Leica S Typ 007

Az új Leica S (Typ 007) fényképezőgép az S-Rendszer valamennyi jól bevált minőségi jellemzőivel bír, legfőképpen az innovatív 30 x 45 milliméteres, Leica Pro Formátumú Leica Max CMOS képérzékelővel.

Gyorsaság

Az elődjénél négyszer gyorsabb Maestro II processzor kifejezetten a Leica cég részére készült az új Leica S fényképezőgéphez. Minden elektronikai elemét a leggyorsabb adatátvitelhez tervezték. A korszerűbb zajcsökkentéssel rendelkező processzor segítségével a kamera rögtön reagál a műveleteke, beállításokra. A sorozatfelvételek sebessége 3,5 kép/másodperc, ez új rekord a középformátum kategóriában. Ezt a teljesítményt 7500 digitális-analóg átalakító és a 2 GB puffer memória teszi lehetővé.

Leica Pro Formátum

Tapasztaljuk meg a tökéletességet még a legapróbb részletekben is! Az új Leica S fényképezőgép az S-Rendszer valamennyi jól bevált minőségi jellemzőivel bír, legfőképpen az innovatív 30 x 45 milliméteres, Leica Pro Formátumú Leica Max CMOS képérzékelővel. A szenzor felülete a 35 mm-es géphez képest több mint 50%-kal nagyobb. A Leica Pro Formátum a képminőség és a kreatív funkciók kiváló egyensúlyát nyújtja. Elég nagy felületű ahhoz, hogy a 35 mm-es formátumhoz viszonyítva jelentősen jobb minőséget és csekélyebb mélységélességet biztosítson; a hagyományos középformátumú fotózásnál még sokrétűbb fotográfiai feladatokra alkalmas.

Mozifilm képminőség

A Cine-4k sztenderddel az új Leica S olyan videó képminőséget ad, amellyel egyszerűen nem találkozunk más kameránál. A szenzor teljes, 45 milliméteres szélességével készülnek a full-HD videó felvételek. Mindez a Leica S-Rendszer objektívjeivel együtt olyan egyedi mozgókép-hatást jelent, amely még az elhivatott filmesek szívét is megdobbantja. Az új Leica S videó felvételei a Leica állóképekre jellemző, szelektív élességbeállítással létrejövő bokeh-hatással valósággal megragadják a nézőt.

Ergonómia

A kevesebb több! Engedjük, hogy érzéseink és a Leica intuitív kezelési koncepciója kalauzoljon minket. Az újszerű kattanótárcsa és az öt irányú vezérlő kapcsoló a szükséges beállítások gyors és egyszerű elérését szolgálja. A kamera kompakt kialakítása, kedvezően kiegyenlített súlyeloszlása, kis súlya és az ergonomikus markolata még könnyebbé teszi munkánkat.

Élőkép és fotózás csatlakoztatott üzemmódban

Minden ellenőrzésünk alatt van: A Leica S kiemelkedően nagy méretű, extra fényerős keresője tökéletes látómezőt nyújt a képek komponálásához és az élesség pontos beállításához, illetve megítéléséhez. Az expozíció-szimulációs funkcióval, az élességi terület kijelzéssel és a keresőmező részletének kinagyításával teljesen és folyamatosan figyelhetjük a keresőképet. A Leica Image Shuttle 3.0 szoftver segítségével az új Leica S az extra gyors USB 3.0 interfésszel eszközök közötti összeköttetéssel történő felvételezést is támogat. Az 5 méter hosszú, Lemo aktív USB 3.0 kábel igen rugalmas dinamikájú, folyamatosan megbízható adatátvitelt tesz lehetővé.

Autofókusz

Újszerű, mozgalmas élményben van részünk. Az új Leica S továbbfejlesztett prediktív autofókusz rendszere egy lépéssel előbb jár: elemzi a fotótéma mozgását, és kiszámítja, hogy milyen távolságra mozdul el az expozíció pillanatában. Az élességállítás korrekciója a másodperc töredéke alatt lehetséges. Az elbűvölő képminőség és a nagy felvételi sebesség kombinációja új távlatokat nyit a mozgalmas felvételtechnika területén.

Kiváló anyagok – tartós minőség

Újszerű megbízhatóság: A Leica S nagy szilárdságú és rendkívül ellenálló magnézium ötvözet váza legalább annyira erős, mint a kijelző monitor karcálló Corning®Gorilla®Glass védőüvege. A gép bajonett objektív-csatlakozója elsőként készül rozsdamentes acélból a legnagyobb tartósság és hosszú élettartam érdekében még a mostoha körülmények közötti, gyakori objektív cserékkel is. Az új Leica S többi részei is kivételesen robusztusak; a sok szigetelésnek köszönhetően tökéletesen védettek a környezeti behatásoktól, például a portól és egyéb szennyeződésektől.

Csatlakozások

A Leica S App segítségével iPhone vagy iPad eszközünkről kényelmesen, vezeték nélkül vezérelhetjük a Leica S minden fontos funkcióiját és beállítását. A mobil készülékünk monitorja távvezérlő kijelzőként használható. Például: az élőképbe egyszerűen belezoomolhatunk, érintéssel a kívánt képrészre irányíthatjuk figyelmünket, vagy akár a képeket megoszthatjuk barátainkkal, ügyfeleinkkel is. Az új Leica S jelenleg az egyetlen profi SLR kamera, amely GPS modullal a felvételeket opcionálisan geo-címkével látja el. Ez lehetővé teszi a felvétel helyének, idejének, időzónájának mentését minden képfájl EXIF adatainál.

Tagged under: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top