Nikon Coolpix A100 és A10 kompakt fényképezőgépek

A Nikon COOLPIX kompaktfényképezőgép-családja két újabb taggal gazdagodott, amelyek tervezésénél az egyszerűség volt a vezérelvünk – az elegáns, 20,1 megapixeles, könnyen hordozható, karcsú vázú COOLPIX A100 készülékkel, valamint az egyszerűen kezelhető gombkiosztással és kényelmes fogású markolattal rendelkező 16,1 megapixeles COOLPIX A10 modellel, amellyel igazán élvezet a fényképezés.

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt összesen 119 gramm tömegű COOLPIX A100 olyan könnyű, hogy zsebben vagy táskában hordva szinte észrevehetetlen, mégis rengeteg olyan funkciót csomagoltunk bele, amelyek a fényképezést egyszerűvé teszik. Amellett, hogy az 5x (a Dynamic Fine Zoom¹ használatával 10x-re kiterjeszthető) optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít a barátokról és a családtagokról, a speciális hatások és gyors effektusok segítségével a fotóit egyedivé is teheti. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan kiválasztja a megfelelő módot. Egy gombnyomással készíthet HD videókat, míg az elmosódáscsökkentés segítségével a fotók tiszták és élesek lesznek.

A Célkereső AF funkcióval a fényképezőgép automatikusan beazonosítja a főtémát, és beállítja rá az élességet, legyen az akár egy kisebb méretű tárgy vagy élő személy. A glamour retusálás tizenkét utólagos retusálási effektusával (szemfesték, szempillafesték és púder opciók) sminket vihet fel, vagy elrejtheti a szem alatti táskákat. Az akkumulátor hosszú üzemideje (körülbelül 250 fénykép vagy egyórányi videó) lehetővé teszi, hogy folyamatosan fényképezzen, a 20,1 megapixeles CCD-képérzékelő pedig nagy felbontású, kiválóan nagyítható fényképeket hoz létre. A több divatos színben kapható Nikon COOLPIX A100 segítségével az emlékezetes pillanatokat egyszerűen örökítheti meg.

Nikon Coolpix A100 és A10 kompakt fényképezőgépek

A COOLPIX A10-et a könnyű kezelhetőség szempontjainak észben tartásával fejlesztettük ki. Az 5x optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy mind közeli arckifejezéseket, mint széles csoportképeket képes legyen megörökíteni. A tisztán olvasható 6,7 cm-es LCD-monitor leegyszerűsíti a felvételek megkomponálását, míg az automatikus programválasztóval a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot. A külön Videofelvétel gomb használatával könnyedén válthat fényképezésről HD videofelvételre, az elmosódáscsökkentés pedig csillapítja a fényképezőgép rázkódását, hogy élesebb képeket és simább, természetesebb videókat hozhasson létre.

A fényképeit fényképezés előtt rengeteg speciális hatással javíthatja fel, valamint gyors effektusokat adhat hozzájuk a fényképezőgépben, rögtön a fényképezés után. A mosoly időzítő használatával akkor exponál a gép, amikor felismeri, hogy a fotóalany elmosolyodik, a pislogásmentesítés pedig figyelmeztet, ha a portréalany a felvétel elkészítésekor pislogott. Továbbfejlesztettük a bőrlágyítás effektus arcfelismerő funkcióját, és javítottuk a bőrtónus expozícióvezérlését, így a portréalanyok mindig hibátlannak tűnnek majd.

A COOLPIX A100 tökéletesen illeszkedni fog az Ön életstílusához, ha egy olyan, minden nap használható fényképezőgépet keres, amely könnyedén elfér a zsebében vagy a táskájában, emellett kristálytiszta fotók készítését teszi lehetővé akár otthon, akár külföldön. A COOLPIX A10 stabil fogású markolata nem csak a tudatos tervezést tükrözi, hanem hatékonyan csökkenti a fényképezőgép mozgásából eredő elmosódást a fényképezés közben. Az AA méretű elemmel történő áramellátás azt jelenti, hogy sokkal könnyebb folyamatosan fotózni, bármerre is járjon.

Inês Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top