Ahol 8 millió emberre egy magyar szemorvos jut

Hajdú D. András képriportja

Dr. Hardi Richárd önkéntes magyar szemorvos és misszionárius két Magyarországnyi területen látja el szakorvosi feladatait a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A hozzá tartozó területen nagyjából nyolc millióan élnek, és Richárd az egyetlen szemész a régióban. Évente több száz beteget operál szürkehályoggal, az elmúlt 20 év alatt eddig több mint 8000 embernek adta vissza a látását. Elképesztő körülmények között dolgozik nap mint nap a világ egyik legkorruptabb országában, ahol esélytelennek tűnik az egészségügyi fejlesztés.

Hajdú D. András hússzoros Magyar Sajtófotó-díjas és Pictures of the Year-díjas dokumentarista fotós két hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaságban, hogy Dr. Hardi Richárd munkáját megörökítse.

„Nem csak azt keresem, hogyan lehet az adott történetből jó képanyagot csinálni; elkezd őrülten járni az agyam, miként tudnék ezzel változtatni az ügyön, egyes emberek helyzetén, ráirányítani a figyelmet bizonyos dolgokra, jelenségekre. Ezért csinálom, olyan erővel hajt a segítő szándék és a megismerés vágya, hogy akár kapok a projektre pénzt, akár nem, belevágok.” – mesélte Hajdú D. András fotóriporter.

András tervei szerint idén nyártól szeretné tovább folytatni a kongói projektet, most ezen a linken pusztán egy szavazattal lehet őt támogatni céljai elérésében. További munkái és projektjei az alábbi Facebook oldalon követhetőek nyomon.

„A szem a lélek tükre” – Hajdú D. András fotói ezt tökéletesen megmutatják.

Ahol 8 millió emberre egy magyar szemorvos jut – Hajdú D. András képriportja
Támogatás: http://www.ng.hu/Elofizetoi-tamogatas
Facebook: https://www.facebook.com/andras.d.hajdu/?fref=ts

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top