Canon 2010 őszi modellek

{module 34}

35x optikai zoom és fejlett fényképészeti funkciók: Canon PowerShot SX30 IS

Canon PowerShot SX30 IS 

Az új 24 mm-es, ultraszéles, 35x optikai zoomos PowerShot SX30 IS fényképezőgép csúcsminőségű Canon optikát számos fejlett képfeldolgozó technológiával ötvöző nagyteljesítményű modell ideális eszköz azoknak felhasználóknak, akiknek kreatív ötleteik megvalósításához egy mindenre képes, bármilyen helyzetben tökéletesen használható fényképezőgépre van szükségük.

A számos kreatív és automata fényképezési móddal rendelkező fényképezőgép összes funkciója manuálisan is vezérelhető. A 6,8 cm (2,7″) képátlójú kihajtható LCD-kijelző, és a vakupapucs segítségével a felhasználók a legkülönbözőbb szögekből készítenek felvételeket, valamint HD videókat is rögzíthetnek.

A 24–840 mm kisfilmes tartománynak megfelelő, 35x optikai zoomos objektív óriási gyújtótávolságának köszönhetően a fényképezőgéppel nagy-látószögű képek és extrém teleobjektíves fotók is készíthetők.

Az objektív több speciális lencsetagot, többek között UD és Hi-UD – alacsony színszórású – is tartalmaz, amelyek kompenzálják a kromatikus aberrációt, miközben a teljes zoomtartományban kitűnő képminőséget garantálnak. Az ilyen nagy zoom tartományú objektívek nagy kihívást jelentenek a fényképészek számára, abban az esetben, ha rossz fényviszonyok mellett vagy állvány használata nélkül a teleobjektív tartományban szeretnének felvételeket készíteni. Ezért a PowerShot SX30 IS modellt a leghatékonyabb optikai képstabilizátorral (IS) látták el, amely 4,5 fokozatban képes kompenzálni a beremegést. A gépben az optikai képstabilizátorhoz hasonlóan az állóképek és videók készítése közben is működő ultrahangos (USM) és lengőtekercses (VCM) motorok biztosítják a gyors, pontos és csendes zoomolást és fókuszálást.

Bemutatkozik a legújabb PowerShot G12 fényképezőgép

Canon PowerShot G12

A G termékcsalád legújabb modellje a PowerShot G12 fényképezőgép. Egy kompakt vázban egyesíti a kiváló képminőséget a hagyományos kezelőszervekkel és formatervezéssel. Az új fényképezőgép a korábbinál nagyobb teljesítményt, rugalmasságot valamint jobb kezelhetőséget kínál a felhasználók számára.

A PowerShot G12 nagyérzékenységű 10,0 megapixeles érzékelőből és a DIGIC 4 processzor kombinációjából álló Canon HS rendszert tartalmaz, amely különböző fényviszonyok között – még rossz megvilágítás esetén is – kiváló képminőséget és nagy teljesítményt biztosít a felhasználók számára. A fényképezőgéppel a sötétebb beállítások vaku és állvány nélkül is rögzíthetők. A különleges, 5×28 mm-es nagy-látószögű objektív segítségével a tájképektől a portrékon keresztül a makró fényképekig bármilyen felvétel elkészíthető. Az új PowerShot G12 fényképezőgéppel nagyfelbontású, sztereo hanggal ellátott 720p HD videók is rögzíthetők. A fejlett, 4 fokozatú optikai képstabilizátor megakadályozza a fényképezőgép beremegése miatti elmosódásokat, az új Hybrid képstabilizátor pedig segít a makró felvételek készítése közben gyakrabban előforduló, a gép eltolódása miatt keletkező hibák kiküszöbölésében.

Az analóg vezérlőtárcsák segítségével az ISO fényérzékenységtől kezdve a felvétel oldalarányáig minden beállítható, így a felhasználók teljes mértékben kiélhetik kreativitásukat. Az új elülső tárcsán és a multifunkciós tárcsán minden feladat pár ujjmozdulattal elvégezhető, így gyorsan kiválaszthatók az olyan beállítások, mint a blende és a zársebesség.

A kihajtható, 7,0 cm (2,8 „) képátlójú PureColor II VA LCD kijelzőnek köszönhetően a felhasználók számos különböző szögből, könnyedén és kényelmesen fényképezhetnek, vagy használhatják az optikai keresőt. A RAW formátumú felvételek a felvétel elkészítése után is teljes körűen módosíthatók. A rendelkezésre álló számos kiegészítő – mint például az 58 mm szűrőlencse-adapter, a Canon Speedlite vakuk vagy a vízálló tok – újabb fényképészeti távlatokat nyit meg, amelyek segítségével bármilyen felvétel elkészíthető, legyen szó akár tájképről, vagy a víz alatti élővilágról.

A kreativitás következő szintje: Canon EOS 60D

Canon EOS 60D

Az új EOS 60D fényképezőgép olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, melyek segítségével a fotósok továbbfejleszthetik kreatív stílusukat, és kihasználhatnak minden lehetőséget. Az új modell olyan műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mint a 18 megapixeles képérzékelő, a másodpercenként 5,3 kép sorozatban, és a fényképezőgépben szerkeszthető felvételek. Az LCD változtatható szöge pedig szinte bármilyen helyzetben lehetővé teszi állóképek és filmek készítését.

A készülék kézi vezérléssel, és kreatív felvételi módokkal segíti a fotósok munkáját, így megsokszorozza a kreatív lehetőségeket. A felhasználók a kép elkészítése közben kezükben tarthatják az irányítást, de teljesen a fényképezőgépre is bízhatják a beállításokat. A kézi beállításoknál a lehetőségek határtalanok, míg a gépbe épített kreatív funkciók megkönnyítik a kivételes képek készítését.

A nagyfelbontású, 18 MP képérzékelő jelét a nagyteljesítményű DIGIC 4 feldolgozó színhű, finom árnyalatú, kis zajszintű képekké alakítja. A fényképezőgép kompatibilis az EOS tartozékok széles körével – többek között az EF objektívekkel, és a Speedlite külső vakukkal –, új felvételi és világítási lehetőségek gazdag tárházát kínálva ezzel a felhasználók számára.

A kreatív szűrők további kísérletezésre adnak lehetőséget. A szemcsés fekete-fehér effektus használata dokumentum vagy riport jelleget ad a képnek, a miniatűr effektus pedig az élesség megváltoztatásával olyan hatást kelt, mintha a felhasználó valóságos tárgyak helyett makettet fényképezett volna. A játékkamera effektus a képek színárnyalatát változtatja meg annak érdekében, hogy régi felvételekre emlékeztessenek, a lágy fókusz pedig a képek rajzolatának keménységét csökkenti, így a hatása nagyon érdekes. Ezek az effektusok a felvétel készítése után a gépben alkalmazhatók, tehát a felhasználóknak lehetősége nyílik a különböző eredmények kipróbálására az exponálást követően is.

{{share}}

{module 34}

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top