Panasonic LUMIX GX1

{module 34}

 

Hamarosan kapható lesz a hazai boltokban a LUMIX G fényképezőgép család újabb darabja, a LUMIX GX1. A gyártó Panasonic azoknak szánta az új készülékét, akik a pillanat varázsának élve szeretnének szabadon fotózni úgy, hogy a végeredmény professzionális színvonalú legyen. A tükör és optikai kereső elhagyása miatt a fényképezőgép kivételesen könnyű és egy zakózsebben is elfér. A gépnek mindössze 0,09 másodpercre van szüksége a hajszálpontos fókuszállításhoz, így akár szó szerint megállás nélkül, menet közben is lehet vele fotózni, méghozzá kiváló képminőségben. A készülék a  kivételesen gyors beállítást és nagy képfelbontást a 16 megapixeles Live MOS Four Third szenzornak és a Venus Engine képfeldolgozó processzornak köszönheti. A fényképezőgép fényérzékenysége egészen az ISO 12800-as értékig állítható. A különleges, cserélhető digitális objektívekkel még 3D képek is készíthetők.

A Panasonic Auto Plus (iA+) segítségével akkor is professzionális fényképeket lehet készíteni, ha a felhasználó maga technikai értelemben nem profi, vagy csak a pillanat tört része áll rendelkezésére az exponálásra. A készülék érintőképernyős kijelzőjén ugyanakkor nagyon gyorsan átállítható a fókusz az előtérről a háttérre. Az arcfelismerő funkció, a több-mezős AF és AF követés segítségével még a mozgó tárgyak is könnyedén a fókuszban tarthatók. A beépített vakunak köszönhetően mindez bármilyen fényviszonyok között végrehajtható.

Az elegáns és maroknyi fényképezőgép Full HD minőségű kisfilmek felvételére is alkalmas: 1920 x 1080-as képfelbontású mozgóképet állít elő, amihez zajszűrés és sztereó hangfelvétel is párosul. A kifejezetten a filmfelvételekhez kifejlesztett LUMIX G lencsével és AF rendszerrel igazi családi mozit készíthet a készülék tulajdonosa AVCHD formátumban, amely a legjobb tömörítési eljárás és a leginkább kompatibilis a lejátszó rendszerekkel.

A hétköznapi használatot áttekinthető, érintőképernyős kezelőfelület és továbbfejlesztett funkciók teszik a korábbi típusokhoz képest még egyszerűbbé. A készülék beállításait két gombbal és két, könnyen áttekinthető menürendszerrel lehet testre szabni.

A LUMIX GX1 december végén kerül a hazai boltokba.

 

 fényképezőgép a fotózás szerelmeseinek

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top