Panasonic Lumix DMC-FZ1000 digitális bridge fényképezőgép

A Panasonic megjelentette a világ első 4K videófelvételre képes, 1 hüvelykes MOS szenzoros Premium Bridge fényképezőgépét. A professzionális képminőséget 16-szoros optikai zoom-os LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív, új Venus képfeldolgozó motor, 20.1MP 1 hüvelykes szenzor garantálja.

A Panasonic bejelentette a jelenleg legkorszerűbb fényképezőgépe, a LUMIX DMC-FZ1000 megjelentetését. Az erős, kompakt vázba épített csúcskategóriás készülék számos olyan tulajdonsággal bír, amely kategóriájában jelenleg egyedülállónak számít: például nagy méretű, 20.1MP 1 hüvelykes High Sensitivity MOS szenzorral rendelkezik és páratlan képminőségű 4K videó felvételre képes.

A fényképezőgépbe egy 16-szoros optikai zoomos LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívet építettek, amely F2.8-4.0 blende tartománnyal rendelkezik, a Venus képmotorral és a szenzorral együtt gyönyörű képlágyításra képes.

A digitális kompakt fényképezőgépek kategóriájában elsőként a LUMIX DMC-FZ1000 képes 4K (QFHD 4K: 3840×2160, up to 25fps (PAL) in MP4) minőségű videó felvételeket készíteni. Ez lehetővé teszi akár azt is, hogy a felhasználó a 4K felvételből 8 megapixeles képeket vágjon ki a Panasonic új filmszerkesztő alkalmazásával.

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Technológia az egyedülálló képminőség szolgálatában

A Panasonic kiemelt figyelmet fordít az innovatív képalkotási technológiák fejlesztésére, amely a teljes LUMIX kínálatban tetten érthető. A LUMIX DMC-FZ1000 bridge fényképezőgéppel újabb jelentős előrelépést tett az innováció terén a vállalat. A készülékhez vadonatúj szenzort, újratervezett Venus képfeldolgozó motort és olyan nagyszerű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívet adnak, amely a cserélhető objektíves gépekkel összemérhető szabadságot biztosít felhasználójának. Mindezek együtt optimális képminőséget, képfelbontást és élethű színeket eredményeznek.

A nagy méretű, 1 hüvelykes, nagy érzékenységű MOS szenzor

A LUMIX DMC-FZ1000 egy újonnan fejlesztett 20.1MP 1 hüvelykes nagy érzékenységű MOS szenzorral rendelkezik, amely körülbelül négyszer nagyobb, mint a kategóriájában használatos 1/2.3-inch-es szenzorok. A Panasonic csúcskategóriás szenzorok fejlesztésében megszerzett széleskörű tapasztalatát ezúttal a kimagasló pixelszámban kamatoztatta, amely egyúttal azt is lehetővé teszi, hogy a gép több fény engedhessen be. Ennek köszönhetően a készülékkel nagy érzékenységű beállítással, rossz fényviszonyok mellett is kiváló képeket lehet készíteni, miközben a képlágyító hatás is jelentősen javult. A gép felhasználója bármilyen helyzetben biztos lehet abban, hogy a megörökített kép kimagasló részletgazdagságú lesz.

Csúcsminőségű LEICA objektív 16-szoros optikai zoommal

A LUMIX DMC-FZ1000 jól járt a Panasonic és a LEICA nagy múltra visszatekintő együttműködésével is. A nagyszerű, 16-szoros optikai zoommal rendelkező DC VARIO-ELMARIT objektív teljesíti a LEICA legszigorúbb minőségi elvárásait is, amely garanciát nyújt a kivételes optikai teljesítményre fotózás és videó felvétel közben egyaránt. A LUMIX DMC-FZ1000 képes kiszűrni a torzítást a zoom tartomány elején, és minimálisra csökkenti a kromatikus abberációt a legvégén. Mi több, a csúcskategóriás fényképezőgép F2.8-F4.0 blende tartományával elkerülhető a zoomolt felvételeknél gyakori homályosodás. A rögzített fókusztávolságú 16-szoros LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel (a gyújtótávolság 35 mm-es megfelelője: 25-400mm) felszerelkezve a felhasználónak nem kell több objektívet és kiegészítőket magánál tartania, így könnyebb fotózni.

Továbbfejlesztett Venus képfeldolgozó motor

A Panasonic vadonatúj Venus képfeldolgozó motorja a korábbiaknál jobb optikai érzékenységet, felbontást, gradációt, és színvisszaadást biztosít, így a gép a piacon jelenleg elérhető készülékeknél élethűbb képeket készít. A képfeldolgozó motor új, random szűrője megszünteti a nem kívánt képzajokat, a képek ennek köszönhetően természetesebbek, az új rekesz szűrő a legapróbb részletek, mint például a hajszálak, a bőrtónusok megjelenítéséről is gondoskodik nagyobb frekvencia mellett, így minden képen és videó felvételen a legfinomabb részletek is kivehetők. A Venus motor a színvisszaadást is befolyásolja: a színárnyalat, telítettség és fényerő 16 tengely mentén van felosztva, így a kép minden egyes színét pontosan be lehet állítani.

Ez a világon az első bridge fényképezőgép, amely 4K felvételre is képes

A LUMIX DMC-FZ1000 egy újabb olyan Panasonic fényképezőgép, amely elmosni látszik a határokat a profi és az amatőr kategória között. Most első ízben, a bridge fényképezőgépek kategóriájában is elérhetővé válik a 4K képminőség. Ennek révén egészen élethű és magával ragadó, a mozifilmek képminőségére emlékeztető, részletgazdag videó felvételeket lehet készíteni. Adott a Full HD és VGA videó felvételi lehetőség is, így a készüléket pontosan az adott helyzetnek megfelelően lehet beállítani.

A világ első 4K bridge fényképezőgépe

A Panasonic újradefiniálta a kompakt kategóriát megalkotva az első 4K videó felvételre képes fényképezőgépet, amely a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású képet biztosít. A 4K (QFHD 4K: 3840×2160, 25fps sebességig (PAL) MP4 formátumban), a nagy méretű szenzor és a kiváló LEICA objektív együtt olyan videó képminőséget hoz létre, amit látni kell ahhoz, hogy elhiggye az ember. Mindegy, hogy a felvételt 4K vagy Full HD képernyőn nézzük, a képek minden részletükben és színeikben az eredeti látványt adják vissza. A LUMIX DMC-FZ1000 képes egyéb videó formátumokban – MP4 és AVCHD – is képet rögzíteni, így a „kezdő filmrendezők” gyorsan és kényelmesen továbbíthatják, szerkeszthetik és megnézhetik a filmjeiket. Mi több, a 4K videó felvételből részlet- és színgazdag 4K álló képeket is kivághatnak.

Full HD nagy képsebességű videó

A 30 percnyi folyamatos 4K felvételi lehetőség mellett a LUMIX DMC-FZ1000 fényképezőgép „nagy sebességű videó” funkciója segítségével akár 100 fps (PAL) sebességgel is lehet folyamatos mozgóképet rögzíteni.

Finom zoom segíti a folyamatos videó felvételt

A LUMIX DMC-FZ1000 fényképezőgéppel, változatos funkcióinak köszönhetően, remek videó felvételek készíthetők kiegészítők nélkül is. A Hybrid 5-axis Optical képstabilizátor , a szintmérő, a könnyen mozgó objektív gyűrűk együtt gondoskodnak arról, hogy a felvétel folyamatos, stabil, vibráció-mentes maradjon. A kézremegésből adódó bemozdulást a készülék kiegyenlíti, így az esetek nagy többségében nincs szükség a nehéz állványok használatára.

Könnyű használat, kreativitás és beállítási lehetőségek

A csúcsminőségű, erős váz a LEICA objektív nagy átmérőjét hangsúlyozza. Ez, valamint az AF és kreatív funkciók páratlanul hasznos útitárssá teszik a Panasonic legújabb fix objektíves LUMIX fényképezőgépét bárhol és bármilyen helyzetben.

Gyorsabb és pontosabb AF

Az új motorral meghajtott, továbbfejlesztett AF funkciónak, és a Panasonic Depth from Defocus technológiájának köszönhetően a fényképezőgép 275 százalékkal gyorsabb fókuszállításra képes mint a LUMIX DMC-FZ200 és a hagyományos bridge modellek többsége. A 0.09 másodperces fókuszállítás macro képek esetében és a 0.17 másodperces fókuszállítás a távoli objektumok befogásakor az élőképes kereső, a Live View Finder (LVF) használatával még a leggyorsabban mozgó tárgyakat is kiemelkedő élességgel és pontossággal képes megragadni. A LUMIX DMC-FZ1000 készülékkel gyors sorozatfelvételeket is lehet készíteni, vagyis a felhasználó számtalan lehetőség közül választhat, ha a természet izgalmas és gyorsan tovatűnő pillanatait szeretné megörökíteni.

Új fókuszállítási lehetőségek

Full Area AF
A Full Area AF funkcióval a jelenet bármely részére ráirányítható a fókusz.

49-Area AF
A fókusz terület 49 ponttal egészül ki, vagyis a Custom Multi AF módban a felhasználó sokkal rugalmasabban alakíthatja a kompozíciót szabadon választva a 49 fókusz pont bármelyikéből, bármilyen számban.

1-Area AF
Az 1-Area AF tartománykereső keretének mérete változtatható nemcsak manuálisan, hanem az auto focus módban is.

Pinpoint AF
A Pinpoint AF egy apró területre segít ráfókuszálni az adott területet egy, a képen belüli képben felnagyítva.

Low Light AF
A Low Light AF segítségével a -4EV rekeszértékes, nagyon gyenge – gyakorlatilag a csillagos égbolt által nyújtott megvilágításnál nem jobb – megvilágítás mellett is jó képeket lehet készíteni.

Focus Peaking
A Focus Peaking funkciónak köszönhetően a manuális valamint az AF+MF módban állítható jobban a fókusz. A felhasználó láthatja a fókusz pontot miközben a tárgyat az élőképes keresőben pásztázza.

Eye Detection AF
Az Eye Detection AF (szemkereső AF) automatikusan az emberi szemre fókuszál és a fókuszálást azonnal megkezdi mihelyt a felhasználó az élőképes keresőbe néz.

Kristály tiszta kijelző

A LUMIX DMC-FZ1000 az érintésre rendkívül gyorsan reagáló, kristály tiszta képet nyújtó kijelzővel rendelkezik, amely a képek és videók megkomponálását és visszajátszását minden eddiginél élvezetesebbé teszi. Az újratervezett 2,359k OLED élőképes kereső (LVF) és a 3 hüvelykes 921-K dot LCD kijelző egyaránt kivételes felbontást nyújt. A kijelző reakció ideje 300 százalékkal rövidebb mint a hasonló modelleké, az élőképes keresőben pedig a látvány 100 százalékosan élethű. A beüzemeléshez szükséges idő a bridge fényképezőgépek kategóriájában a leggyorsabb, vagyis mindössze 0.66 másodperc telik el az üzemképes állapot eléréséig.

Légy kreatív és oszd meg a művedet másokkal!

Sok-sok szűrő gondoskodik arról, hogy a felhasználó kreatív módon készíthesse el a képeit, hogy azok egyedi hangulatúak legyenek. A LUMIX DMC-FZ1000 22 különböző szűrővel rendelkezik a szépiától a dinamizált színeken át a lágy fókuszú és „miniatűr effekt” szűrőkig . Miután a tökéletes kép elkészült, a LUMIX DMC-FZ1000 többféle lehetőséget is kínál annak barátokkal, családtagokkal való megosztására. A készülékben van beépített Wi-Fi és NFC, amelyek segítségével a fénykép azonnal megosztható az otthontól távol is. Mi több, egy okostelefon vagy tablet használatával a felhasználó távolról is vezérelheti mind a fényképek exponálását, mind a videó felvételek indítását, a zoomolást, a rekeszérték és az expozíció beállítását.

Tagged under: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top