

Míg a hagyományos akció-fényképezőgépek egy-egy bizonyos képességükkel kiemelkedőek, de sokszor elbuknak több szempontból – például a képminőség, gyors beállítás lehetősége, vagy az akkumulátor élettartama szempontjából – addig a TG-Tracker mindenben helyt áll.

Az új gép az Olympus High-End fényképezőgépek technológiai megoldásai és a bárhová elvihető kivitel megvalósításához szükséges – tíz éves múltra visszatekintő, az outdoor kategóriában vezető pozíciót biztosító – tudás és tapasztalat által garantált építési minőség ötvözete. Az extrém sportok rajongói számára a feladat végre megoldódott: ahelyett, hogy egy gyors, maximum a hangulatot átadó pillanatképet készítenének arról, amit látnak, végre egy igazán lenyűgöző felvételt készíthetnek, akár akkor is, ha dolgok keményre fordulnak.

Az Olympus TG-Tracker levehető markolattal, extra-nagylátószögű objektívvel, 5-tengelyes képstabilizátorral és kifordítható LCD kijelzővel érkezik – így a komponálás és a képalkotás is egyszerűen, akár kézből, durvább viszonyok között is nagyszerű eredményt garantál. A fényképezőgép persze nem csak annyi extrát tud, hogy a felszerelésünkhöz lehet rögzíteni.

A TG-Tracker teljesen új Tracking és Field Log képességeit figyelembe véve a felvételkészítés még hatásosabb, még magasabb szintet ér el, hiszen az intenzív élmények ismételt átélésében és mások számára történő átadásában még többet nyújt – legyen szó ejtőernyős ugrásról, tengeri merülésről, kite-szörfös ugrásról, vagy vadvízi evezésről egy ide-oda bukdácsoló kenuban. Az ingyenesen letölthető Olympus Image Track Ver 2.0 alkalmazás segítségével az outdoor kalandok visszanézése a fizikai megterhelést jól megjelenítő adatokkal együtt lehetséges: ez a magasság, illetve mélység, levegő, illetve vízhőmérséklet, geo-adatok, valamint a mozgás iránya és sebessége. Az új TG-Tracker többféle hámmal, illetve a speciális csatlakozási lehetőség által mindenféle sport kiegészítővel bővíthető (a tartozék adapter használatával). Elérhető 2016 Júliusától, 114.990.- HUF áron.

Juss el bárhová, rögzíts mindent

Az új TG-Tracker mindent tud, amire a legkeményebb körülmények között a felvételek készítéséhez szükségünk lehet – mindezt akár kiegészítő védelem nélkül. Ütésálló akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is*, törésálló 100 kg terhelésig*, porálló, fagyálló -10°C-ig* és vízálló akár 30 méter vízmélységig*. Az Olympus képminőség és a kézből is rögzíthető, nagylátószögű felvételek készítésének lehetősége mellett újabb dimenziókban emelkedik ki az outdoor fényképezőgép és videokamera kínálatból: ez pedig az öt érzékelőnek köszönhető. A hagyományos geotagging funkciót kínáló gépekkel ellentétben a TG-Tracker a gyorsulást, magasságot, mélységet, hőmérsékletet és az elmozdulás irányát is érzékeli – a hosszúsági és szélességi fok adatok mellett. Ezzel az extrém sportok rajongói jóval átfogóbb képet alkothatnak arról, hogy a felvételen éppen merre jártak, mi történt és milyen körülmények között történt, amit látunk.

Például: merülés után, az elkészült felvételeket visszanézve egyszerre láthatjuk, hogy mit – akár egy különleges halat, vagy lenyűgöző korallokat – hol, milyen mélységben, milyen vízhőmérséklet mellett, illetve a kezdőponthoz képest milyen távolságra láttunk. A fényképezőgép jegyzi a fellépő g erőt is – mely igencsak érdekes az ejtőernyő kinyitásának pillanatában, vagy a snowboarddal a teljes fordulatot nézve a felszállástól a leérkezésig – és megjeleníti azt az adott jelenettel kapcsolatban, így gyorsabban meg is kereshetjük azt. A TG-Tracker által csak a kihívásokra és élményekre kell koncentrálnunk, hiszen a látvány és az adatok megörökítését szinte odafigyelés nélkül rögzíthetjük. A képeket és adatokat az új, ingyenes Olympus Image Track (OI.Track) alkalmazással tökéletesen feldolgozhatjuk – például, hogy hol készült a felvétel, a merülés mélység és idő adataival sorba rendezve. Az öt szenzor segítségével történő információ rögzítésnek köszönhetően az extrém élmények újra megtekintése és megosztása még hatásosabb és az emlékek még intenzívebb újraélését kínálja. És ez nem csak az élet pillanatainak megjegyzése – ez a valódi kalandok energiájával tölt fel újra és újra.

Olympus képminőség – garantálva

Az Olympus TG-Tracker tulajdonosai az Olympus High-End képalkotásban szerzett tapasztalatainak előnyeit élvezhetik úgy, hogy közben a gép több szempontból egyébként is túlmutat az árkategóriájában riválisnak vehető fényképezőgépek kínálatán – a videofelvétel-készítés közben is elérhető 5-tengelyes képstabilizátortól a cserélhető akkumulátor kiemelkedő teljesítményén keresztül a tökéletes kompozíció és a kényelmes megtekintés érdekében kifordítható, színes LCD kijelzőig. A nagylátószögű objektív 204° látómezőt fog át, mely a periféria éles részletei által gyakorlatilag nagyobb terület, mint amit saját szemünkkel átláthatunk. A 4K videofelvétel lehetőségét ugyanaz a TruePic VII képprocesszor biztosítja, mint amit több High-End Olympus cserélhető objektíves fényképezőgépben találunk.

A gép a víz alá merülve automatikusan a körülményekre optimalizálja a fehéregyensúlyt és más paramétereket – de ha túl sötét lenne, akár egy 60 lumen fényerejű fényszórót is használhatunk a felvételek derítéséhez. A mellékelt markolat és a beépített tükör segítségével egyszerűen készíthetünk selfie-ket a hegycsúcsot elérve, illetve – a hám, vagy akár egy kompatibilis, másféle rögzítést használva – nincs szükség a folyamatos kézben tartásra. Mindemellett lehetőségünk van „teljesen átfogó selfie-k” készítésére is, mondjuk egy nagyobb csapat minden tagját egyszerre megörökítve – ezt pedig okostelefonon keresztül, távirányítással, az Olympus ingyenes OI.Share alkalmazásával valósíthatjuk meg.

Olympus Image Track App

A felvételek visszanézése az a terület, ahol a TG-Tracker ugyancsak brillíroz, hiszen a felvételek és a hozzá tartozó adatok ragyogó emlékképként jelennek meg – csakúgy, mint a nagyfelbontású 4K videók a nagyképernyős TV-n. A naplózott adatok az Olympus új, ingyenes OI.Track alkalmazás segítségével jeleníthetők meg, míg a fotók és videofelvételek átvitele a telefonra egyszerűen, Wi-Fi-n keresztül történhet. Az OI.Track több szolgáltatást és beállítási lehetőséget is kínál, de a legfontosabb ezek közül a felvételek és a hozzá tartozó adatok egyszerre, osztott kijelzőképen történő megjelenítése. Az egyes felvételekhez tartozó naplóadatok kétféleképpen jeleníthetők meg: térképen, vagy a magasság/mélység és idő adatok függvényével készült grafikon segítségével. Az alkalmazás segítségével tárolt korábbi adatokkal összehasonlítva megtekinthetjük az aktuális tevékenység során megtett távolságot, elért sebességet, illetve más, teljesítményt jelző információt – ez pedig nagyszerű motivációt jelenthet a határaink átlépéséhez egy újabb kaland során.

Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, a TG-Tracker is – a MyOlympus online rendszerébe történő regisztráció esetén – hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel rendelkezik.

Olympus TG-Tracker tartozékok

  • UP-T01 – víz alatti védőburkolat a precíz élességállítás lehetőségével és az objektív megkarcolódásának kockázata nélkül
  • LP-T01 – objektívvédő elem a vízfelszín alatt is remek közelképek készítéséhez, az objektív sérülése ellen védve
  • MC-T01 – adapter selfie-tükörrel az SG-T01 Steady Grip markolat csatlakoztatásához és több, más gyártótól származó kiegészítő rögzítéséhez
  • SG-T01 Steady Grip – markolat a biztos tartáshoz, így remek felvételek készítéséhez, bizonytalan helyzetekben is (állvány csatlakozó egységgel)

Opcionális kiegészítők

  • CSCH-125 Tracking Holder – hám a TG-Tracker biztos védelméhez, mell, illetve vállmagasságban történő rögzítéshez, valamint a kézbevétel nélküli adatrögzítéshez

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top