A Sony Alpha tükör nélküli és full-frame kamerák 10 éves évfordulója

A Sony az Alpha tükör nélküli és full-frame kamerák 10 éves évfordulóját ünnepli, méltóan megemlékezve az elmúlt évtized forradalmi fotótechnológiai fejlesztéseiről. A Sony Alpha sorozatának fő mérföldköveit tekintve, a vállalat számos innovatív és iparágát formáló eszközt mutatott be, folyamatosan feszegetve a fotózás határait.

Sony Alpha főbb mérföldkövek

2013: Az Alpha 7 és 7R modellek megjelenésevel a világban debütáltak az első tükör nélküli full-frame kamerák, alapjaiban változtatva meg a fotózás módját. Ezek a kezdeti modellek a Sony Alpha sorozatának folyamatos evolúcióját indították el.

2014: A „S” változat bemutatásával a Sony új mércét állított fel a gyenge fényviszonyok mellett és magas ISO beállításoknál, valamint a 4K videofelvételek terén.

2015: Az Alpha 7R II megjelenése újradefiniálta a fotózás szabványait egy 42,4 megapixeles, hátulról megvilágított full-frame érzékelővel.

2017: Az Alpha 9 debütálása forradalmasította a sportfotózást, kínálva sötétítésmentes, folyamatos és csendes felvételkészítést lenyűgöző 20 képkocka/másodperc sebességgel.

2020: A Sony bejelentette az Alpha 7C-t, a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame kameráját, amely kompromisszummentes teljesítményt kínált kompakt kivitelben.

2021: Az Alpha 1 debütált, a világ első olyan full-frame tükör nélküli kamerája, amely 50,1 megapixeles érzékelőt, 8K videofelvételi képességeket és egyedi funkciókat kombinált, nyitva egy új korszakot a képalkotásban.

2022: Az Alpha 7R V bemutatkozott, az első Alpha kamera mesterséges intelligencia feldolgozó chippel az autofókuszban. A legmodernebb MI-feldolgozás részletes információkat és pózbecslést használ, drámaian javítva a felismerési pontosságot.

Az évforduló alkalmából a Sony összeállított egy gyűjteményt a Sony teljes képkockás Alpha kameráival az elmúlt évtizedben készített legszebb képekből. Ez a vizuális utazás egy interaktív lapozható könyvben is elérhető. Az infografika bemutatja az Alpha fényképezőgépek történetét, nyomon követve a sorozat forradalmi fejlődését és kiemelve a legfontosabb modelljeit.

Az interaktív könyv elérhető a Sony honlapján.

Ezzel a mérföldkővel a Sony megerősíti elkötelezettségét az innováció és a kreativitás iránt, folytatva az Alpha sorozat fejlesztéseit, hogy továbbra is kielégítse a fotósok és videósok igényeit a következő évtizedekben is.

Tagged under: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top