Panasonic DMC-FZ82 (FZ-80)

Hatvanszoros zoom átfogás és 4K video a Panasonictól

A közelmúltban mutatta be a Panasonic 1/2,3″ méretű, 18,1 MP szenzorral szerelt belépő szintű bridge kameráját, amely szinte profi szolgáltatásokat kínál, alacsony áron. A 60x zoom és a 4K videofelvételi képesség már önmagában is bizonyítja a kamera képességeit, a WiFi-n keresztüli kép-megosztás és az USB csatlakozón keresztüli töltés lehetősége pedig tovább erősíti a gép funkcionalitását.

A kis súly elérése érdekében, a fényképezőgép váza ütésálló műanyagból készült, de az olyan nagyobb igénybevételnek kitett elemek, mint az optika tubusa vagy a fő üzemmód-választó tárcsa tartósabb anyagot kapott. A kameratest mérete lehetővé teszi, hogy sok funkció ne menüből, hanem gombra kivezetve legyen elérhető. Három teljesen testre szabható, és öt további, több kiválasztható funkcióval felruházható „soft” gomb is helyet kapott a vázon.

Hatvanszoros zoom átfogás és 4K video a Panasonictól

A három hüvelykes LCD kijelző érintésérzékeny, és a beállításokon túl az AF pontok is választhatók vele,mi több, az elektronikus keresőben (EVF) az AF pontok szemmel is vezérelhetők.

Az FZ-82 a Panasonic lenyűgöző „Depth from Defocus” autofókusz rendszerét kapta meg. Az élességállítás így rendkívül gyors, még követő autofókusz módban, sorozatfelvételek esetén is. Az FZ-82 maximum 10 kép/másodperc sebességre képes, élőkép módban pedig 6 képet készíthetünk másodpercenként. Egy akkumulátor feltöltés 330 felvételre elegendő és a töltést az USB porton keresztül végezhetjük.

Az FZ-82 képminősége a kategóriájának megfelelő. A színeket a gép élethűen adja vissza, és a képek élessége sem hagy kívánni valót maga után. Az alkalmazott zajcsökkentési eljárás a „ShootingRaw”-val a megszokottnál jobb eredményt ad. A kamera objektíve a nagy zoom átfogással minden helyzetben megállja a helyét.

Panasonic DMC-FZ82 (FZ-80)

Az FZ-82 UHD 4K/30p videót rögzít. Ez ebben az árkategóriában kiváló teljesítménynek tekinthető. A kamera képes az objektív zoom-hangjának csökkentésére. 4K felbontásnál az 1,4x vágás (crop) határozza meg az optika látóterét. Kisebb, FullHD (1080/60p) felbontásnál legfeljebb 240 fps (kisebb felbontás esetén) nagysebességű videót is készíthetünk. Videók rögzítésénél manuális beállításokat használhatunk. A Panasonic a kamera 4K videó lehetőségét használja az expozíció utáni fókuszpont választáshoz vagy a gyors 8MP sorozatok esetén.

Az FZ-82 kiváló tulajdonságai révén idén áprilisban kiérdemelte a TIPA (Technical Image Press Association – Fotótechnikai Lapok Világszövetsége)elismerését is. A 2017-es év legjobb szuperzoom kamerájának választották.

Összességében a Panasonic FZ82egy nagyszerű kamera, kiváló ár-érték aránnyal, hatalmas zoom átfogású objektívvel és rengeteg funkcióval, ami a 400 dolláros árkategóriában kiváló teljesítménynek tekinthető.

Tagged under: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top