A Fujifilm X-T1 fényképezőgép grafitszürke változata

A nemrég piacra dobott Fujifilm X-T1 grafitszürke változata, ami a Fujifilm X-T1 prémium tükör nélküli digitális fényképezőgép új színváltozata gazdag kivitelezéssel büszkélkedik, 1/32,000mp elektronikus zárral és többek között egy új film szimulációs móddal.

Indulása óta, az X-T1 számos dicséret kapott a fényképezés szerelmeseitől és a profi fotósok világától, kiváló funkcióinak köszönhetően, mint például a világ leggyorsabb valósidejű képkeresője, mindössze 0,005 másodperces késleltetési idővel, a legnagyobb nagyítási aránnyal (0.77x), por és vízálló kameratesttel.

Megjelenés és dizájn

Kameratest luxus minőségű többrétegű bevonattal

Az X-T1 grafit szürke változata egy egyedülálló háromrétegű, nagyon rugalmas, bevonattal rendelkezik. A három réteg a következő:

 • Első réteg: A magnézium váz antioxidáns kezelése után, matt fekete alapozást (primer) alkalmaztak. Elmélyíti a tónusokat, a csúcsfények kiemeléséhez.

 • Második réteg: Vékony rétegű ultra finom festék részecskékkel borították egy számítógép vezérlésű többrétegű bevonat technológiával, grafit szürke réteget képezve a kameratesten annak nagysebességű forgatása közben. Sima felületet és luxus fényt képez a kamerán.

 • Harmadik réteg: Egy tiszta bevonat, amely mély fényt kölcsönöz. Kis mennyiségű feketét adva a színtelen és átlátszó bevonathoz, mely finoman módosítja a színárnyalatot attól függően, hogy esik a fény a kameratestre, kihangsúlyozva a kamera alakját és formáját.

Technikai jellemzők

Az új funkciók az X-T1 grafit szürke kiadásának bevezetésekor lesznek telepítve, de 2014 decemberében elérhető lesz a Fujifilm X-T1 Fekete kameránál is a szoftverfrissítés.

Új, nagy sebességű elektronikus zár 1/32000mp maximális sebességgel

A Fujinon XF optikák sorozata számos olyan gyors, fix gyújtótávolságú objektívvel büszkélkedik, mellyel nagy rekeszértéknél is kiváló élességet, és gyönyörű bokeh effektet készíthet. De mert túl erős fénynél lehetetlen a gyors rekesznyitást használni, a kamera rendelkezik egy olyan teljesen elektronikus zárral, melynek maximális zárideje 1/32000mp, így a felhasználók csekély mélységélesség hatású képet is készíthetnek. A mechanikus zár, ha bármilyen sebességnél az elektronikus zár a kiválasztott, nem működik, ez a megoldás egy teljesen csendes fényképezés élményét kínálja; tökéletes felvételek alvó gyermekek, háziállatok, esküvők fényképezéséhez. Ezen túlmenően lehetőség van az elektronikus zár beállítására 1/3 lépésben 1 másodperctől 1 / 32000mp-ig.

A Classic Chrome Film Szimulációs mód még nagyobb kreativitást tesz lehetővé az X szériánál

Az X szériák “Film Szimulációs módja híven tükrözi a Fujifilm nagy tapasztalatát a színvisszaadás technológiájában. A Classic Chrome egy új effekt, amely finom színeivel és szép tónusaival a diafilmre emlékeztet. A Classic Chrome a városi felvételeknek történelmi hangulatot, a divat fotóknak pedig nosztalgikus hatást ad. A Classic Chrome gazdagítja a film szimulációs módokat, és emeli az X-T1 kreatív tudását.

Természetes élőkép funkció, mintha szabad szemmel nézne

Az elektronikus kereső egyik legnagyobb előnye, hogy a felhasználók a zár kioldása előtt ellenőrizhetik a kép tényleges tónusait és színeit. Ha a képminőség magas telítettséggel vagy a magas kontraszt beállítással bír, néha problémát okozhat a finom részletek ellenőrzése árnyékos területeken, vagy a szem megerőltetésével járhat, ha hosszú időn keresztül használjuk. A probléma elkerülése érdekében, az X-T1 grafit szürke kiadása egy új funkcióval rendelkezik, amely fényképezés közben eltávolítja a képminőség beállításokat a keresőben, megjeleníti a természetes, valós képet, mintha szabad szemmel nézne át az optikai keresőn.

További fejlesztések hamarosan

Az X-T1 bemutatkozása óta, a termékfejlesztési csapat a világ minden tájáról sok kérést kapott különféle fejlesztésekre a felhasználóktól. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a fejlesztések többsége bekerült az X-T1 fekete és az X-T1 grafit szürke kiadásába a szoftverfrissítéssel, mely a tervek szerint 2014 decemberében lesz elérhető.

 • AF terület közvetlen kiválasztása – A frissítés segítségével a felhasználók a 4-irányú vezérlővel kiválaszthatják a fókusz területet az Fn billentyű használata nélkül.
 • Zárolt AE-L / AF-L gomb – Az AE-L / AF-L gomb jelenleg zárolva van, de a felhasználó igényeinek megfelelően cserélhető lesz.

 • Variálható Fókusz terület MF módban – Manuális fókusz módot használva, a frissítés lehetővé teszi fókusz terület azonnali változtatását az AF-L gombbal.

 • Makró mód közvetlen kiválasztása – Autofókusz üzemmódban, a frissítés lehetővé teszi a makró funkció be-vagy kikapcsolását, a felugró menü használata nélkül

 • A Q Menü testreszabása – A Q Menü (gyors hozzáférés a gyakran használt elemekhez) még hatékonyabbá tételéhez, a frissítés lehetővé teszi a menü elrendezésének változtatását, a felhasználó igényeinek megfelelően.

 • Új video képkocka arányok – Csakúgy, mint a létező 60fps és 30fps arány, 50fps, 25fps és 24fps opció is elérhető lesz a frissítéssel. Az 50fps és 25fps lehetővé teszi a videó szerkesztését az olyan PAL régiókban, mint Európa, a képarányok konvertálás nélkül. A 24fps mozifilmes nézetet kínál.

 • Manuális felvételkészítés videó módban – A frissítés lehetővé teszi az ISO-érzékenység kiválasztását videófelvételek készítése előtt, és beállíthatja a rekeszt és a záridőt is filmfelvétel közben.

 • Fázis alapú AF támogatás az Instant AF-hoz – Azonnali AF módban az AF-L gomb megnyomásával kézi fókuszálás közben, a frissítés lehetővé teszi a fázis alapú AF használatát, amely gyorsabb fókuszálási sebességet tesz lehetővé.

 • Mérési és Fókuszterületek zárolása – A felhasználók lezárhatják az AF terület helyzetét a mérési területtel Szpot fénymérés módban.

 • Zársebesség bővítése Program Shift módban – Jelenleg program Shift módban a leglassabb sebesség 1/4 mp, ez maximálisan 4mp-re lesz növeleve.

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top