Távolról vezérelhető zoom és élességállítás, a Canon EOS 80D DSLR fényképezőgép

Távolról vezérelhető zoom, illetve élességállítás az új, gyors, pontos középkategóriás DSLR a Canon EOS 80D digitális cserélhető objektíves fényképezőgepben, a Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektív, valamint a Canon PZ-E1 Power Zoom Adapter.

A Canon bemutatta az EOS 80D-t, mely a vállalat első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyhez távolról vezérelhető zoom- és élességállítást lehetővé tévő adaptert illetve objektívet fejlesztettek. A Canon EOS 80D rendkívül jól személyre szabható, elképesztően gyors, és könnyű kezelni. Megtalálható benne minden modern képalkotó technológia – köztük az új 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a DIGIC 6 processzor, valamint az új, 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer és a villámgyors, másodpercenként 7 kép készítésére képes sorozatfelvétel funkció is. A lenyűgöző fotók mellett természetesen a 80D is alkalmas csodálatos Full HD videók készítésére.

A Canon az új DSLR fényképezőgéppel együtt új Nano USM technológiát használó, általános felhasználási célra tervezett EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektívet, valamint az opcionális PZ-E1 Power Zoom Adapter-t is bemutatta, melyekkel video üzemmódban a kézi zoomolásnál sokkal egyenletesebb mozgást lehet elérni, akár távolról történő Wi-Fin keresztüli vezérlés esetén is.

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektív, valamint a Canon PZ-E1 Power Zoom Adapter

Az új szenzor és a hozzá tartozó 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer gyönyörű éles képeket eredményez, ráadásul az AF pontok egyenként is kiválaszthatóak, és területenként csoportosíthatóak. Ennek köszönhetően mi határozhatjuk meg, hogy a képnek hol legyenek a fókuszpontjai. Bizonyos extenderek és teleobjektívek használata esetén az új AF rendszer mostantól f/8-as AF támogatást biztosít 27 pontra vonatkozóan. Így az új EOS 80D-vel készített éles képek egyes részleteit is bátran lehet használni akár még nagyobb nyomatok elkészítésére is.

Az új fényképezőgép tervezésekor fontos szempont volt, hogy változó fényviszonyok mellett is tökéletesen helytálljon, így natív ISO tartománya ISO 100-tól 16 000-ig terjed, és ISO 25 600-ig bővíthető, illetve – akár csak a nem rég bemutatott EOS 1Dx Mark II esetében – még a telihold fénye mellett is (-3EV) megbízhatóan működik az autofókusz. A 7560 pixeles RGB+IR fénymérő a látható fényt és a láthatatlan infravörös fényt is méri, ami ugyancsak a pontos expozíciót támogatja. Az EOS 7D Mark II-ből és EOS 1Dx Mark II-ből ismert Flicker Detection (Villodzás-érzékelés) technológia abban segít, hogy egyenleten mesterséges fényben (például fénycsövek esetén) is egységes megvilágítású képek készüljenek. Az új White Priority beállítás tovább segíti a melegebb tónusok lecsökkentését.

A Canon EOS 80D kezelése teljesen személyre szabható, a leggyakrabban használt módokhoz és beállításokhoz a megfelelő kezelőszerveket lehet hozzárendelni. A gép intelligens keresője a teljes lefedettség mellett megjeleníti az aktuális beállításokat is. Ha valaki az élőképet részesíti előnyben – ami videózáskor különösen hasznos és gyakorlatilag elengedhetetlen– könnyen át lehet váltani a 7,7 cm-es (3,0”-os) Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyőre. Az EOS 80D-vel lehetőség nyílik Full HD-s MP4videók rögzítésére 60 képkocka/másodperc sebességgel, ami ideális lehet például utazó vloggerek számára. A minőségi felvételeket támogatja továbbá a fejhallgató- és mikrofonbemenet.

Könnyű csatlakoztathatóság, távoli felvételkészítés és a végeredmény megosztása

A Canon Camera Connect alkalmazás használatával okostelefonról vagy táblagépről is vezérelni lehet a felvételek készítését. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció leegyszerűsíti a más eszközökhöz való kapcsolódást, valamint a képek megosztását. A fényképezőgépet nem csupán telefonhoz vagy táblagéphez, hanem akár PC-hez is csatlakoztathatjuk, és onnan is irányíthatjuk akár Wi-Fi router nélkül is. Természetesen a gép a Canon Connect Station CS100 képmegosztó berendezésével is kompatibilis.

Lenyűgöző fotók és videók készítése az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-mel és a PZ-E1 Power Zoom Adapterrel

Az EOS 80D sokoldalúságához tökéletesen illeszkedő új EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM szupergyors autofókuszt biztosít. Az új objektív képstabilizátorának köszönhetően 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet, ráadásul a rendszer felismeri, hogy egy gyorsan mozgó tárgyat követünk, vagy megszokott módon fotózunk.

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM az első olyan Canon objektív, amely a Nano USM fókusz technológiát használja – ez a gyorsasága mellett csendes fókuszálást tesz lehetővé. Az új PZ-E1 Power Zoom Adapter egy kompakt és könnyű kiegészítő, amelyet az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-hez terveztek. Az adapterrel a kézi mozgatásnál sokkal finomabban lehet szabályozni a zoomolást videórögzítés közben. Ha nincs arra lehetőség, hogy a fényképezőgép mellett legyünk – így például egy fészek közelében kihelyezett gép esetében – az adapterrel Wi-Fi-n keresztül távolról is változtathatjuk a beállításokat¹.

A Canon EOS 80D legfontosabb jellemzői

  • 7 képkocka / másodperc
  • -3EV mellett is működő autofókusz
  • ISO 100-tól 16 000-ig állítható, ISO 25 600-ig bővíthető
  • Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyő
  • DIGIC 6 processzor; 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő
  • 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer, f/8-as AF támogatás 27 AF pontra vonatkozóan

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM legfontosabb jellemzői

  • Széles fókusztartomány sokféle téma rögzítéséhez
  • Nano USM technológia: gyors és csendes AF
  • 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet
  • Remegés mentes videók készítése a dinamikus képstabilizátorral

A PZ-E1 Power Zoom Adapter legfontosabb jellemzői

  • Kompakt és hordozható
  • Egyenletes, lassú zoom videók készítésekor²
  • A zoomolás Wi-Fi-n keresztül történő távvezérlése a Canon Camera Connect alkalmazás segítségével²
  • Könnyen állítható zoom sebesség az optimális használathoz

¹ Ha kompatibilis készülékkel használják. További információért lásd a specifikációkat.
² Ha kompatibilis objektívvel, fényképezőgéppel vagy okos eszközzel használják. További információért lásd a specifikációkat.

Tagged under: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Back to top