Nikon 1 J5 cserélhető objektíves fényképezőgép

A Nikon a mai napon a Nikon 1 J5 modellel bővíti a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépek választékát. A világon egyedülálló fényképezési sebességgel, magasabb szintű képminőséggel és 4K felbontású videofelvételi funkcióval büszkélkedő új Nikon 1 fényképezőgéppel az eddigieknél sokkal jobb fényképeket készíthet.

Több kreatív lehetőséget biztosító, új kialakítása révén a Nikon 1 J5 utat nyit az igazi fényképészet világába.

A sebesség, a hordozhatóság és a képminőség tökéletes egyensúlyának megteremtésével a Nikon 1 J5 minden helyzetben kiemelkedő teljesítményt nyújt. Az új, hátsó megvilágítású, CX-formátumú érzékelőnek köszönhetően, amely négyszer nagyobb a kompakt fényképezőgépek többségének érzékelőjénél, messze maga mögé utasítja a kompakt gépeket és az okostelefonokat.¹ A Nikon termékei közül elsőként a Nikon 1 J5-tel lehet tűéles, 4K felbontású videókat rögzíteni, s emellett lenyűgöző, 20,8 megapixeles állóképek és időzített videofelvételek készítésére is alkalmas.

A fényképezőgép lenyűgözően gyors automatikus élességállító rendszerének köszönhetően a felhasználók gyenge fényben is bátran fényképezhetnek, vagy könnyedén kimerevítheti a pillanatot az új Sport mód 20 kép/másodperces sebességével és a folyamatos AF használatával. A dönthető érintőképernyő és a kézi beállítások minden lehetőséget megadnak a kreatív ötletek megvalósításához, miközben az 1 NIKKOR objektívekkel bármilyen jelenet élénk részletességgel rögzíthető. Ha pedig meg szeretnénk osztani a felvételeket, a Wi-Fi és NFC funkcióval rendelkező Nikon 1 J5 fényképezőgépről minden eddiginél gyorsabban feltölthetők a kiváló minőségű képek egy intelligens eszközön keresztül.

Az új dizájn és a kiváló ergonómia jóvoltából a Nikon 1 J5 izgalmas lehetőséget kínál, hogy a gyors felvételek helyett valódi fényképeket készítsünk. Azok, akik magasabb szintre emelnék kreativitásukat, bizonyára örömmel fogadják majd a könnyen elérhető kézi beállításokat, a tetszetős megjelenés pedig igazi stílussal ruházza fel a fényképezőgépet. Ami az újdonságokat illeti, a Nikon 1 gépei mindig is elsők voltak a fényképezés sebessége terén, ez a Nikon fényképezőgép pedig elsőként teszi lehetővé, hogy a felhasználók felfedezzék a 4K-s videók lehetőségeit. Aki szeretné megtapasztalni a fotográfia igazi élményét, de nem szívesen adná fel a hordozhatóságot és az érintőképernyős kezelőfelületet, nagyon hasznosnak fogja találni a Nikon 1 J5 szolgáltatásait.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkameráinak termékmenedzsere

Magasabb szintű képminőség

A Nikon 1 J5 modellel messze maga mögött hagyhatja az okostelefonok és más kompakt fényképezőgépek képkészítési korlátait. Ez az első olyan Nikon 1 fényképezőgép, amely nagy, hátsó megvilágítású, CX-formátumú érzékelővel rendelkezik, amit kifejezetten úgy terveztek, hogy megragadja a lehető legtöbb fényt. Tökéletesen reprodukál minden képpontot, és 20,8 megapixeles, ragyogó színű, részletgazdag képeket állít elő. A fényképezőgép széles ISO-tartománya (160–12 800) és a következő generációs EXPEED 5A képfeldolgozó rendszer speciális zajcsökkentési képessége együttesen kristálytiszta képeket eredményeznek bármilyen téma esetén. A Nikon EXPEED 5A képfeldolgozó rendszere teszi lehetővé a villámgyors automatikus élességállítást, az intelligens zajcsökkentést és a kristálytiszta képalkotást. A gyorsított feldolgozási sebesség könnyedén megbirkózik a fényképezőgép számos kreatív módjával és lélegzetelállítóan gyors sorozatfelvételeivel, és játszva átalakítja a 20,8 megapixeles érzékelőtől kapott óriási adatmennyiséget gyönyörű képekké és 4K felbontású videókká.

Ne maradjon le semmiről

A villámgyors sorozatfelvételi sebességnek és a rendkívüli Nikon 1 hibrid automatikus élességállítási rendszerének köszönhetően nem létezik túl gyors téma a Nikon 1 J5 számára. Ezzel a fényképezőgéppel olyan akciófotókat készíthet, amelyek még egy D-SLR készüléken is kifoghatnának. Folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/mp sebességgel készíthet felvételeket. Egyszerűen csak forgassa a módválasztó tárcsát Sport állásba, ahonnan könnyedén elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait.³ Kiválaszthatja a felvételi sebességet, és a gyors képsorozatot azonnal megtekintheti egy képcsoport formájában. Bármit fényképezzen is, a Nikon innovatív hibrid AF rendszere jóvoltából minden felvétele pontos lesz. A rendszer 171 automatikus élességállítási pontot használ, melyek segítségével villámgyorsan élesre állíja a témát, és azonnal vált a 105 pontos fázisérzékelő AF és a gyors kontrasztérzékelő AF között A fázisérzékelő AF hihetetlen sebességgel érzékeli a mozgást. A kontrasztérzékelő AF egészen a kép pereméig terjed, hogy a széleken lévő témákra is beállíthassa az élességet.

Lenyűgöző Nikon 1 videók

Akár akciódús teljes HD videót, akár színes 4K-s útinaplót vagy időzített videót szeretne forgatni, a Nikon 1 J5 mindig készen áll a feladatra. A 4K-s videók² mellett teljes HD minőségű videókat is készíthet 1080/60p felbontással, a fényképezőgép sebességét kihasználva pedig magával ragadó lassított (120 kép/mp) HD videókat rögzíthet. A rendkívül gyors Nikon 1 hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt biztosít, pontos témakövetéssel. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy a felvételek mindig élesek legyenek, még teljes zoom használata esetén is.⁴ A fényképezőgép gyors képfeldolgozó rendszerének köszönhetően pedig nagy felbontású állóképeket is rögzíthet videózás közben, akár az Automatikus képrögzítés funkcióval, akár kézi felvétellel. A Nikon 1 család tagjai közül ugyancsak a Nikon 1 J5 az első, amelyik időzített videofelvételi lehetőséget biztosít. Beállíthatja, hogy a fényképezőgép minden 5, 10 vagy 30 másodperben készítsen egy felvételt, és lenyűgöző, teljes HD minőségű, időzített klipekkel szemléltetheti az idő múlását. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat. Ha mindezeket az előnyöket kombinálja a gyors 1 NIKKOR objektívekkel elérhető mélységélességgel, akkor mindenkit lenyűgözhet a Nikon 1 J5-tel készített felvételeivel.

Alkosson és ossza meg

A Nikon 1 J5 esetében a kompakt kialakítás nem jelent zsúfoltságot, a ragyogó felvételek megosztása pedig minden eddiginél egyszerűbb lett. A tárcsák kényelmes elhelyezésének köszönhetően úgy állíthatja be a fényképezőgépet, hogy közben egy pillanatra sem kell levennie a szemét a témáról. Egyszerűen válthat a kézi expozíció-vezérlés (PSAM) és a Sport mód között a módválasztó tárcsa segítségével. A vezérlőtárcsával módosíthatja a beállításokat, a gyakran használt beállításokat pedig hozzárendelheti az Fn (Funkció) gombhoz. A fényképezőgép első és hátsó markolata biztos fogást kínál, a dönthető, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor pedig különösen érzékeny érintésvezérlést biztosít. Leereszkedhet a különleges akciófelvételekhez, vagy könnyedén a téma fölé magasodhat a 86 fokban visszahajtható képernyőnek köszönhetően. Ha önarcképet szeretne készíteni, egyszerűen hajtsa fel a képernyőt 180 fokban, és használja az új Önarckép módot, amely lágyítja a bőrtónust, vagy állítsa be az önkioldót. Könnyedén megoszthatja a ragyogó képeket: csak érintsen hozzá egy NFC-kompatibilis eszközt a Nikon 1 J5 fényképezőgéphez, és azonnal továbbíthatja a fényképezőgép LCD-kijelzőjén látható képet. Wi-Fi funkción keresztül is átviheti a képeket az intelligens eszközre; ehhez csupán meg kell nyomnia a fényképezőgép Wi-Fi gombját⁵. A Wi-Fi segítségével távolról is kioldhatja a fényképezőgép zárját, illetve megtekintheti a képek előnézetét okostelefonján vagy táblagépén, hogy tökéletesen megkomponálhassa azokat.

Nikon 1 innováció

A Nikon 1 innovációs megoldásokkal különleges képeket készíthet gyorsan és könnyen bármilyen közönséges témáról. A fényképezőgép művészi hatásai között érdemes megemlíteni az Élő képmódosítást, amely a Nikon Kreatív palettájával bővült, és ez eddigieknél több módban is rendelkezésre áll. Ez a két nagyszerű szolgáltatás együttesen számos lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó módosítsa a kép megjelenését a felvétel elkészítése előtt. Az Élő képmódosítás lehetőséget ad a záridő, a rekeszérték, a fényerő és a kontraszt finomhangolására. A Kreatív paletta funkcióval művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat, és az érintőképernyőn látható kerék mozgatásával érheti el a kívánt hatást. Mindkét módban figyelheti a módosítások hatását az LCD-monitoron, ahol mindig pontosan látja, hogy milyen lesz a kép a kioldógomb megnyomásakor. Mint minden Nikon 1 fényképezőgép esetében, a Mozgó pillanatkép funkcióval készített képeket egy kattintással életre keltheti, és a közkedvelt „A legjobb pillanat rögzítése” módban megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.

1 NIKKOR objektívek

A legjobb objektívekkel készülnek a legjobb képek, az 1 NIKKOR objektívek pedig valóban kivételesek. A gyors fix, szuper-telefotó és rendkívül nagy látószögű objektívek széles választékával tűéles képet készíthet bármilyen jelenetről. Minden 1 NIKKOR objektív videofelvételre van optimalizálva, és hordozható kialakításuk egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. Ha pedig még több lehetőségre vágyik, akkor a külön megvásárolható FT1 bajonett adapter segítségével a NIKKOR DX- és FX-formátumú, F-bajonettes objektíveket is felszerelheti Nikon 1 fényképezőgépére.⁶

Nikon i J5 főbb jellemzők

 • Nagy és gyors, hátsó megvilágítású, 20,8 megapixeles CMOS-érzékelő: kivételesen sejtelmes megvilágítás vagy művészien homályos háttér mellett is jobb minőségű képeket készíthet.
 • Gyenge fényben is kiváló teljesítmény: ISO 160–12 800 kézi és automatikus ISO-szabályozással. A továbbfejlesztett zajcsökkentő technológia magas érzékenység mellett is tisztább és élesebb képeket garantál.
 • EXPEED 5A: a Nikon következő generációs képfeldolgozó rendszere. Segítségével látványos fényképeket és videókat készíthet nagy sebességgel.
 • Lélegzetelállítóan gyors felvételi sebesség: folyamatos AF esetén a világon egyedülálló 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség esetén pedig akár 60 kép/mp sebességgel készíthet felvételeket.
 • Sport mód: azonnal elérheti a fényképezőgép sorozatfelvételi módjait, és megtekintheti a gyors képsorozatot egy képcsoport formájában.³
 • Speciális hibrid AF: 171 pontos AF-rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
 • Lenyűgöző videók: kiemelkedően éles, 4K/15p vagy teljes HD minőségű, 1080/60p videókat készíthet. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.
 • Időzítés: lenyűgöző, teljes HD minőségű, időzített klipeket hozhat létre. Egy klip legfeljebb 300 képből állhat.
 • Kézi beállítások: a fényképezőgép könnyen elérhető PSAM vezérlőkkel, vezérlőtárcsával és Fn gombbal rendelkezik.
 • Dönthető érintőképernyős monitor: a gyorsan reagáló, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor még döntött helyzetben is könnyen kezelhető.
 • Wi-Fi- és NFC-kompatibilis: a ragyogó képek egyszerűen megoszthatók egy intelligens eszközön keresztül. Egy külön gomb segítségével egyetlen érintéssel elérhetők a fényképezőgép Wi-Fi funkciói.⁵
 • Élő képmódosítás és Kreatív paletta: a felvétel elkészítése előtt gyorsan és intuitívan javíthatja a különféle módú képeket vagy videókat a fényképezőgép érintőképernyőjén keresztül.
 • Kreatív mód: 14 könnyen elérhető effektus állóképekhez és videókhoz, és 5 különböző motívumprogram. Hét új effektussal is bővült, pl. Pop, Bőrlágyítás, Retro.
 • A legjobb pillanat rögzítése: megragadhatja a pillanat varázsát az Intelligens képválasztó, az Aktív kijelölés és a Lassú nézet használatával.
 • Eredeti stílus: a Nikon 1 J5 háromféle színkombinációban kapható. Választhat fekete vázat fekete objektívvel, ezüst/fehér vázat ezüst színű objektívvel, valamint ezüst/fekete vázat ezüst színű objektívvel.
 • 1 NIKKOR szettobjektív: valóban az eseményekre fókuszálhat az 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívvel.
 • Ingyenes szoftver és tárhely: A Nikon ingyenes ViewNX-i képtároló eszköze és a ViewNX-Movie Editor szoftver segítségével egyszerűen importálhatja, rendszerezheti, szerkesztheti és megoszthatja a fényképeket, videókat és mozgó pillanatképeket. Emellett 20 GB ingyenes tárhely is jár a NIKON IMAGE SPACE oldalon.

Külön megvásárolható tartozékok

 • CB-N2220SA váztok szett
 • N-MP001 szelfibot

Mellékelt tartozékok

 • EN-EL24 lítium-ion akkumulátor
 • MH-31 akkutöltő
 • UC-E20 USB-kábel
 • Nyakba akasztható szíj
 • BF-N1000 vázsapka

Tagged under: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top