Krivánszky Árpád

Fotóstársaimnak természetismereti, technikai és kompozíciós szempontból elmondhatatlanul sokat köszönhetek, nem is beszélve a közös fotózásokról, melyek számos élménnyel gazdagítottak. Kedvenc témáim a tájak, vizek, vadon élő növények, állatok, a természet apró csodái, de az erdőn-mezőn, vizek mentén dolgozó embert is szívesen megörökítem. Canon-nal fotózom.

Belföldi és nemzetközi pályázatokon eddig mintegy 50 képemet állították ki, közülük néhányat díjaztak is. A legbüszkébb „Az Év természetfotósa” országos pályázatokon elért két második díjamra, és a 2000. évi budapesti Nemzetközi Természetfotó pályázaton elnyert különdíjamra vagyok. Mintegy 60 fényképfelvételem díszíti közintézmények, irodaházak, lakások falát. Naptárakba, könyvek borítójára is sikerült rákerülnöm néhány fotómmal.

Rendszeresen publikálok fotózással kapcsolatos cikkeket a Foto Mozaikba, amelyeket magam illusztrálok. Jelentek meg már fotóim korábban a Nimród, a Vadgazda, a TermészetBúvár hasábjain. Megjelent természetfotóim száma mintegy 250.

2007-től alapfokú természetfotó és alkotó fotós tanfolyamokon tanítom a jövő fiatal fotós nemzedékét.

Munkámból adódóan más témájú képeket is készítek. Számos közlekedési szakcikket, külföldi tanulmányútról szóló beszámolót, oldtimer járművekről szóló ismertetőt készítettem, amelyeket saját fotóimmal színesítettem; e felvételek száma 600 körüli. A fotók a Magyar Közlekedés, az Autóközlekedés és a Camion Truck and Bus Magazin hasábjain jelentek meg.

2004. óta veszek részt a IX. kerületi helyi lap, a Ferencváros újság készítésében cikkíróként és fotoriporterként. Mintegy 1000 az újságban eddig megjelent felvételeim száma. Zömében esemény- és épületfotók, de akad közöttük természetfotó is. Munkám során jöttem rá, hogy kedvelem a városfotók, épületfotók készítését is.

A természet szépsége és fensége számomra az életöröm egyik forrása. A természetfotózás lelki egyensúlyom őre, tökéletes kikapcsolódást jelent a mindennapok taposómalma után. Ha a természet „alázatos szolgájaként” ragyogásából egy kicsiny csillámot sikerül kamerámmal megörökítenem, szívesen mutatom meg másoknak, s be kell vallanom, módfelett jóleső érzés, ha sokaknak tetszik.

Krivánszky Árpád

Tagged under: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top