Sony megoldások a Photokina kiállításon

{module 34}

A-bajonettes, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek

Európában először mutatja be a Sony a félig áteresztő tükör technológiával rendelkező fényképezgép prototípusait. Az elsősorban amatőr fotósok illetve kezdők számára kifejlesztett Alfa gépek az új technológia kreatív megoldásaira épül, amelynek első darabjai az Alfa55 illetve Alfa33 modellek. A hagyományos DSLR fényképezőgépektől eltérően ez az innovatív megoldás fantasztikusan gyors felvételkészítést tesz lehetővé folyamatos AF mellett, legyen szó fényképről vagy éppen HD videofelvételről.

Sony Alpha 33

Szintén bemutatásra kerültek az új A-bajonettes rendszer fejlesztés alatt álló kiegészítői, amelyek közül a vaku, a vertikális markolat, a zoom-, illetve teleobjektívek emelhetők ki.

E-bajonettes kamerák: a NEX-5/NEX-3

Az E-bajonettes rendszerű, folyamatosan bővülő család objektívekkel és más kiegészítőkkel jelentkezett a Photokina kiállításon. A kompakt és lenyűgöző megjelenésű NEX-5/NEX-3 fényképezőgépek APS-C méretű szenzorának segítségével a fotósok DSLR minőségű fényképeket, illetve videókat készíthetnek a cserélhető objektívek nyújtotta előnyök mellett. A show hét új E-bajonettes objektív bemutatkozásának adott lehetőséget, amelyek 2011-2012-es esztendőkben lesznek kaphatók.

Sony NEX 5

Október közepétől egy firmware frissítés bővíti a NEX-5/NEX-3 tulajdonságait: az autofókusz funkció akkor is működni fog, ha A-bajonettes SAM illetve SSM objektíveket használ az opcionális LA-EA1 adapterrel. További újdonság, hogy a leggyakrabban használt funkciók külön gombokhoz is hozzárendelhetők és filfelvétel esetén a blendét is állítani lehet.

Sony NEX 5

Cyber-shot™ digitális kompakt fényképezőgépek

A Cyber-shot™ család többek között a funkciókban igen gazdag W-, a nagyteljesítményű H-, illetve a szuperkarcsú T-sorozatokból áll. A kulcsmodellek AVCHD Full HD videó, 3D Sweep Panorama illetve Superior Auto funkciókkal rendelkeznek, hogy bármely szituációban gyönyörű képeket készíthessen.

Handycam® HD kamerák

A flash memóriás és merevlemezes Handycam® készülékek a képérzékelés, a digitális jelfeldolgozás és a fejlett optikai megoldások területén elért Sony tapasztalatokat egyesítik magukban. Jónéhány videokamerákban megtalálható az Exmor R™ CMOS szenzor, mely javítja a képérzékenységet, miközben alacsony képzajjal rögzíti a felvételeket még rossz fényviszonyok között is. A “SteadyShot Active” mód 3 irányú rázkódáscsökkentésével még a zoomolt képek is stabilak lesznek – akár gyaloglás közben is.

A Handycam® NEX-VG10 extra-nagy Exmor™ APS HD CMOS szenzorral rendelkezik, így a mozifilmekben látható effektek is megvalósíthatók vele. A cserélhető objektív segítségével a videósok számára kreatív lehetőségek egész sora nyílik meg anélkül, hogy meglévő objekív-gyűjteményét le kellene cserélniük (az A-bajonettes objektívek esetében opcionális adapter alkalmazása szükséges).

Bloggie Touch™ mobil HD snap kamera

A Bloggie™ család legújabb tagjaként bemutatkozó stílusos “Bloggie Touch” MHS-TS20K hatalmas érintőképernyőt, “360 Video” felvételi lehetőséget és beépített USB csatlakozót kapott az egyszerű kezelés mellett. A készülékre telepített szoftverek a fénykép-, illetve videófelvételek online megosztását segítik elő a legkülönbözőbb oldalakra történő feltöltés segítségével.

S-Frame digitális fényképkeretek

A 2010-es S-Frame digitális fényképkeret család 17,8 cm (7″) és 25,9cm (10,2″) panelméret között kínál számos megoldást. A csúcskategóriát jelentő modellek esetében az AVCHD videóformátum és a szteró hangzás is rendelkezésre áll. Egyéb modellek, mint pl. a D830L esetében a fényképkeret önálló akkumulátorral rendelkezik, az F800 esetében pedig beépített színes nyomtató nyújt további lehetőséget.

Sony a Photokina 2010 kiállításon: prototípusok / és gyártásra előkészített modellek

A-bajonettes cserélhető objektíves fényképezőgépek
Vázak
Legújabb fejlsztések
Félig áteresztő tükör technológia
Exmor APS HD CMOS szenzor
AVCHD Full HD videófelvétel

Objektívek
Hagyományos zoom objektívek, melyek a legújabb modellekhez is csatlakoztathatók
Teleobjektív (500mm F4G)

Kiegészítők
Vaku
Vertikális markolat

E-bajonettes cserélhető objektíves fényképezőgépek
Váz
NEX-5 és NEX-3 különböző színekben

Objektív
Széleslátószögű, fix fókusztávú CZ 2011 évtől
Teelobjektív 2011 évtől
Makró 2011 évtől
Portré 2011 évtől
Nagyteljesítményű standard zoom G 2012 évtől
Széleslátószögű zoom 2012 évtől
Közepes teleobjektív 2012 évtől

Kiegészítők
Vaku

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top