„David Bowie Unseen” Markus Klinko fotókiállítás Baselben

A világhírű fotós Markus Klinko új kiállítása több mint 20 eredeti képpel március 24-én nyílik Baselben. Markus Klinko új kép kiállításának támogatója a Fujifilm.

A Miami-i Markowicz Fine Art galériában megrendezett igen sikeres kiállítás folytatásaként, a nyomatok most már Európában is láthatók a Licht Feld galériában, Baselben. A képek népszerűsége miatt további kiállítások lesznek szerte a világon.

Markus Klinko, aki eredetileg Svájcban született, de az Egyesült Államokban dolgozik, egy divat/celebrity fotós, aki szorosan együttműködött David Bowie-val annak legtermékenyebb éveiben, és ő fényképezte „Heathen” albumának borítóját. Bowie halála után Markus úgy döntött, új életre kelti néhány saját archív képét.

Halála után úgy döntöttem, hogy előveszem néhány archív, eddig még soha nem használt képem és megmutatom őket az egész világnak.

Markus Klinko

David Bowie Unseen fotókiállítás

Markus az eredeti fotókat Fujifilm Provia közepes formátumú filmre készítette, és a Fujifilm segítségével az eredeti filmet a FUJIFLEX Crystal Archive papírra nyomtatta. Markus nagy óvatossággal választotta ki a FUJIFLEX anyagot, melyet kizárólag magas minőségű digitális nyomtatáshoz terveztek, nagy formátumú lézernyomtatókhoz. A PET (poliészter) bevonatnak köszönhetően a nyomatok lágyak, éles, szuper fényű megjelenítéssel.

A kiállításon résztvevők személyesen is találkozhatnak Klinkoval a privát megnyitón, március 24.-én csütörtökön, a Licht Feld galériában. Klinko kiváló minőségű, művészi fotográfiai nyomatai David Bowie-ról kizárólag a rendezvényen lesznek megvásárolhatók. Limitált mennyiségben különböző méretű dedikált Klinko képek is vásárolhatók a kiállításon. A március 24-i esemény után, a kiállítás a nagyközönség számára is megnyílik, a március 25 – április 10 közötti időszakban.

Markus Klinko a FUJIFILM X-Pro1 fényképezőgépét is használta díjnyertes képeinek elkészítéséhez, és az egyik első profi fényképész, aki már használja a FUJIFILM X-Pro2 kamerát. Azóta Klinko már szerepelt egy X-Pro2 promóciós videóban; megtekinthető itt FUJIFILM X-Pro2 x Markus & Koala. Ami a jövőt illeti, a Fujifilm és Klinko továbbra is keresi a partneri együttműködés lehetőségeit szerte a világon, különös tekintettel az X-Pro2 növekvő népszerűségének.

David Bowie Unseen

2016 március 24 – április 10
Licht Feld Gallery
Davidsbodenstrasse 11
Basel, Svájc

Hivatkozások:
Markus Klinko
– Markowicz Fine Art galéria, Miami
– Licht Feld galéria, Basel

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top