Olympus PEN-F – High-end teljesítményt kínáló fényképezőgép

A stílus és tartalom definíciója a fotózásban – High-end teljesítményt kínáló fényképezőgép még nem nézett ki ilyen jól és nem nyújtott még ilyen érzést: az Olympus PEN-F igencsak jól definiálja a „stílus és tartalom” kifejezést a fotózás világában.

Egyedülálló mestermű, egy valódi ikon – már első pillantásra. Az új Olympus PEN-F alkotói szívvel-lélekkel törekedtek a legmodernebb optikai technológia, az átörökített stílus, a kortárs design és a valódi innováció tökéletes elegyére, melynek köszönhetően a fényképezőgép egyszerűen belopja magát a szívünkbe – ez a gép bizony azoknak készült, akik rajonganak az élet legfinomabb, legkülönlegesebb dolgaiért. Hiszen a PEN-F világszínvonalú fotózást tesz lehetővé – de aurája ennél sokkal többet kínál.

Design

A design szerelmesei tudják: a PEN-F az a fényképezőgép, amelyet ha leteszünk, valaki azonnal fel akar venni és nem is szeretne visszaadni egyhamar. A tervezők eléggé messzire mentek ahhoz, hogy egyedülálló megjelenést és kivitelezést érjenek el – egyetlen látható csavarfej nélkül. Egy igazi gyűjtői darab – és a történet messze túlmutat a „kütyürajongók” vonzódásán.

Formátum

Az új Olympus PEN-F generációnként csak egyszer felbukkanó ikon, mely a fotózás iránt érdeklődők mellett – csak a vizuális észlelés által, tudatosság nélkül – mindenki számára elképesztően vonzó. Persze a PEN-F – mint minden PEN – elsősorban egy rendszerfényképezőgép cserélhető objektívvel, mely Mikro-NégyHarmad formátumot használ, így jóval kompaktabb és könnyebb, mint a jóval nagyobb darab DSLR-ek, összemérhető, vagy jobb képminőséggel.

Stílusos fotózás

Nem sok gép kínálja használójának ebben a kategóriában a klasszikus rangefinder-stílusú fotózás lehetőségét, valamint az utcai fotózáshoz szükséges pontosságot, melyet a csúcsminőségű elektronikus kereső biztosít. A PEN-F keresője fókuszsegéddel és nagyméretű, HD OLED kijelzővel, valamint a kreatív opciókkal és vezérlőtárcsákkal módosított beállítások hatásait valós időben megjelenítő előkép funkcióval büszkélkedhet.

Új vezérlőtárcsa a kreatív funkciók gyors eléréséhez

A legnagyobb fém vezérlőtárcsa a PEN-F gépen a kulcs a kreatív funkciók – köztük a kategóriában új opciók – odafigyelést sem igénylő alkalmazásához. A 14-féle Művészi szűrő mellett a Colour Profile Control, Monochrome Profile Control és Colour Creator funkciók is elérhetők. A Monochrome Profile Control által a gradációs görbe, a szemcsés film-hatás, valamint az árnyék beállítás módosítható. A vezérlőtárcsa mögött található kar segítségével a kedvenc funkciók között válthatunk egyszerűen. A kreatív módosításokhoz így számítógép sem kell – egy ujjmozdulattal megoldhatjuk azokat.

A világ leggyorsabb válaszideje

A PEN-F a kategória leggyorsabb válaszidejével – a kioldó megnyomása és a felvétel tényleges elkészítése közötti legrövidebb késéssel – büszkélkedhet. Az autofókusz ugyancsak rendkívül gyors, a szemérzékelő AF funkcióval és a kijelzőn érintéssel meghatározott fókuszterület használatával együtt.

Képminőség

Az innováció és a szemet gyönyörködtető kivitel nagyon kevés lenne, ha a PEN-F nem tudna sokat a képminőség és a hordozhatóság terén, de itt az új Olympus ugyancsak túlszárnyalja riválisait. A legújabb képérzékelő és képfeldolgozó technológiai megoldások alkalmazásával ez az a fényképezőgép, meg igazán komoly teljesítményt biztosít.

Csatlakoztatás

A lenyűgöző felvételek egyszerű on-line megosztása érdekében a PEN-F WiFi-kompatiblis és az ingyenesen letölthető OI.Share alkalmazással összekapcsolható.

Természetesen a PEN-F mellé többféle, különleges tervezésű kiegészítő érhető el – valamint mintegy 40-féle M.ZUIKO objektív választható, köztük a professzionális felhasználásra szánt M.ZUIKO PRO sorozat tagjai. A PEN-F fekete és ezüst színben, 2016 februárjától érhető el a boltokban. A váz ára 399.990.- HUF, kitben pedig 469.990.- HUF az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel, illetve 499.990.- HUF az M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 objektívvel.

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható** – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.

Olympus PEN-F ajánlott kiegészítők

  • CSS-S120L valódi bőr nyakpánt. A tapintás a PEN-F élmény igen fontos összetevője – a bőr kiegészítők pedig csak erősítenek ezen.
  • CS-48PR valódi bőr csomagoló kendő. Csúcsminőségű anyagból készült kendő – védelem a fényképezőgép és az objektív számára.
  • CBG-11PR valódi bőr fényképezőgép-táska – időtlen design és első osztályú mestermű a PEN-F géphez illő oldaltáska formájában.
  • OI.Share v2.6 okostelefon alkalmazás a felvételek gondtalan megosztásához Wi-Fi-n keresztül.
  • CS-47B „Jacket” váztok – stílusos védelem a sérülések és karcolások kivédésére.
  • ECG-4 fém L-markolat – a fényképezőgép fogható felületeinek megnöveléséhez, mely biztosabb fogást garantál a gyors utcai fotózáshoz.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: www.olympus-europa.com.

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top