A Canon belépő szintű modellekkel bővítette EOS családját

{module 34}

A két, egyszerűen használható, belépő szintű DSLR fényképezőgép – az EOS 600D és az EOS 1100D – mérföldkövet jelentenek a képalkotás világában a kezdő felhasználók számára. A kiemelkedő teljesítményű EF 500mm f/4L IS II USM és EF 600mm f/4L IS II USM teleobjektívek kiválóak a sportesemények vagy vadállatok fényképezéséhez, míg az alapcsomagban megtalálható új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív tökéletes megoldást jelent a kezdő fotósok számára. Az új Speedlite 320EX és a Speedlite 270EX II vakuk segítségével a felhasználók kreatív, és a fényképezőgéptől különálló megvilágítási technikákkal kísérletezhetnek.

 A Canon belépő szintű modellekkel bővítette EOS családját

Kezdődik az EOS kaland
A belépő szintű EOS kategóriájának vezető modellje az EOS 600D, 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelővel, és DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral rendelkezik. A fényképezőgép Full HD videók rögzítésére is alkalmas, így a felhasználók könnyedén válthatnak a csúcsminőségű állóképek és videók készítése között. A 7,7 cm (3,0″) képátlójú, kihajtható és elforgatható Clear View LCD képernyőnek köszönhetően a fényképek bármilyen szögből elkészíthetők, így a fényképészek új perspektívákban mutathatják be a témákat. A 9 pontos autofókusz rendszer pedig garantálja, hogy a felvételek mindig élesek legyenek, függetlenül attól, hogy a felhasználó mit fényképez.

Az EOS 600D egy új, a fényképezőgép funkcióit praktikusan bemutató útmutatóval rendelkezik, melynek segítségével a kezdő felhasználók megismerhetik a fényképezőgép fő beállításait. Az új, Automatikus témafelismerő mód az adott jelenet elemzésével, és a lehető legjobb felvételt eredményező beállítások kiválasztásával leegyszerűsíti a fényképezést, így a felhasználóknak csak a kívánt témára kell koncentrálni. Az új, Automata képstílus pedig a képeket a jelenetek alapján dolgozza fel, így azok még izgalmasabbá válnak.

A könnyű használatot és kiemelkedő teljesítményt egyesítő EOS 1100D modell ideális a kezdő fotósok számára. A 12,2 megapixeles érzékelő segítségével a fényképezőgép tulajdonosai akár A3 méretű felvételeket is készíthetnek, vagy a még érdekesebb összeállításokhoz ki is vághatják a képeket. Az EOS 1100D az EOS 7D modellhez kifejlesztett iFCL fénymérő rendszert használja, amely a 9 pontos AF rendszerrel együtt garantálja, hogy képek mindig élesek és minden fényviszony között jól exponáltak legyenek. A nagyobb rugalmasság érdekében az EOS 1100D fényképezőgéppel az állóképeken kívül 720p felbontású HD videók is rögzíthetők.

A Basic+ funkció és a Kreatív auto mód segítségével – melyek egyszerűen és közérthetően mutatják be a beállításokat, és a végső képre gyakorolt hatásukat – az EOS 1100D felhasználói művészi felvételeket készíthetnek. Az egyes jelenetekhez különböző hangulatokat teremthetnek, világosabbá, illetve sötétebbé tehetik a képeiket, valamint a még érdekesebb eredmények elérése érdekében elmosódottá tehetik a hátteret.
Az új modellek az EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó, új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektívvel együtt kaphatók. A könnyű objektív megbízhatóságot és rugalmasságot garantál az ambiciózus fényképészek számára, a 4 fokozatban állítható képstabilizátor rendszernek köszönhetően pedig bármilyen jelenet – akár tájkép vagy portré – kiváló élességű rögzítésére alkalmas.

L-sorozatú teleobjektívek: fényképezzen még távolabbi témákat még gyorsabban
A 2010 szeptemberében, a Photokina kiállításon bemutatott EF 500mm f/4L IS II USM és EF 600mm f/4L IS II USM modellek hatalmas előrelépést jelentenek a Canon professzionális L-családjában, valamint egyedülálló teljesítményt és mobilitást biztosítanak a felhasználók számára, például sportesemények vagy akár vadállatok fényképezéséhez. A becsillanásokat és szellemképeket kiküszöbölő, legjobb minőségű lencsetagokkal, és fejlett bevonatokkal rendelkező objektívek erős magnéziumötvözet-házat kaptak, ennek köszönhetően jóval könnyebbek elődeiknél. Az autofókusz (AF) működése a gyűrűs USM AF motornak köszönhetően gyors, és csendes, a profik pedig a mindig elérhető manuális fókuszálásnak köszönhetően minden jelenetet pontosan beállíthatnak.

A Canon belépő szintű modellekkel bővítette EOS családját

Mindkét objektív állandó, nagy f/4 rekeszértékkel rendelkezik, amely rossz fényviszonyok között, valamint gyorsan mozgó témák fényképezése esetén is kiváló képminőséget biztosít. A Canon legújabb képstabilizátor technológiája kimagasló minőséget garantál akkor is, ha a felhasználó a gépet kézben tartva fényképez, valamint akár négyszer hosszabb záridők használatát teszi lehetővé, mint más objektívek esetében. Az új algoritmusoknak köszönhetően a fényképezőgép mozgatása közben is nőtt a teljesítmény, az új, 3-as képstabilizátor módban pedig a képstabilizátor egység csak exponálás közben kapcsol be, így egyszerűvé teszi a véletlenszerűen mozgó témák követését.
Kreatív megvilágítási lehetőségek

A Canon belépő szintű modellekkel bővítette EOS családját

Az új Speedlite 320EX és Speedlite 270EX II vakuk a mindennapi témák rögzítése közben lehetővé teszik a felhasználók számára a kísérletezést a kreatív megvilágításokkal. A 32-es, illetve 27-es kulcsszámú Speedlite vakuk kompatibilisek a távolsági információkat figyelembe vevő Canon E-TTL II rendszerrel, valamint fényképezőgépre helyezve vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül Segédvaku üzemmódban is használhatók. Mindkét vaku kioldja az EOS DSLR fényképezőgépek zárját, ezért a felhasználók gyorsan és egyszerűen beállíthatják a vakut és kioldhatják a zárat. A Speedlite 320EX állandó Videolámpa móddal is rendelkezik, így az EOS videofelvételi funkciónak köszönhetően egész este, és még éjszaka is készíthetők felvételek.

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top