TIPA Awards Release

{module 34}

 

Az 1991. évben alapított TIPA (Technical Image Press Association) tizennégy európai és dél-afrikai ország, valamint az Egyesült Államok szórakoztató elektronikai újságíróinak független szövetsége. A TIPA szerkesztői minden évben szavaznak az előző 12 hónapban piacra került, fotózással és képalkotással kapcsolatos termékekre. A 2011. év díjaival a TIPA szerkesztői ismét elismerték a Panasonic digitális képalkotó termékeinek innovatív fejlesztéseit, élenjáró technológiáját, formatervezését, értékét és egyszerű használhatóságát.

Laurent Abadie, A Panasonic Európa vezérigazgatója és ügyvezetője így kommentálta az eseményt: “A digitális képalkotó eszközeinket úgy tervezzük, hogy a felhasználók kifejezhessék kreativitásukat, és bármilyen körülmények között a legmagasabb fényképészeti élményt biztosítsák. Örömmel tölt el minket, hogy a TIPA bíráló testülete újból elismerésben részesítette a képalkotó termékeink széles skáláját.  Ezen a területen elköteleztük magunkat a folyamatos fejlesztések mellett, hogy továbbra is biztosítani tudjuk piacvezető szerepünket.

LUMIX DMC-GH2

A Panasonic LUMIX GH2 a LUMIX G Micro digitális fényképezőgépcsalád tagjaként elnyerte a ‘Legjobb kompakt professzionális fényképezőgép’ díját, amellyel követte az előző évben azonos kategóriában győztes Panasonic LUMIX G2 készüléket.

A TIPA bírák szóvivője így nyilatkozott: „A Panasonic LUMIX DMC-GH2 valódi “hibrid” fényképezőgép és videokamera, amelyben a videofelvétel már nem csak egy kiegészítő funkció. A DMC-GH2 a kiváló minőségű fényképek mellett gördülékenyen, magas minőségben rögzít Full HD 1920×1080 50i videókat akár 50p kimenettel, amellyel a kategóriájában első a fényképezőgépek között.”

LUMIX DMC-FT3

A Panasonic LUMIX FT3 nyerte a ‘Legjobb ütésálló kompakt fényképezőgép’ kategóriát, amelyet korszerű formatervezése és funkciói ideális kültéri fényképezőgéppé tesznek. A 12,1 megapixel felbontású FT3 tizenkét méteres mélységig vízálló, akár 3 méteres magasságból leejtve is ütésálló és mínusz tíz Celsius fokig fagyálló.

„A beépített GPS funkciónak köszönhetően tökéletes társa azoknak a fotósoknak, akik a szabadban készült felvételeikhez rögzíteni szeretnék a fénykép elkészítésének pontos helyét is.” nyilatkozta a TIPA bírák szóvivője. “A fényképezőgép a magassági, barometrikus nyomás és irányadatok megjelenítéséhez és rögzítéséhez beépített iránytűvel, magasságmérővel és barométerrel is rendelkezik. A barométer víz alatt mélységmérőként is üzemel. A tartózkodási helyet figyelő funkciónak köszönhetően a fényképezőgép belső órája automatikusan a helyi időt mutatja.”

 

 

{{share}}

{module 34}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Back to top