A Sony bemutatja nagyteljesítményű, Full HD DSLR fényképezőgépeit

{module 34}
  • DSLR-A580 (16,2 megapixel) és DSLR-A560 (14,2 megapixel)
  • Gyors és precíz fotózás akár 7 kép/mp sebességgel
  • Új, 15-pontos fázis alapú AF rendszer a gyors és pontos autofókusz követésre
  • Full HD videorögzítés
  • Fejlett képalkotó funkciók: 3D Sweep Panorama, Auto HDR és multiframe zajcsökkentés

Az A580 és az A560 akár 7 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes “Speed Priority Continuous Advance” módban. Sőt, a Sony méltán népszerű Quick AF Live View rendszere még tökéletesebb, mint valaha. Az élőkép mellett megjelenik az újonnan kifejlesztett 15-pontos fázis alapú autofókusz rendszer, amellyel még a mozgó tárgyak is tűéles fókusszal követhetők le.

Az DSLR-A580 és az A560 tökéletesen kompatibilisek a már több mint 30-féle A-bajonettes Sony illetve Carl Zeiss objektívekkel, a SteadyShot INSIDE szolgáltatás mellett. Ez utóbbi, a vázba integrált képstabilizációs szenzor akár 4 expozíciós lépésben csökkenti a rázkódás okozta bemozdulásokat főleg kézből történő fotózáskor esetén.

Full HD videorögzítés

Az A580 és az A560 készülékek is képesek Full HD videofelvételekre. A különálló “Movie” gomb megnyomásával részletgazdag, HD felbontású videók illetve tiszta sztereó hangzás rögzíthető, akár AVCHD 1080i vagy a “web-barát” MP4 formátumban. A mind a méretét, mind a felbontását tekintve nagy Exmor™ APS HD CMOS szenzor teszi lehetővé a HD filmfelvételt gyönyörű, elmosódott háttérrel (“bokeh” effekt).

Kényelmes komponálás és képellenőrzés

Az A580 és az A560 segítségével könnyedén, új, kreatív módokon komponálhatók meg a legjobb minőségű fotók vagy videók.

A gépet akár a fej fölé, akár bokamagasságban tartva kényelmesen komponálhatja meg a felvételt a 7,5 cm-es (3.0″) Xtra Fine LCD fényes, magas kontrasztú, részlet- és színgazdag kijelző segítségével.

További fejlesztésként a “Focus Check Live View” mód áll rendelkezésre akkor, amikor a legfinomabb részleteket is ellenőrizni kell. Ilyenkor a fő szenzor valósidejű képet jelenít meg az LCD kijelzőn, ahol bármely részlet kinagyítható, így beállítható a legpontosabb manuális fókusz is. A “Contrast AF” módot a “Live View” módban lehet aktiválni.

A DSLR rajongói bizonyára nagyra értékelik a fényes, magas kontrasztú optikai keresőt, amely a teljes kép 95%-át fedi le, így a fotók esetében csodás kompozíciós eszközként szolgál. A mélységélességet egyetlen gombnyomással lehet ellenőrizni még felvétel előtt.

Mindkét fényképezőgép funkciói között megtalálható a 3D Sweep Panorama, amellyel a fotós részletgazdag, extraszéles panorámaképet készíthet. A 3D panorámaképek pedig a kompatibilis 3D televíziók segítségével jeleníthetők meg.

Az Auto HDR az előző generációs α modellekhez képest még többre képes. Három, egymást követő sorozatfelvétel eredményeként születik meg egyetlen kép, amelyben mind a fényes, mind az árnyékos területek fantasztikus részletességgel kelnek életre. A “Multi-frame” zajcsökkentés 6 képet illeszt össze és így rendkívül alacsony zajtartalmú képek készíthetők akár az elképesztő, ISO 25600 érzékenység mellett is.

Az új fényképezőgépekhez Memory Stick PRO Duo™ (beleértve a Memory Stick PRO-HG Duo™ kártyát is) és SD (SDHC és SDXC formátumok egyaránt) memóriakártyák használhatók. A Memory Stick PRO-HG Duo HX 30MB/s adatátviteli sebessége a legjobb teljesítményt nyújtja, ha a “continuous shooting” üzemmódot választunk, vagy a felvételeket másoljuk.

A DSLR-A580 digitális SLR fényképezőgép 2010 októberétől kapható, míg a DSLR-A560 típus 2011. évtől lesz elérhető.

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top