Fujifilm FinePix S9900W és S9800 ultra hosszú 50x optikai zoomos kamera

A FujiFilm bemutatta a FinePix S9900W és S9800 bridge kamerát, mindkettőt nagy teljesítményű 50x optikai zoom objektívvel sokoldalú fényképezési lehetőséget kínálva.

A két fényképezőgép további kiemelkedő jellemzője az 5 tengelyes képstabilizáló rendszer videofelvételekhez, Full HD videofelvétel mód és számos kreatív szűrő. Az S9900W vezeték nélküli LAN kommunikációval is rendelkezik.

Erőteljes 50x optikai zoom

Az S9900W / S9800 legfigyelemkeltőbb jellemzője kétségtelenül a Fujinon 50x optikai zoom objektív. F2.9-F6.5 maximális rekeszértékkel rendelkezve, a lencse óriási 24-1200mm optikai tartományt kínál, mely a Fujifilm intelligens digitális zoom technológiájával hihetetlen 100x tartományra bővíthető. Ez azt jelenti, a kamerának nincs távoli téma; még részletes közeli felvételeket is egyszerűen készíthet szuper makró üzemmóddal, akár 1 cm-re fókuszálva.

A képminőség az objektív optikai konstrukciójának köszönhető. A 3 aszférikus és a 2 ED elem használata segíti az aberrációk minimalizálását, így a felhasználók kiváló minőségű megjelenítést élvezhetnek az egész tartományban. Az objektív lencse-eltolásos képstabilizáló rendszere emeli a kép élességét, csökkenve a fényképezőgép bemozdulását, különösen a hosszabb zoom beállításoknál. A lencsehordó oldalán elhelyezkedő zoom kar további stabilitást biztosít. Így a zoom bal kézzel is vezérelhető, mialatt jobb kézzel fényképez.

Nagy sebességű, kiváló minőségű szenzor

Az 1/2,3 hüvelykes, 16,2 megapixeles BSI CMOS szenzor az S9900W / S9800 megvilágított hátoldalán helyezkedik el, a lehető legjobb eredményt biztosítva egészen a maximális 12.800 ISO érzékenységig. A gyors fókuszálási sebességgel párosulva, a felhasználók még nagyszerűbb képeket készíthetnek kétszer olyan gyorsan.

Az S9900W / S9800 egyetlen másodperc alatt indul, mindössze 0,15 másodperces autófókusszal, az újabb felvétel elkészítéséhez pedig mindössze 0,6 másodpercre van szüksége. Azok számára, akik gyors egymásutánban teljes felbontású képeket szeretnének rögzíteni, a 10,0 fps (maximum 10 képkocka) sorozatfelvételi sebességgel könnyedén megtehetik.

Full HD filmek továbbfejlesztett képstabilizációval

Nemcsak állókép rögzítésére kiváló, a S9900W / S9800 filmfelvétel rögzítésére is tökéletes. Akár 60 fps sebességű Full HD (1920 x 1080) videókat készíthet, filmjelenet felismerő funkcióval rendelkezik optimális beállításokat használva a legjobb eredmény eléréséhez. Sokoldalúságát növeli a hét továbbfejlesztett szűrő, így a felhasználók kreatív effekteket adhatnak filmjeikhez. 480 fps lassított felvételi móddal *** és külön videó felvétel gombbal rendelkezik, így egyetlen jelentről sem marad le.

A filmek sima és professzionális megjelenéséhez, a Fujifilm kifejlesztett egy 5 tengelyes képstabilizáló rendszert, amely egy kéttengelyes optikai és egy háromtengelyes elektronikus stabilizáló funkció kombinációja, minimalizálva a kamera véletlen bemozdulását. A képstabilizátor csökkenti az elmosódást függőleges, vízszintes és rotációs mozgás közben, ami gyakran előfordul gyaloglás közben.

A szerkesztés felgyorsításához, a kamera választható film feldolgozási funkciókat is kínál, mint például a filmvágás, és a filmfűzés, amely külön-külön egyesíti a filmeket majd egy film fájlba menti őket, hogy megkönnyítse a beépített képszerkesztést.

Vezeték nélküli fényképezés és képmegosztás

A Fujifilm S9900W kamerával távirányítással is fényképezhet egy okostelefonnal vagy egy tablettel *4, és ugyanazzal a Wi-Fi kapcsolattal fényképei és videói*5 könnyen átküldhetők az okostelefonokra és a számítógépekre.

Csak töltse le és telepítse az újonnan kifejlesztett Fujifilm Camera Remote applikációt, nyomja meg a Wi-Fi gombot a kamerán, így a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a kamera vezeték nélküli LAN-kommunikációjának segítségével, mert nemcsak fényképezhetnek távirányítással, de fókuszálhatnak vagy finom hangolhatják a kompozíciókat és a videókat.

A képeket egyszerűen átküldheti az okostelefonokra és a tabletekre, hogy teljes szépségükben megnézhesse őket, ráadásul az S9900W Wi-Fi®*6 kommunikációjával könnyen készíthet mentéseket is képeiről és videóiról számítógépére.

Fényképezési funkciók

Mint minden Fujifilm bridge kamera, az S9900W és S9800 számos hasznos fényképezési funkcióval rendelkezik. A 11 speciális szűrő használatával különböző fényképészeti effektek készíthetők:

 • Hangsúlyos szín – kihangsúlyozza a kontrasztot és a színtelítettséget
 • Játékkamera – árnyékos kereteket készít, mintha egy játékkamerával fényképezne
 • Miniatűr – felső és alsó elmosódást imitál a miniatűr hatásért
 • Színválasztó – egyetlen színt kiválasztva és megőrizve (választható piros, narancs, sárga, zöld, kék vagy bíbor), míg a kép többi része fekete-fehér
 • Kontrasztlágyítás – növeli a fényerőt és csökkenti a kontrasztot, a tónusok lágyításáért Lágy fókusz – elmossa a kép éleit a lágyabb hatás eléréséhez
 • Csillagszűrő – fényes csillagokkal veszi körül a csillogó tárgyakat
 • Dinamikai tónus – fantázia effektet készít
 • Halszem – halszem-hatást kelt
 • Csúcsfénylágyítás – sötétített tónus
 • Ceruzarajz-szerű kép

A 11 továbbfejlesztett szűrő (lásd az alábbi listát) további kreativitást tesz lehetővé, míg a multi-frame (foto-montázs) feldolgozással két vagy több expozíciót rögzít egy magas dinamikai tartományú (HDR) képen, megmutatva mind az árnyékok mind a csúcsfények részleteit. Ráadásul időzített képkészítési funkcióval is rendelkezik, amely a felhasználó által meghatározott rendszeres időközönként automatikusan exponál.

Az összes kép komponálható és lejátszható a hátsó LCD kijelzőn, vagy a beépített elektronikus keresőn (EVF). A 920k képpontos EVF mindkét modellben rendkívül tiszta, így akár fényes nappal is könnyen ellenőrizheti a felvételeket.

A Fujifilm FinePix S9900W/S9800 főbb jellemzői

 • 50x optikai zoom (24-1200mm)
 • 16,2 megapixeles 1/2.3 inches BSI CMOS szenzor
 • ISO érzékenység 12.800
 • Sorozatfelvétel akár 10 fps
 • 5 tengelyes képstabilizálás videofelvételnél
 • Full HD filmfelvétel (1920 x 1080, 60i)
 • 920k képpontos elektronikus kereső
 • 11 speciális szűrő effekt
 • Mozgó Panoráma 360°
 • Magas dinamikai tartományú képrögzítés
 • AA akkumulátor (kb. 300 kép)
 • Vezeték nélküli csatlakoztathatóság okostelefonokhoz és tabletekhez (csak az S9900W modell)

FujiFilm weboldal: fujifilm.eu
FujiFilm Facebook: www.facebook.com/fujifilmHungary

Tagged under: , , ,

1 Comment

 1. Szekeres Mihály Reply

  Véleményem a következő: (S9800)
  Teljesen jó gép az árához mérten. Zoom használata könnyű és stabil.
  Kezdő fotós igényeit bőven kielégíti.
  Nekem bevált. Szerintem jó választás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top