Új Olympus fényképezőgép, objektív és telekonverter

Az Olympus tovább bővíti többszörös díjnyertes professzionális termékkínálatát egy ezüst színű OM-D E-M1 géppel, firmware frissítéssel, szupergyors 40-
150mm zoom teleobjektívvel és egy 1.4x telekonverterrel.

Az egyre növekvő számú, profi igényű fotós számára az Olympus egy olyan iránymutató márka, mely kiválóan hordozható, pro-standard, bármilyen időjárási körülmény esetén is használható rendszerfényképezőgépeket és objektíveket kínál – és ezt a trendet a legújabb Olympus termékek is követik. Az immáron ikonikus OM-D E-M1 új verziója frissített firmware-rel kerül a boltokba* új, Tethered Shooting, beépített Digital Shift és Live Composite funkciókkal.

A profi fotós ambíciókkal rendelkezők számára az E-M1 gyönyörű, új, ezüst kivitele, az új objektív, illetve a kompatibilis telekonverter egyaránt izgalmas lehet. Az elképesztően gyors M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro (80-300mm**) objektív a nagyon nagy zoom tartományt kihasználó fotózáshoz gyári tuning kittet is ajánl: az M.Zuiko Digital 1.4x telekonvertert.

Olympus OM-D E-M1 silver

A „Silver Upgrade” E-M1 október elejétől elérhető. A váz 449.990 forintos javasolt fogyasztói áron, valamint az M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2.8 Pro objektívvel kittben 649.990 forintos áron. Az új 40-150mm zoom objektív és az 1.4x telekonverter November elejétől kapható. Az objektív ára 469.990 forint, a telekonverteré pedig 119.990, illetve a kettő együtt 519.990 forintos javasolt fogyasztói áron érhető el.

Professzionális design

Az E-M1 kompakt és könnyű kivitele ellenére – hiszen kb. 38%-kal kisebb súlyú, mint egy átlagos DSLR fényképezőgép – ez az OM-D az Olympus történetének legjobb minőségű felvételeit biztosítja számunkra. Ez nem utolsósorban a világ első 5-tengelyes képstabilizátorának, valamint a TruePic VII képprocesszornak és a Live MOS szenzornak is köszönhető. Az első, fekete E-M1 már több díjat is bezsebelt – az új, ezüst verzió pedig folytatja az OM-D tradíciót: a retró hangulatú, ikonikus-szögletes, fémből készült vázzal ellátott fényképezőgépekét, melyek helyt állnak a sokkal nehezebb és nagyobb méretű Full-format és APS-C DSLR gépekkel szemben.

Professzionális munkafolyamatok

Az Olympus tervezői számára egyértelmű: a külső értékeknél a belsők még fontosabbak: az új E-M1 bemutatkozását kísérő firmware frissítés pedig a profi és a hobbi fotósok érdeklődésére is számot tarthat. Az Olympus a fotózást hivatásként űző fotósok igényeire válaszolva fejlesztette ki a 2.0 firmware verziót, mely az USB Tethered Shooting funkciót is magában foglalja – a lehetőséget a stúdiófotózás munkafolyamataiba való teljes integrációra. Miután az E-M1-et USB kábel segítségével számítógéphez csatlakoztatjuk, az ingyenes Olympus Capture szoftverrel*** a fényképezőgép Live View képe megjeleníthető a képernyőn – így az egyes változtatások, illetve igények gond nélkül, azonnal megvitathatók a modellekkel, ügyfelekkel és a team többi tagjával. Természetesen a beállítások, illetve a kioldó közvetlenül a számítógépről is vezérelhetők.

Az új firmware frissítés minden E-M1 tulajdonos számára elérhető Szeptember 16-tól.

Professzionális korrekciós lehetőségek

A 2.0 firmware másik újdonsága elsősorban az épületfotózásban jut kiemelt szerephez: ez a beépített Digital Shift funkció. A két vezérlőtárcsával a trapezoid torzítás által egymás felé konvergáló vonalak korrekciója végezhető el gond nélkül, a Live View képén – az alkalmazott objektívtől függetlenül. Nincs szükség utómunkára, vagy az objektív állítgatására. Az 5-tengelyes képstabilizátor, a Dual Fast AF és az OM-D-t fémjelző időjárásálló kivitel (az E-M1 por, csepp- és fagyálló****), valamint az új Digital Shift funkció által az E-M1-et ideális épületek „pro-standard” fotózására – a legkülönfélébb külső látószögekből és szinte minden időjárási körülmény mellett.

Az új firmware-ben találunk Live Composite funkciót, két új kreatív Művészi szűrőt és tovább csökkentett elektronikus kereső késést (29ms helyett mindössze 16ms). A Live Composite funkcióval a fények sávjai örökíthetők meg – például a csillagoké, a tűzijátéké, vagy az autóké – olyan esetekben, amikor a fényviszonyok túl világosak lennének a Live Bulb funkció használatához. A felvétel folyamata ráadásul a Live View képen követhető.

A Partial Colour és Vintage Művészi szűrők a beépített, kifinomult effektek legújabb verziói: a Partial Colour a kép egy részletét színnel emeli ki, míg a kép többi részét fekete-fehér verzióban hagyja. A Partial Colour és a Vintage szűrő is – mely kifejezetten nosztalgikus hangulatú felvételek készítését teszi lehetővé – háromféle hatás-beállítás lehetőségét kínálja.

Az E-M1 OI.Share szoftverre vonatkozó frissítésének eredményeképpen a kompatibilis okostelefonnal, Wi-Fi-n keresztül távvezérelhető funkciók köre is kibővült. A kioldó, Live View képmegjelenítés és a P,A, S, M vezérlés mellett például már az időzítő is távirányítható a sorozatfelvétel és az időzített sorozatfelvétel funkciók beállításához és aktiválásához – az okostelefon érintőkijelzőjéről.

Professzionális zoom objektív minőség

Mint ahogy az E-M1, az M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro (80-300mm**) zoom objektív is por-csepp-, illetve fagyálló **** – és kiemelkedő a profi kategóriában. A DSLR-ek esetében a professzionális objektíveket a ‘túl nagy, túl hosszú, túl nehéz’ jelzők jellemzik – az Olympus pedig a tipikus Full-frame objektívek azonos paramétereit és tudását egy jóval kisebb és könnyebb kivitelben kínálja.

M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro

Az új objektív egyben új rekorder is: olyan fókusz rendszert alkalmaz, mely elsőként két csúcsminőségű lencsetagot kettős lináris motorral mozgat – ezzel pedig elképesztően gyors élességállítást tesz lehetővé. Sőt! Az új rendszer kifejezetten halk, így a könnyen megijeszthető állatok, például repülő rovarok fotózására is ideális – persze ugyanígy tökéletes sportesemények, vagy esküvők megörökítésére is. A minden fókusztartományban rendelkezésre álló minimum 70cm tárgytávolság, az egyedi igényeknek megfelelően konfigurálható Fn gomb, valamint a manuális fókuszgyűrű átkapcsoló mechanika és az elcsúsztatható objektív védőkupak által az új M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro (80-300mm**) mindig, minden körülmények között megbízható teljesítményt nyújt és egyszerűen használható. Az óriási zoomtartomány és a minden gyújtótávolságon rendelkezésre álló 1:2.8 maximális fényérték magától értetődően kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt.

Professzionális zoomtartomány

Ha még nagyobb zoomra lenne szükség, az 1.4x telekonverter az M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro (80-300mm**) objektív zoomtartományát 420** mm-re növeli. A mindössze 15mm vékony, könnyű, egyszerűen hordozható kiegészítő a komoly fotós felszerelés része lehet. Robusztus, fém, por-, csepp- és fagyálló**** kivitele, valamint építési minősége pedig tökéletesen illeszkedik a PRO objektívek családjába – hiszen a többiekkel együtt akár külső helyszínen, esőben is gond nélkül használhatjuk.

Professzionális védelem

Az Olympus egy profi szintű szűrőt is kifejlesztett az M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:2.8 Pro (80-300mm**) zoom objektív számára. A Zuiko objektívek között a maga nemében elsőnek számító PRF-ZD72 Pro szűrő kifejezetten kompakt és Zero bevonattal (a szellemkép és a becsillanás ellen), valamint tükröződésmentesítő réteggel is rendelkezik – a foglalat pedig matt alumit bevonatot kapott. Ugyanez a védelem elérhető az M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2.8 Pro objektívhez is, a Zuiko PRF-ZD62 Pro formájában.

További információk az Olympus weboldalán

* Megfelel 24mm-nek egy hagyományos, 35mm-es fényképezőgépen

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top