Passport Control 19 workshop

A Mediawave Alapítvány 19. Passport Control workshopja több művészeti ágban várja a 16 év feletti tanulni, tehetségüket kibontakoztatni vágyó kezdő, középhaladó, illetve haladó (végzettséggel és/vagy gyakorlattal rendelkező) érdeklődőket, fiatal művészeket, akik gyors és hatékony fejlődést jelentő nemzetközi alkotó együttműködések keretében szeretnék megerősíteni tudásuk gyakorlati oldalát. Minden műhelyben biztosított a több éves, fejlődési szintnek megfelelő továbblépési lehetőség.

Fotóműhely kezdőknek és haladóknak

A Passport Control Művészeti Műhely nyári tábora a tavalyi évben új helyszínre költözött, így idén másodszor várja a fotográfia, film és zene iránt érdeklődő fiatalokat Kisharsányban. Kisharsány Villány tőszomszédságában Pécstől 20km-re fekvő kis falu, mely tekintélyes bortermelői hagyományokkal bír. Az új helyszín sok kihívást és lehetőséget tartogat a fotográfia iránt érdeklődő kezdő és haladó fiataloknak.

Az idei fotográfiai workshop fő témáit maga a helyszínünk, a falu biztosítja.

A műhely vezetője Pettendi Szabó Péter lesz, aki a tábor egész ideje alatt a résztvevők segítségére áll, hiszen vele lehet megvitatni az önálló projektek elméleti és gyakorlati hátterét. Ezen kívül a dokumentarista fotográfiába fogja mélyebben beavatni az érdeklődőket, a tábor alapját képező „Együtt feketén-fehéren – Roma is beautiful!” projekten keresztül.

Az első négy napban Zalka Imre vezetésével számos archív fotográfiai felvételezési módot ismerhetnek meg a jelentkezők, a megismerkedésen túl maguk is kipróbálhatják, elsajátíthatják ezeket a ma már elfeledett technikákat.

Azonban a digitális fotózás elhivatottjainak is izgalmas dolgokat tartogat a workshop. Boltresz Attila és Nagy Balázs négy napos kurzusán a digitális képmanipuláció és képfeldolgozás alapjait ismerhetőek meg.

A tábor tanára lesz Radu Igazság is, aki a bukaresti Szépművészeti Egyetem professzora, animáció szakának vezetője, általa lehetőségetek nyílik ezen műfajba is betekintést nyerni.

Az idei tábor érdekessége lesz még a Portfolio Review elnevezésre hallgató, két napos rendezvényünk. A Portfolio Review a tábortól függetlenül, de remélhetőleg a fotográfiai műhely résztvevőit is vonzó szakmai program, melynek lényege a fiatal fotográfusok portfóliójának szakmai elbírálása, fejlesztése. A rendezvényre augusztus 6-7.-én kerül sor.

Az első napon Horváth M. Judit és Stalter György mutatják be legújabb albumukat, majd tartanak konzultációt az érdeklődőkkel, délután pedig Kapolka Gábor kurzusa és konzultációja következik.
A szombati nap viszont már a portfólióké, az öt zsűri tag (Boltresz Attila, Horváth M. Judit, Kapolka Gábor, Pettendi Szabó Péter és Stalter György) értékeli a jelentkező portfólióját és személyesen mondanak véleményt a munkákról.

A tábor struktúrájából adódóan nyitott, lényege a kommunikáció a csapatmunka, a résztvevők egy olyan nemzetközi közegbe csöppenhetnek, ahol más művészeti ágakkal is megismerkedhetnek.

Vezető oktató:
Pettendi Szabó Péter – fotográfus, tanár (dokumentarista fotográfia)

Oktatók:
Boltresz Attila és Nagy Balázs (képmanipuláció az alkalmazott fotográfiában)
Palo Markovicz (fekete-fehér labor)
Zalka Imre (archív fotótechnikák)

További információ:
Rechnitzer Zsófia: passport.photo@mediawave.hu, passport@mediawave.hu

Tagged under: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top