Nikon D5 és D500 DSLR fényképezőgépek Red Dot Award: Product Design 2016 díjasok

Két Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgép, a Nikon D5 és a D500 is elnyerte a Red Dot Award: Product Design 2016 díjat, amelyet a németországi Design Zentrum Nordrhein Westfalen adományoz oda.

A The Red Dot Award: Product Design díj világszintű elismerés; olyan, az előző két év során piacra dobott termékeknek ítélik oda, amelyek összesen kilenc szempont – köztük innováció, funkcionalitás, ergonómia, ökológia és tartósság – figyelembevételével bizonyulnak kiválónak.

2016-ban 61. alkalommal rendezték meg a Red Dot Award: Product Design versenyt. A világ 57 országának mintegy 5200 nevezője közül kiválasztott nyertesek egy különleges kiállításon tekinthetők meg 2016. július 5. és 31. között a Red Dot Design Museum épületében, amely a németországi Essenben található.

Nikon D5

A D5 a Nikon legújabb DSLR csúcsmodellje. Kiváló teljesítményt nyújt, kezdve azzal, hogy jelentősen jobban képes a mozgó témát követni, és határozottan jobb a képminősége nagy érzékenységnél, valamint a helyzetek és témák széles körére képes reagálni. Új generációs, 153 pontos AF rendszerrel felszerelt, illetve nagy sebességű, körülbelül 12 kép/mpą folyamatos fényképezési teljesítményével (AF és AE követéssel) a fényképezőgép többféle körülmény között is biztosabban rögzíti az elképzelt témát. Emellett a Nikon új, FX formátumú CMOS szenzora és az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszer lehetővé tette a Nikon történetében egyedülállóan finom érzékenységi szint, az ISO 102400 támogatását, valamint a nagy érzékenység melletti kimagasló teljesítményt nemcsak állóképek fotózásakor, hanem az újonnan lehetővé vált 4K UHD (3840 × 2160) videók felvételekor is.

Nikon D500

A D500 fényképezőgép a Nikon új, DX formátumú DSLR csúcsmodellje. Ugyanazzal az új generációs, 153 pontos AF rendszerrel szerelték fel, amelyet a D5-be is beépítettek, és nagy sebességű, körülbelül 10 kép/mpą folyamatos fényképezési teljesítményével támogatja a kívánt téma biztos megörökítését. Az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszernek és a Nikon új, DX formátumú CMOS szenzorának alkalmazása gondoskodik a kimagasló képminőségről a szabvány érzékenységek széles skáláján, ISO 100-tól 51200-ig, állóképek és videók készítésekor egyaránt. Sőt mi több, a fényképezőgép a profi fotósok igényeinek is megfelel: lehetővé teszi a 4K UHD (3840 x 2160) videofelvételt, valamint működik rajta a SnapBridge, a fényképezőgép és egy okos eszköz˛ problémamentes kapcsolódását lehetővé tevő alkalmazás is.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top