Panasonic LUMIX DMC-TZ100 kompakt úti fényképezőgép

A Panasonic legújabb kompakt fényképezőgépe 1″ érzékelővel rendelkezik, és 4K felbontású videofelvételek készítésére alkalmas. A Panasonic bemutatta az elsősorban utazásra szánt csúcsszínvonalú LUMIX DMC-TZ100 kompakt fényképezőgépet. A készülék sok szempontból felveszi a versenyt a nála jóval drágább, cserélhető objektíves modellekkel. Kis méretei ellenére a Panasonic LUMIX TZ termékcsalád legújabb tagja a legmodernebb funkciókkal és tízszeres zoommal van felszerelve, így minden bizonnyal a fotósok és operatőrök népszerű útitársává válik.

Kompakt méretei ellenére a kamera nagyméretű, az adott osztályon belül csak ritkán látható 1″-os érzékelővel, valamint Panasonic Venus képfeldolgozó processzorral van felszerelve. E kombináció gyakorlatilag bármilyen környezetben garantálja a minőségi felvételeket. A fentieken kívül olyan vonzó, modern funkciókkal is rendelkezik, mint például a 4K Fotó, amelynek köszönhetően nem kell feltétlenül elkapni a kioldógomb lenyomásának legideálisabb pillanatát, ugyanis minden szükségesről automatikusan gondoskodik. Az egyszerű vezérlésnek és a sokféle csatlakoztatási lehetőségeknek köszönhetően pedig a fényképek és a videofelvételek egyszerűen megoszthatók a barátokkal vagy a családdal.

Maximális minőségű úti fényképek

Az 1″-os érzékelő nagyobb, mint a hasonló fényképezőgépek érzékelői, és ez nagyobb képpontokat, azaz egyúttal jobb természetes fényérzékenységet is jelent. A részletgazdag képek a rossz fényviszonyokhoz választott nagy érzékenység esetén is természetesnek hatnak (például napkeltekor vagy napnyugtakor). Ezen túlmenően a Venus processzor az úti kompaktok esetében egészen egyedülálló módon gondoskodik a kiváló minőségű színvisszaadásról. Az egyes árnyalatok és tónusok a lélegzetelállítóan hű végeredmény érdekében külön-külön kerülnek feldolgozásra majd ismét összeállításra.

A mélységélesség beállításánál a termékcsalád összes modellje közül elsőként a LUMIX DMC-TZ100 rendelkezik a nagy fényerőnek és relatíve nagy érzékelőnek köszönhetően a legtöbb kompaktnál kreatívabb munkavégzést kínáló Leica f2,8-5,9 DC lencsével. A lencse ezen kívül a teljes méretű képérzékelővel felszerelt fényképezőgépek 25-250 mm gyújtótávolság-tartományának megfelelő tízszeres zoomal is rendelkezik, és így kiválóan alkalmas például repülő madarak vagy más vadon élő állatok fényképezésére.

A fényképezés mellett az új Panasonic 4K ultranagy felbontású videofelvételek készítésére is alkalmas. Az MP4 formátumú videofelvétel 3840 x 2160 pixeles felbontást és másodpercenként 25 képkockát jelent, az AVCHD formátumú Full HD felvétel (1920 x 1080) sebessége 50p. Napjaink Full-HD standardjával összehasonlítva a 4K képenként négyszer több képpontot kínál. A felvétel visszanézése így szinte egyenértékű az utazás során szerzett személyes tapasztalattal.

Professzionális minőség minden körülmények között

A 4K felbontású videofelvételt a lelkes filmesek mellett a fotósok is előnyösen használhatják. Az új LUMIX DMC-TZ100 az első olyan 4K Fotó funkciót kínáló úti kompakt, amely lehetővé teszi, hogy a videofelvétel tetszőleges filmkockája önálló, 8 megapixeles fényképként kerüljön elmentésre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell többé vesződnie a gyors akciójelenetek megfelelő pillanatának elkapásával, például amikor a sziklaugró éppen a tenger hullámai közé merül. A fényképezőgép helyette rögzíti e pillanatokat.

Ezen kívül a 4K minőségű felvételkészítésnek köszönhetően a LUMIX TZ termékcsalád új modelljei esetében rendelkezésre áll a forradalmi Post-Focus funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó először lenyomja a kioldógombot, és csak utólag élesítse be megfelelően a képet. A TZ100 modell a mindössze 0,1 mp alatt beélesítő Light Speed Auto Focus mechanizmussal és Depth from Defocus (DFD) technológiával is rendelkezik. E rendszerek képesek kiszámítani a fényképezőgép és az objektum közötti távolságot, majd a készülék egy sor, a célterület különböző részeire ráélesítő felvételt készít (összesen 49-et). A felhasználó ezt követően csak kiválasztja, hogy a felvétel mely részét kívánja beélesíteni – az előtérben látható részleteket, a középsíkban lévő központi motívumot, vagy a háttérben repülő madárrajt. Egyetlen felvételből így nagy számú és eltérő hatású kép nyerhető.

Valami plusz a kreatív fotósok számára

A Panasonic LUMIX DMC-TZ100 számos modern, praktikus funkcióval is rendelkezik, a gyártó ugyanis különös hangsúlyt fektetett a könnyű kezelhetőségre és a készülék gyors reakcióidejére. A gyors akciófotózást például megkönnyíti az 1 166 000 pixeles elektronikus kereső. És ha a felhasználó nem éri be az automatikus funkciókkal, manuális funkciók egész sora áll rendelkezésre – gyűrűk, választógombok és más vezérlőszervek segítségével állíthatja be például a rekeszt, a záridőt vagy az érzékenységet, de kézi élesítés funkció is rendelkezésére áll.

Könnyű megosztás

Végül pedig a legjobb képeket gyorsan megoszthatja a családtagjaival vagy barátaival. A fényképezőgép Wi-Fi-vel is fel van szerelve, és a QR-kódos párosító funkciónak köszönhetően egyszerűen összepárosítható más eszközökkel. Mobil eszközök segítségével pedig a képek vagy a videofelvételek kihelyezhetők az internetre és a közösségi oldalakra.

Panasonic Lumix DMC-TZ100 további funkciók

  • 7,6 cm képátlós és 1 040 000 képpontos elektronikus kereső
  • Optikai stabilizátor, hibrid módban 5 tengelyen, elektronikus szintező
  • Sorozat 10 kép/mp sebességgel (teljes felbontás újraélesítés nélkül; újraélesítés esetén a max. sebesség 5 kép/mp)
  • Automatikus élesítés arc- és szemfelismerés funkcióval
  • Képfeldolgozás RAW formátumban közvetlenül a fényképezőgépben
  • Automatikus panorámafelvétel-összeillesztés
  • Vezeték nélküli vezérlés mobil eszközről a Panasonic Image App applikáció segítségével

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top